Skocz do zawartości
IGNORED

Harmondio Audio Labs

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

This collaboration between Opera Audio of China and a Polish import house in Warsaw will net two components called the CD16 and SE211. The top loader runs a Philips TDA1541 16-bit DAC with a 2 x JJECC81 and 2 x JJECC82 tube output stage. The 16wpc tube integrated uses 2 x ECC83, 2 x 5687 and 2 x 211 and offers four inputs. Both components and the matching stand are referenced as the Turtle Series. Initial inquiries should be directed to this e-mail until the website is fully developed. Telephone number is +48-22-853-1586.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe czy ten odtwarzacz, w którego projektowanie zaangazowany był Nykiel. Wygląda niecodziennie.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/30128-harmondio-audio-labs/

A mnie się tam podoba :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przydałoby się popracowac nad spojnoscia obudwu klockow - gorna plyta w ksztalcie jezora jest inaczej wykonczona w obu urzadzniach (ranty raz sa zaokraglone raz ostre), wielkosc okraglego okienka w obu urzadzeniach jest rozna, podobnie ze srednica stalowych nozek. Sama stylistyka tez mocno dyskusyjna... te dwa kominy z siatka w dolnym urzadzeniu szpecą calosc... dolna plaska, prostokatna plyta ma sie nijak do gornego wystylizowanego 'jezora'... Eh, ja bym to inaczej zrobil ;-)

• Redaktorzy

A dla mnie bomba - można kupić teściowej na gwiazdkę i powiedzieć, że to odkurzacz ;) A potem jak nie uda się jej podpiąc pod niego rury (czyt sieciówka Valuma) to ze słowami "Jak się mamusi nie podoba, to go wezmę" zabrać i wpiąć so swojego zestawu audio.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Jak dla mnie ta obudowa to koszmar, ale podobno projektował ją Niemiec dla Niemców - w tym kierunku rzecz ma być sprzedawana. Ja zniósłbym coś takiego u siebie z pewnym trudem. Zasię w środku - cymesik. Jak będę miał znowu (jest taka możliwość), dam znać.

Edwardzie, czy walczysz o to, aby tutaj pisano wyłącznie o kablach sieciowych własnej roboty? Nie? Więc o co ci chodzi? Zresztą, o ile wiem, to te urządzenia nie są nawet jeszcze sprzedawane.

• Redaktorzy

Ale w tym designerskim szaleństwie jest metoda - dwa takie "odkurzacze" (CD+amp) i do tego nowe kolumny Audionovej (te czarne z kompozytu) powinny nieżle wkomponować się w jakieś nowoczesne wnętrze.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

jozwa maryn:

"Edwardzie, czy walczysz o to, aby tutaj pisano wyłącznie o kablach sieciowych własnej roboty? Nie? Więc o co ci chodzi?"

Nie, józwa, o nic nie walczę, tylko dyskretnie zwracam uwagę, że wątek w którego pierwszym wpisie podaje się adres strony www nowego produktu i telefon do polskiego dystrybutora powinien być wątkiem sposorowanym. Przecież to jest zwykłe komercyjne ogłoszenie, a to, czy urządzenia są już sprzedawane czy jeszcze nie, nie ma nic do rzeczy.

Pozdrawiam

Gdyby jeszcze ktos nie zauważył, to pierwszy wpis to zwykłe "copy+paste" z zagranicznej strony. Nawet nie ma tam nazwy dystrybutora.

• Redaktorzy

A w którym wpisie już można podać adres strony www producenta? Poza tym Edward nie zauważył, że to nie jest wątek założony przez producenta, tylko zwykły informacyjny, jakich są tutaj tysiące, i każdegop dnia zakładane są nowe. A może coś się zmieniło, i jednak już tylko kable sieciowe domowej roboty można omawiać, albo opisywać na bocznicy swoje skomplikowane jestestwo? Co prawda nic się z tego nie można dowiedzieć na temat hi-fi, ale za to jest politycznie poprawnie, a przynajmniej nikt się nie przyczepi.

Co do odtwarzacza, to znam go od dawna, jednak ponieważ producent się z nim nie wychylał, nie dzieliłem się specjalnie informacjami. Jest to odtwarzacz NOS na Philipsach single crown, z lampowym stopniem wyjściowym na popularnych ostatnio trzydziestkach, filtr analogowy, zegar i bodaj stopień wyjściowy projektu inż. Nykiela. W moim systemie zagrał lepiej od rezydentnego Linna. Cenę którą poznałem wstępnie była niewysoka, jednak nie wiem jak producent ostatecznie skalkulował. Ogólnie - nowy ciekawy odtwarzacz, jakby nie było, z Polski.

Ciekawe informacje.

Znając zainteresowania i kierunki prac Nykiela, spodziewałbym się, że zostanie zastosowany przede wszystkim filtr cyfrowy jego konstrukcji, a tutaj mamy NOSa ...

Tak czy inaczej, zapowiada się ciekawie. Sam bym chętnie posłuchał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.