Skocz do zawartości
IGNORED

używany wmacniacz do 600 zł

Stiffi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich gorąco ,zamierzam sprzedac swój amplituner Sony STR-DE485E i kupic cos lepszego .Widziałem na allegro fajnego Marantz'a. Wiem ze mój amplishit nie jest dobrym wzmacniaczem .Co proponujecie kupic do kwoty około 600 zł .Moje kolumny to Gale 3030.Prosze was o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/30230-u%C5%BCywany-wmacniacz-do-600-z%C5%82/

A moze cos ze stajni DENON'a osobiscie proponuje model PMA-860 mysle ze uzywany bez problemu powinienes dostac do 600zl, a ten Denonik to naprawde kawal sprzetu;) Chyba ze nieprzepadasz za brzmieniem Denona to musisz wybrac cos sam:P

JA trafiłem ostatnio w pudełku i z pilotem za 650zł...stan jak nówka...posłuchałem troche i sprzedałem za 670zł wiec mysle ze to nie taka sztuka ;)

Jest jeszcze na Allegro Arcam 6+ i jezeli to jakies niewielkie kolumny i mały pokój to warto sie nim zainteresowac.

Do 600zł jest spory wybor tylko kwestia tego z czym to ma grać, gdzie to ma grać i do jakiej muzyki :)

dzieki za propozycje ,obecnie posiadam kiepski IC Thomson high-end ,gra fatalnie chodz lepiej od zwykłego drutu.

Moj dobry kumpel pozyczył mi na tydzien Albedo Blue ,nie sadziłem ze roznica w dzwieku bedzie az tak duża .Stwierdzam ze moze lepiej bedzie sie wstrzymac (narazie) z zakupem wzmaka,i kupic Albedo.Teraz jestem zadowolony z Sony choc myslałem ze niczym dobrym mnie nie zaskoczy.

• 2 tygodnie później...

Witam Wszystkich.

Żeby nie tworzyć nowego wątku, podszyję się pod ten, tym bardziej, że autor już z niego nie korzysta. Właśnie poszukuję wzmacniacza grającego choć w połowie tak jak MF A2 (którego musiałem sprzedać). Zastanawiam się nad jakimś Sony z serii ES. A może ktoś z Was może coś zaproponować, a może nawet sprzedać?

Pozdrawiam

Czy warto zainteresować się tym sprzętem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda ładnie - ale czy zagra dobrze z AA Phoebe II? Czy ktoś z Was słuchał Sony z serii ES w konfiguracji z Audio Academy.

Ukryta Zawartość

Kolumny AA graja z prawie kazdym wzmakiem (wiem z autopsji). Nizsze modele nie sa robione na jakichs szczegolnie wyszukanych przetwornikach (wszystko, co ponizej Tethys to praktycznie bardzo tanie przetworniki). W klasie budzetowej wzmacniaczy (zarowno z Sony ES, jakis NAD, MF A1, etc.) - nie ma co sie oszukiwac, dzwiek bedzie "taki, a nie inny" i ani troche lepszy :)

Pozdrawiam,

Lete

lete, 28 Gru 2006, 23:14

ale ja zrozumialem ze autor chce odbudowac system za niewielkie pieniadze?

natomiast co do MF A1 to jest klasa za male pieniadze

pomimo ze mam drozszy sprzet lubie tez sluchac na tym kaloryferku muzyki

i podlaczalem go czasami do 10 krotnie drozszych zestawow glosnikowch

klasyka wokale polecam z czystym sumieniem

Hm, oczywiście mógłbym przeznaczyć większą kwotę na zakup wzmacniacza, ale moją ulubioną muzykę traktuję jako tło do pracy, relaksu. Dlatego szukam coś "taniego", ale pozwalającego słuchać ulubionej muzyki długo i przyjemnie. Może wyrażam się zbyt ogólnikowo, bez jasno sprecyzowanych oczekiwań. Rzeczywiście A2 grał jak dla mnie bardzo przyjemnie, ale czy A10-A11 zagra podobnie.

grzesik, 28 Gru 2006, 23:37

Rzeczywiście A2 grał jak dla mnie bardzo przyjemnie, ale czy A10-A11 zagra podobnie.""

mf A1 !

nie slyszalem o A10-11

A1 nalezy do wzmacniaczy udanych tej firmy i byl kiedys najtansza forma otrzymania dobrego dzwieku

firma MF na swoje dziesieciolecie zdecydowala sie wypuscic mala serie jubileuszowa wlasnie tego najbardziej udanego mozna nawet powiedziec kultowego modelu pomimo ze A1 nalezal do budzetowki z tej firmy

A1 bardzo dobrze gra cicho jako podklad muzyczny

piekna namacalna srednica i bardzo bardzo neutralnym dzwiekiem

jedyna wada to ze pracuje w klasie A i sie grzeje

raczej nie zostawia sie go pod pradem

chyba ze masz zimna pracownie MF A1 zwany potocznie kaloryferem daje duzo ciepla:-)

dp 600zł, hmm, taf 570 Es miałem ,jako jedyny z ES, i fajne to to jest, ale nie ma bassu:( i nie dałbym za to wiecej niz 500zł. dobre ESy z tego co wiem to 630, 730. to są wzmaki. jezeli yamaha to głownie kancaki z lat 1985-1991. nowsze to juz nie to samo. Pioneera Referencje nie miałem. technics-bleeeeeeeeeeeeeeeeee, Rotel moze jakis?? albo Harman kardon. ze 600 to pm 665, i inne tego typu, starsze ale wysokie modele. godne wzmaki, jak przywalą to ci pójdzie krew z uszu (od mocy:)) ). Denon tez spoko, tylko to jest włąsnie ta kwestia- denona trzeba lubic. miałem 1060, co prawda krótko, ale troszke sobie posłuchałem, kiedys słyszałem 560. róznica chyba tylko w mocy. miałem yez 880r, i cos mi sie wydaje ze grał od 1060 znacznie gorzej. harmany miałem 3, i wszystkie były dobre, zwłaszcza pm 655.

Ta opinia o 570 trochę mnie zmartwiła. Upatrzyłem sobie go - a tu klops. Będę musiał poszukać czegoś innego. Czy ktoś z Was wie czy 670 ES różni się od wspomnianej 570. Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego modelu na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>fotoarkady -w pełni cie popieram.

Mam mfA1, ja słucham na małych jbl i jestem w pełni zadowolony.

MFA1 wygląda tylko niemrawo, ale wystarczy go podniesc to od razu da trche do myslenia

Troche zbocze z tematu bo widze tu troche fanów musical fidelity: poszukuje kabli głośnikowych do A1 -beda grały z jbl lx20; ktoś mi proponował kabelki naima ale nigdzie nic nie znalazlem.............

FANI MUSICAL FIDELITY -słucham!!!!!!!!!!!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.