Skocz do zawartości
IGNORED

Pre gramofonowy Actidamp MkII

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka stary chce go właśnie złożyć podałbyś mi listę elementów? bo córa mi pochrzaniła?

W tym wątku zawarte są wszystkie informacje potrzebne by złożyć jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to na pw. albo tu postaram się odpowiedzieć.
  • 2 miesiące później...

Panowie, jak Wasze Actidampy MKIII się mają?

Ja swoje właśnie poskładałem, muszę jeszcze nanieść poprawki na PCB i odpalam. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...
  • 4 tygodnie później...

a czy jest szansa zdobycia choćby termotransferu do tej wersji? słuchałem mk3 i mk4 i nie podoba mi się iliść szczegółów i ostrość jaką produkują te najnowsze wersje,zdecydowanie najprzyjemniej i najdynamiczniej gra dla mnie MK2

a czy jest szansa zdobycia choćby termotransferu do tej wersji? słuchałem mk3 i mk4 i nie podoba mi się iliść szczegółów i ostrość jaką produkują te najnowsze wersje,zdecydowanie najprzyjemniej i najdynamiczniej gra dla mnie MK2

Bardzo dziwne albo coś musiałeś żle zrobić albo jakiś niezaóważony błąd ewentóalnie coś z zasilaniem . MK3 jest bardzo udany i nietnie po uszach MK4 gra jeszcze przyjemniej . Nie ma w nich ostrości a szczeguły sa i owszem ale to tylko zaleta.

ale pcb do MK3 miało bardzo dużo poprawek i tak naprawde nie ma finalnej pcb ciagle jest coś poprawiane,

ostatnio zaciekawił mnie filmik na you tubie,pewien japończyk,słuchał z gramofonu i szerokopasmowcach jakiegoś japońskiego wykonawcy który przepięknie śpiewał,nasze Europejskie wokale skrzeczą przy nim jak wrony,zresztą nie będe wymieniał genijalnych Japońskich wykonawców,min"Teresa Teng"

Ale do czego zmierzam: obok gramofonu Sony,stała malutka przystaweczka,która miała dwa małe kartridze wsadzone na zewnątrz,coś jak dawne pegazusy:) zainteresowało mnie jakiego typu był to przedwzmacniacz gramofonowy,bo nawet na you tubie przez audiofilskie słuchawki HD600 i lampe było słychać że gra ładnie,jak odnajde filmik to zamieszcze linka

Witam .

Pcb do MK3 mia 1 poprawkę do mk4 ma 3 proste poprawki i mozliwe że jak sie wszystko dobrze ułoży mk4 będzie miało nowe poprawione pcb ale to troszkę potrwa .wiec nie obiecuje kioedy będą dostępne.

Pozdrawiam Bodo .

nikifor

Nie rób tego MKII.

Ukryta Zawartość

Zobacz schemat - korekcja RIAA aktywna a nie pasywna, brak fetów na wejściu. Ogólnie prymityw.

Ale jeżeli jesteś uparty to przynajmniej zamień ten wejsciowy NE5534 na jakiegoś z wejściem fetowym a nie bipoarnym.

Rób MKIV. Jest bardzo dobrze z nim. Offsecik się ustawia na zero z dokładnoscią 0,01mV ;-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.