Skocz do zawartości
IGNORED

Czy przetwornik pomoże i jaki ?

rafsyl

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zamierzam (chyba?)kupić przetwornik do Cd Teac vdsr 25x ,ale praktycznie to urządzenie wyparowało z rynku (no jest klika ale drogie) .Teac na dosyć słaby dac który w moim osobistym odczuciem jest trochę techniczny brakuje mu i mi analogowego charakteru .Nie mam żadnego typu mam za to określoną sumę 1000-2000zł (oczywiście może być używany).

https://www.audiostereo.pl/topic/30502-czy-przetwornik-pomo%C5%BCe-i-jaki/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -Chińczyki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

moge polecic: Lite 68 najwyzszy model ale cit droszy czyli ok 2400zl

XLR,Coaxial and optical inputs, eas/ ebu

XLR and Coaxial outputs,

24Bit/192KHz,

Dynamic Range 144dB,

Digital Volume Control,

Time Jitter

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi DC-1 to co w nim nie pasowało? Po piesze bas prawie zniknął ,po drugie góra straciła na szczegółach ,Jedyne co mi się w nim podobało to przestrzenność zawieszona wysoko oraz lekko ocieplony ogólny charakter.Żeby nie te pierwsze "mankamenty"to bym go na pewno zostawił

No tak - jasne.

Posłuchałbyś DC-1 w mojej konfiguracji - nie ma mowy o niedostatku szczegółów góry czy też braku basu. Tak samo grał w kombinacji z Amplifikatorem i Sonneteerem Bronte.

Jak widać na dłoni wylazły niedostatki Baltlaba.

Na twoim miejscu pomyślałbym o lepszym wzmaku.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

możliwe ale tego akurat nie zamierzam zmieniać. DC1 nie ma 2 woltów na wyjsciu a mój wzmak to o ile się nie myle końcówka mocy z potencjometrem. może tu jest pies pogrzebany. chiciaż ze starymi trianglami czy cabasami można spróbować.

musze skorygować swój pierwszy wpis bo odnośnie góry to nie zupełnie chodziło mi o ilość szczegółów bo tych było o wiele więcej niż w moim marantzu. z DC1 wydawało mi się nawet że słyszę wpływ kabli sieciowych. tylko ta góra wydaje mi się jakaś "inna niż wszystkie" i w sumie trochę nienaturalna, za gładka. dzwięk wydaje mi się mniej angażujący przy cichym słuchaniu ale za to mozna komfortowo słuchać z dużym poziomem głośności. możliwe że po prostu trzeba sie do niej przyzwyczaić albo dobrać resztę toru.

>>> kris_k

Jeśli chodzi o bas to się z tobą zgadzam ze Epoca go ma mało ale góra ? AVM A2 ma na pewno więcej basu tylko że wysokie na podobnym poziomie.

Ja osobiście mam zamiar wymienić wzmacniacz tylko......

DC-1 to właśnie NOS - podobna koncepcja do daca Petera Daniela. Mi na początku też brakowało góry, ale jak spróbowałem wrócić do posiadanego wtedy Rotela RCD02 to był szok. Może i góry więcej, ale szczegółów ubyło ze 60%.

No cóż, rozumiem, że nie każdemu się musi taka koncepcja dźwięku podobać, ale jak DC-1 nie pasi to i NOS-Dac raczej nie. Może Zhaolu?

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

no też nie przesadzajmy - wpływ transportu słychać ale nie aż tak żeby z hi-endowego DACa zrobić gówno - po prostu nie pokaże on całego swojego potencjału

najwyżej do tego Teaca wsadzisz sobie dobry zegar i buforek na wyjście cyfrowe

Lite 68 brzmi bardzo srednio, daleko mu do high-end. Nie wszystko co ladnie wyglada brzmi dobrze. Zreszta ludzie kupuja ten DAC raczej w celu modyfikacji.

Co do NOS DAC-ow, to mimo, ze w pierwszej chwili wydaja sie brzmiec przyjemnie, to po dluzszym sluchaniu brzmia jakby powiedzial moj znajomy jakby byly popsute...

>Jeśli chodzi o Teac Vdrs 25 x to są właśnie różne opinie co do tego że nie bardzo się sprawdza w roli napędu.Ja oprócz AUDIONEMESIS DC-1 próbowałem też Musical Fidelity nie pamiętam jaki model oraz jak nabywałem Teac to poprzedni właściciel używał go właśnie w roli napędu +dac Theta Pro Prima i było Ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.