Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie cd kupić do 3000 tys.zł

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmak polskiej firmy Madral A2 SE, ciepłe brzmienie , kolumny Elac 510 ,zależy mi na dokupieniu jakiegoś dobrego cdeka w cenie do 3000 zł -nie musi być nowy !!!! I tu jest pies pogrzebany , sprzętu na rynku i aukcjach jest tyle że można zwariować -więc pytanko ...jaki kupić? Zależy mi na uzyskaniu brzmienia świerzego i dynamicznego o dobrej przestrzeni , kontrolowanym basie i detalicznej górce -ale nie ostrej . Priorytetem jest też dobra średnica !!! Myślałem o zakupie Arcama cd73t, CA 640 V2 , Marantz 7001 ki , Denon 1500 AE- ALE czemu czuję że to jakieś badziewia i wtopie kasę !!! Na ebay i allegro znalezłem ogłoszenia CEC 5100 Z , LINA GENKI , Teac 25 vrds , patrzyłem też na cdeki sony serii Es -stare i nowe ... w głowie zapadł mi Sony CDP-X3000 ES TOP LOADER ,ale nie znalazłem żadnych opini na jego temat!!! Zależy mi też na cd który czasami odczyta płytki cdr , i laser do niego w razie uszkodzenia będzie dostępny !!! Licze na waszą pomoc i doradztwo!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/30668-jakie-cd-kupi%C4%87-do-3000-tysz%C5%82/

Mam podobny dylemat .Bardzo napaliłem się na Sony 707 ES ale Piotrek608 uświadomił mi że do tych modeli już niemożna dostać laserów (a już miałem wpłacać kase) Sony 3000 ES to ten sam przypadek. Teraz znowu żmudne poszukiwania , może Opera consonanse , Jolida to są ciekawe cd ale napewno jeszcze się znajdzie coś warte zainteresowania.

Ludzie co wy z tymi Sony? A jak nie Sony to Chiny...

A może nowy Quad?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powodzenia

Papamek

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Papamek - Quad 99CD w Hornie kosztuje 3900 zł, a na wtórnym (przynajmniej w IVRP) chyba się jeszcze nie pojawił

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Papamek - czasem Chińczyk potrafi zaskoczyć (np DAC Zhaolu), ala tego Quada i tak trzeba będzie posłuchać

Fr@ntz

"I am an audiophile"

dragon66, 6 Sty 2007, 20:22

>Posiadam wzmak polskiej firmy Madral A2 SE, ciepłe brzmienie , kolumny Elac 510 ,zależy mi na

>dokupieniu jakiegoś dobrego cdeka w cenie do 3000 zł -nie musi być nowy !!!! I tu jest pies

>pogrzebany , sprzętu na rynku i aukcjach jest tyle że można zwariować -więc pytanko ...jaki kupić?

>Zależy mi na uzyskaniu brzmienia świerzego i dynamicznego o dobrej przestrzeni , kontrolowanym basie

>i detalicznej górce -ale nie ostrej . Priorytetem jest też dobra średnica !!! Myślałem o zakupie

>Arcama cd73t, CA 640 V2 , Marantz 7001 ki , Denon 1500 AE- ALE czemu czuję że to jakieś badziewia i

>wtopie kasę !!!

Z tym modeli wybralbym Arcama - firma badz co badz specjalizujaca sie w CDP. Reszta to juz mniej wyrownana stawka - kazdy ma jakies istotne wady i jakies zalety. To oczywiscie moje zdanie. Poza tym sa jeszcze i inne modele do rozwazania.

pzdrw

soso

Chińcyki potrafią zaskoczyć to prawda ale najczęściej są to drogie modele (opera dropled 5.0). Tanie i średnie grają biednie.

Do 3kz albo niewiele powyżej można sprawdzić:

1. Opera Consonance 2.2 Reference - a niech będzie, słyszałem i dobry był (za 3,6kz sprzedawał jerzyk)

2. CEC TL5100Z, trzeba jednak uważać bo ten model ma już ładnych kilka lat.

3. Arcam 73t też może się sprawdzić w Twoim połączeniu.

4. Polecany Quad jak najbardziej :-)

5. I wiele innych, nie wybierzemy za Ciebie :-)

Pozdr.

pastwa, 9 Sty 2007, 12:22

>Jakbys juz mial kupowac nowy odtwarzacz w tej kwocie, to moze sprawdz przede wszystkim nowa Rege

>Apollo,jest lepsza od Arcama 73T.

Ta Rega gra bardzo spolegliwie i ma snieta dynamike. Patrzac na preferencje zainteresowanego mysle, ze jednak Arcam lepiej pasuje. Z produktow Regi zas jasniej i odwazniej gra Rega Planet o ile starsze modele wchodza w gre.

pzdrw

soso

• Redaktorzy

skoro Papamek zasuderował Quada to proszę CD66:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 9 Sty 2007, 09:39

>Papamek - czasem Chińczyk potrafi zaskoczyć (np DAC Zhaolu), ala tego Quada i tak trzeba będzie

>posłuchać

Nie przesadzaj!

Póki co jedynie posiadacze tego chińskiego DAC'a pieją nad nim z zachwytu !

Brak jest obiektywnych opinii "nieposiadaczy" czyli osób które nie posiadają tego urządzenia i nie pozostają w ścisłych towarzyskich kontaktach z właścicielami.

zdezintegrowany_3PO

• Redaktorzy

Zdezi - przecież to nie moja wina, że akurat mojego Zhaolu słuchali głównie moi znajomi i znajomi moich znajomych ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

wklejam dla porządku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Do 3000,- o ile w ogóle się znajdzie nioe ma konkurencji dla NAD S500 lub 500i. Sam takowego nabyłem i w tej cenie narzekać na cokolwiek to grzech. Świetnie zbudowany, platforma do ewtl. tuningu.

Ten NAD S500 lub S500i przy takich preferencjach (dynamika, dobry bas, detal na górze) to może być dobry wybór, ale jeżeli przyjdzie Ci ochota na jakiś jazzik lub trochę klasyki to już nieco gorzej.

Z tego co koledzy proponowali i co na Allegro

1. Nad S500i i Opera Consonance 2.2

2. Sony XA50ES

3. Audio Analogue i Linn Genki

4. Denon 1500AE, Mission, Marantz, Arcam 73T

...taki mały ranking.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dragon66

hmm 3000PLN to okolo 1000USD.

Za ta kwote mozna ladne rzeczy nabyc.

Nie rozumiem dlaczego rodacy trzymaja sie tak kurczowo sklepow i allegro.

Jest audiogon, ebay.com(USA, DE)....

Sa sklepy poza Polska.

Masz racje ale warto wysłuchac opinii innych , poza tym co kupic to jest odwieczny problem !!Nie sprowadzałem jeszcze nic z ebay ale chyba trzeba do wylicytowanej kwoty doliczyć jeszcze vat ?

słuchałem i arcamów, i CA, mikromegi, marantzów różnych, ten model 7001 KI nie jest badziewiem, to niemal identyczny SA8400 ( 5500zł 2-3 lata temu )z lepszym ( toroidalnym ) trafo, jest naprawdę dobry - mięsisty, przestrzenny, wyrównalny tonalnie, gładki, sprawia wiele przyjemności w słuchaniu każdej muzyki, napęd chodzi fenomenalnie. stary cd17 nie gra lepiej, też go miałem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.