Skocz do zawartości
IGNORED

Jak amplituner do KEF 2005.2?

tomekfff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zmontowac sobie zestawik do kina domowego. Pierwotnie planowalem zakup glosnikow B&W ale po przemysleniu sprawy ( i analizie budzetu :) zdecydowalem sie jednak na mniejsze Kef'y. No i teraz nasuwa mi sie pytanie, do jakiego ampa do wszystko podlaczyc? Co byscie polecili do 2000pln, na poczatku bylem za Denonem 1907 ale z tego co widze wiekszosc ludzi jesli idzie o kino domowe poleca Harmana (np AVR 135). Co bedzie lepsze, zastosowanie 50% kino domowe, 40%gry Xbox 360/PC, 10% muzyka.

Z gory dzieki za podpowiedzi

Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/30766-jak-amplituner-do-kef-20052/

Denon gra bardziej szczegółowo, z większą przestrzenią i lepszą sceną od Harmana - porównywałem kiedyś modele 1706 i HK 135 na kolumnach JBL e90, skoro różnica tam była bardzo wyraźna to na takich kolumnach jak Kef powinno to różnica powinna byc jeszcze bardziej uwydatniona... możesz posłuchac też CA 540R v2, brzmieniowo również powinien pasowac do Kefów

Ja słuchałem tego zestawu Kef-a na zestawie Cambridge Audio 540 R v2 i do tego DVD CA 89. Robi wrażenie zarówno w kinie jak i w stereo. Tylko trzeba też zadbać o odpowiednie okablowanie bo to też ważne no i oczywiście o kilkadziesiąt godzin wygrzania sprzętu. Wobec tego najlepiej wybrać się z ulubioną płytką lub płytkami do sklepu i poprosić o kilka połączeń i dopasować dźwięk do własnego ucha. Zapewnie też trochę inaczej zagra to w mieszkaniu ale to chyba najbardziej odpowiedni sposób na dokonanie wyboru :-) Pozdrawiam i udanych odsłuchów. Forumowicze liczą na opis wrażeń i własnych spostrzeżeń po wyborze sprzętu :-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.