Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie w identyfikacji modeli Pioneera

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chodzi mi o modele na Japonie cdekow z najwyzszej polki producenta. Wiadomo ze PDT 09 to PD 95 - a jak jest z pozostalymi?

Tutaj macie link:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww11.plala.or.jp%2Fse_ke5583%2F&langpair=ja%7Cen&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools

I zdjecia: PDT 09, PDT 07 S i 07 A:

post-1457-100000061 1170309312_thumb.JPG

post-1457-100000062 1170309311_thumb.JPG

post-1457-100000063 1170309310_thumb.JPG

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I ostatni PDT 04 - modele nizej juz mnie nie interesuja. Z gory serdeczne dzieki. Opisy do wszystkich modeli znajdziecie pod linkiem. Pozdrawiam serdecznie. Rafal

post-1457-100000057 1170309317_thumb.JPG

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A oto moja teoria:

PDT 09 to z cala pewnoscia Pioneer PD 95 (1992 - 1996 cena 6.000 DM)

Moje watpliwosci dotycza roznych wersji modelu PDT 07. Jedna z nich (ta debiutujaca w 1990 roku bez ukladu Legato Link ale i byc moze ta z roku 1992) to PD 75 (cena z 1994 roku w Polsce to 27mln zl). Byc moze jednym z tych cdekow oznaczonych jako PDT 07 jest takze PD 77 choc nie jestem pewien (w 1994 roku kosztowal 23mln zl). PDT 06 to najprawdopodobniej model PDS 901, PDT 05 natomiast to PD 9700. Jak wiecie oba modele sa identyczne, tak wiec roznica w cenie obejmuje wylacznie uklad Legato Link (praktyka mowi ze 9700 gra nieco lepiej mimo braku tego ukladu). Wtedy PDT 04 to bylby model 801 (802).

Nasuwa mi sie kilka sugestii: premiera ukladu napedu stable platter nastapila w Japonii nieco wczesniej jak w Europie (ma ktos europejski katalog 1990?). Modele na Japonie sa nieco lepiej wykonane (roznica w wadze) i prawdopodobnie maja lepsze zasilanie.

Czy ktos z Was ma mozliwosc przeliczenia jenow na USD lub DM po owczesnym kursie? Byloby to bardzo pomocne. Czekam na wypowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Rafal

Czy masz dostęp do tych wyższych modeli w idealnym stanie z zapomnianego kontenera w Yokohamie. Pisałbym się.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szkoda, a z drugiej strony używki to problem z ceną laserów. A tak wogóle to żartowałem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

discomaniac71, 14 Sty 2007, 16:45

>Dla mnie zdobycie lasera to zaden problem, dlatego zastawnawiam sie nad np PD 93 lub 95. I to

>bardzo powaznie sie zastanawiam. Nie zartuje:):):)

Pewnie, ja też lubię spełniać marzenia z dzieciństwa;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem czy z dziecinstwa - raczej z czasow studiow. W skali bezwzglednej wysokie modele Pioneer'a z lat 1990 - 96 (PD 65 Elite czyli 901/9700 robiony od 1992 do 2001 roku) sa niezle. Wytrzymuja z latwoscia wspolczesna konkurencje.

PD 75 - w latach 90-tych to był dobry miękko grający CD-ek, prawie jak dzisiejszy Linn Majik z napędem Dvd o wadze 4,9 kg, z tym ze prawie robi wielką róznicę :))))

disco czy Pan Stelmach się odzywał do Ciebie w sprawie ewentualnego spotkania lub podesłania do testów swojego DAC-a? Chciałbym aby się znalazł koło mojej plajerki ze swoim przetwornikiem w dowolnie zainstalowanym odtwarzaczu, zyzia serdecznie też zapraszamy :-)

No i szkoda że adamhiend juz ma padniętą audiotechnikę, szkoda to był mój punkt odniesienia.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Witam.

Zajrzałem na Forum po 2 tygodniach i widzę, że Discomaniac71 znów kręci i kłamie jak poprzednio - co innego pisze na forum a co innego do mnie - prosiłem D.... o kontakt mailowy bo na Forum jestem rzadko - nie raczył się odezwać a teraz pisze, że to ja miałem się odeazwć pierwszy - TO NIE JA MIAŁEM SIĘ DO NIEGO ODEZWAĆ W SPRAWIE ODSŁUCHU ALE D.... MIAŁ DAĆ MI ZNAĆ KIEDY CHCE ŻEBYM MU DOSTARCZYŁ SPRZĘT - ewentualnym zainteresowanym mogę przytoczyć maile, nie życzę sobie, żeby ktoś taki jak D... kłamał potem, że unikam testów a on był tak chętny do odsłuchów i tak namawiał a jasię wystraszyłem konfrontacji..............

Czekam na poważną i niewykrętną decyzję D... o terminie odsłuchu i sposobie dostarczenia sprzętu - ale jak pisałem powyżej na maila

Pozdrawiam wszystkich - zajrzę na Forum za 3-4 tygodnie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panie Andrzeju czy nie powinien Pan wziac czegos na uspokojenie?

Koncem stycznia ojca czekaja dwie operacje. Obecnie nasze spotkanie jest niemozliwe - odezwe sie sam na poczatku lutego. Pozdrawiam.

Przepraszam - przykro mi z powodu Ojca, ALE TO CO NAPISAŁEM PODTRZYMUJĘ.

BARDZO PROSZĘ TRZYMAĆ SIĘ FAKTÓW I NA PYTANIE "czy A.S. skontaktował sie w sprawie odsłuchów" ODPOWIADAĆ ZGODNIE Z PRAWDĄ:

"NIE, TO JA MAM SIĘ SKONTAKTOWAĆ - A.S. CZEKA NA MOJĄ DECYZJĘ W SPRAWIE TERMINU".

PISANIE "jeszcze nie" SUGERUJE, ŻE TO JA MAM ZAINICJOWAĆ SPOTKANIE I WINA ZA JEGO BRAK LEŻY PO MOJEJ STRONIE A TO KŁAMSTWO (jak pan sam napisał).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Byc moze napisalem niescisle ale w zadnym wypadku nie upowaznia to pana Stelmacha do krzyku. Skontaktuje sie na pewno w momencie kiedy sytuacja z moim ojcem sie ustabilizuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.