Skocz do zawartości
IGNORED

nowy Magazyn Hi Fi - juz mam!!!!

bratpit

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Na Coplanda wystarczyły, co nie znaczy że się z nim dobrze zgadzały. Może coś MIĘTKSZEGO wypadłoby lepiej. Ale do lepszych rzeczy i tak mam teraz Proaki.

Wróciłem właśnie z obchodu empików w Warszawie. Byłem m.in. w lokalu na "ścianie wschodniej" przy Marszałkowskiej, w Mega empiku na rogu Alei Jerozolimskich i Nowego Światu, po drodze pytałem się we wszystkich kioskach, obłaziłem wszystki sklepy z prasą w podziemiach na Centralnym, a wracając zahaczyłem jeszcze o empik w Wola Parku na Woli. I co? I nic. Nikt nie otrzymał do dystrybucji wspomnianego czasopisma.

Może to będzie późnym wieczorem. Szkoda jednak, że w wypowiedziach na tym forum osoby "dobrze poinformowane" posiały zamęt i naraziły mnie na trzy godziny bezproduktywnego łażenia po mieście.

gsmok... myśl pozytywnie... odbyłes długi spacer po Wawie i nie będziesz miał teraz problemów z zaśnięciem :))) always look on the bright side of life tadam, tadam, tadam, tadam...

Pzdr.

>qsmok

W Audioforte naprawdę był w piątek. Mogę tylko wyrazić współczucie, bo poruszanie się po centrum W-wy jest dość męczące, bez względu na środek lokomocji.

Też wróciłem z "polowania" po poznańskich sklepach, punktach sprzedaży prasy, Empik,...

"Magazynu Hi-Fi nie ma.

Jutro idę po zamówione płyty, to jeszcze raz wpadnę do Empiku.

Jak jutro nie będzie, to sobie odpuszczam.

Być może na Audio Show "Magazynu Hi-Fi" będą leżały stosy pod sufit?

Pozdrawiam

Ha! Kupiłem! Spod lady, jak za dawnych czasów (gdzie nie powiem, bo liczę na dalsze profity z owego źródła).

Na razie przeczytałem test swojego wzmaka i hmmm... Tam gdzie ja słyszę niedostatki kontroli, p. Sawicki słyszy precyzję, tam gdzie mnie relaksuje, tam jego męczy, u mnie przestrzeń, u niego brak, u mnie za mało dynamiki, u niego za dużo itd. Jakbym czytał recenzję zupełnie nieznanego mi sprzętu (w dodatku takiego, którego w życiu bym nie kupił).

Absolutnie nie chcę przez to powiedzieć, że recenzja jest do bani - dziwię się tyko, że opisany charakter brzmienia kompletnie nie przystaje do tego, co gra u mnie. Wiadomo: różne pomieszczenia, inny sprzęt towarzyszący, inne oczekiwania wobec dźwięku itd., ale w końcu Thule jak każdy wzmacniacz ma cechy charakterystyczne, które można wyłowić w każdym zestawieniu (przynajmniej tak mi sie dotąd wydawało).

No więc gdzie jest pies pogrzebany?

Ciekaw jestem waszych opinii - w MHF sporo jest sprzętu, który mają niektórzy forumowicze.

Gutten wykazuje typowe objawy niezrozumienia gustu recenzenta. To kluczowa sprawa w wyciaganiu wniosków z recenzji sprzetu audio . Jako ,że w Sevre pod Paryżewem nie jest przechowywany wzorzec kontrolowanego basu , obiektywne pisanie o dźwięku nie jest łatwym zadaniem. W moim przypadku wiem ,że jak GS bardzo pochwali jakiś wzmacniacz to ja go powininem unikać ;-)

Rozbieżności w ocenie tego samego urządzenia są nieuniknione wszak producenci zastrzegają sobie prawo do zmian w specyfikacji sprzętu a celu ciągłego ulepszania/unowocześniania/obniżki kosztów...

Gutten wykazuje typowe objawy niezrozumienia gustu recenzenta. To kluczowa sprawa w wyciaganiu wniosków z recenzji sprzetu audio . Jako ,ze w Sevre pod Paryżewem nie jest przechowywany wzorzec kontrolowanego basu , obiektywne pisanie o dzwięku nie jest łatwym zadaniem. W moim przypadku wiem ,że jak GS bardzo pochwali jakiś wzmacniacz to ja go powininem unikać.

Rozbieżności w ocenie tego samego urządzenia są nieuniknione wszak producenci zastrzegają sobie prawo do zmian w specyfikacji sprzętu a celu jego ulepszania/unowocześniania/obniżki kosztów...

Po dłuższym zastanowieniu dochodzę do wniosku, że może chodzić o wygrzanie (a raczej niedogrzanie ;-)). Wszystkie Thule są pod tym względem rekordzistami. Mój wzmacniacz doszedł do siebie dopiero miesiąc (!) po zakupie. Wątpię, żeby recenzent miał tyle czasu, żeby bawic się pojedynczym klockiem.

Ale to tylko teoria.

>>Troy

Co do rozbieżnych gustów zgoda. Obiektywny wzorzec dźwiękowy też nie istnieje, zgoda. Ale istnieją jak wspomniałem pewne cechy stałe, którym dany sprzęt wykazuje się w każdych warunkach i dziwi mnie, że w tym przypadku są takie rozbieżności.

Co do zmiany specyfikacji - tego sie nigdy nie dowiemy, dopóki nie rozkręcimy urządzenia albo dopóki na obudowie nie pojawi się złocony napis MkVII Golden Signature Special Ultimate Edition. Natomiast wydaje mi się, że właśnie recenzent powinien sprawdzić, czy ma do czynienia z urządzeniem podrasowanym, czy produkcją seryjną.

Co do rozgrzewania Thule zgodzę się, miałem kiedyś integrę 60 (chyba IA60) na weekend i to było wprost niewiarygodne. Nie pamiętam jak długo wzmacniacz do siebie dochodził, ale rekordem była jakość dźwięku zaraz po włączeniu - kompletnie niepodobna do tego co później. Za to, jeśli dobrze pamiętam, przejście w stand-by w ogóle mu nie przeszkadzało.

>Gutten

Hmm , kontrola basu - ściśle zależy od interakcji wzmak - kolumna - pokój , dla niektórych najlepszy relaks jest podczas odsłuchu punk-rocka , przestrzeń się zmienia wraz z ustawieniem głośników , dynamika - cóż - rzecz subektywna . Ze słynnych rozbieżności recenzenckich przychodzi mi na myśl twoja recenzja Dynaudio Contour 1.3 oraz opinia zamieszczona w HFiM 10/03 o tym modelu ;-)

A właśnie - już zacząłem podejrzewać, że może ze słuchem u mnie nie halo, aż zgadałem się z dwoma osobnikami, którzy Contourów 1.3 wnikliwie słuchali i ich wrażenia były niemal identyczne. Czyli jednak coś jest na rzeczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.