Skocz do zawartości
IGNORED

CD do Denon POA 6600

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem Denon POA 6600 i chciałby do niego CD które ładnie się z nim zgra jak również będe mógł nim wysterowac te dwa monoblocki a może lepiej kupić jakiś preamp ?. Prosze o propozycje. Jest to pierwszy element w moim nowym systemie. Do niego dobierać będe również kolumny. Jak na razie zero pomysłów co do kolumn :)

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/31240-cd-do-denon-poa-6600/

Mialem poprzednio Denony POA-S10 i jezeli z tymi Twoimi jest podobnie to tylko preamp. Podłaczałem je wprost dpo wyjscia regulowanego Denona 2560 i w tej konfiguracji brzmialy strasznie spokojnie, bez dynamiki, jakims takich strasznie rachitycznym dzwiekiem. Z PRA-S10 wszystko nagle ożyło.

Dorzuć do tego porządny pre, ale lampowy...

A co z resztą ? Czego słuchasz i czego oczekujesz od dźwięku ? Jaki pokój ?

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

pokój 8,5 metra na 5 metrów, gruba wykładzina na całej powierzchni, muzyka - prakycznie wszystko :) al egłównie U2, Pink Floyd, Tina Turner, Queen, Phil Collins, Madonna, Cher, itp. z polskich, Bajm, Lady Pank, Budka Suflera itd itd.

Co do dżwięku - ważne aby było miłe do słuchania. Muzyka adekwatna do muzyki, miły bas, szybki kick bas, wysokie tony szczegółowe ale nie natarczywe. Może to głupio zabrzmi :) ale super jak potrafi system dać "czadu" wtedy kiedy mam na to ochote :)

pozdr. dawmac

Witam ponownie.

Dostałeś wiadomosć ?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dziwne - nic na pw. nie doszło ?

I tak: końcówki Denon POA 6600, jako prea amp będzie przypadkowo kupiony amplituner Pioneer VSA-AX10 a kolumny to Sonus Faber Grand Piano. Nie mam CD :( Może jakies propozycje. Wiem że wygląda to strasznie chaotycznie bo tak jest :) Kupowane tak z okazji co sie trafiło. Musze od czegoś zacząć, coś skompletować aby cos zagrało a później będę się zastanawaił co zmienić aby otrzymać brzmienie które mnie interesuje.

Może ktos cos doradzić odnośnie kabli ? Jakie do podłączenia Denona z preampem, jakie kable głośnikowe ?

pozdr. Dawid

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.