Skocz do zawartości
IGNORED

Bi-amping JBL serii E

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich. Pytanko nastepujace posiadam taką konfigurację sprzętu Denon 1907 + DVD 1720, E60, E20, EC35 i E150. Sprzet ogólnie gra dobrze ale chciałem coś więcej uzyskać w stereo podłączając kolumny drugą parą kabli. Posiadam budżetowe kabelki Ultralinki Audiophile serii 10 (4m żyła) po 24 zł/m. Po podłączeniu nie czuje specjalnej różnicy, może to gumowe ucho a może bi-amping nie sprawdza sie w tej klasie sprzętu bądź na amplitunerach KD (czytając gdzieś na audiofilskich stronach doczytałem sie że poprzez takie podłączenie zyskuje sie na dużym polepszeniu dynamiki etc.)

https://www.audiostereo.pl/topic/31435-bi-amping-jbl-serii-e/

Czyli mówisz że przy 4-rech końcówkach z amlitunera do frontowych 2-ch kolumn nie ma różnicy słyszalnej w stosunku do 2-ch końcówek - hmmm - w takim razie jeśli masz kable za 24 zł/m to niepotrzebnie wydałeś pieniądze .... bo różnica w bi-amp powinna być wielokrotnie większa .... kurcze wybieram się już jakiś czas na odsłuch bo sam już miałem to kiedyś skontrolować ( ale w Denon 1707 ) - może jutro ;)

>Po podłączeniu nie czuje specjalnej różnicy, może to gumowe ucho a może bi-amping

>nie sprawdza sie w tej klasie sprzętu bądź na amplitunerach KD (czytając gdzieś na audiofilskich

>stronach doczytałem sie że poprzez takie podłączenie zyskuje sie na dużym polepszeniu dynamiki etc.)

Ja u siebie kiedyś testowałem - bi-amping kolumn Paradigm Monitor 7v4 z Denonem 2106, kabelki - do basów Xindak SC-01, do wysokich zwykły kabelek z miedzi beztlenowej 1,5mm2. Nie słyszałem żadnej różnicy w stosunku do połączenia samym kablem Xindaka, o poprawie dynamiki i basu nie było mowy (a na to liczyłem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.