Skocz do zawartości
IGNORED

na jakiej wysokosci kolumny

Tomiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kolumny jamo e600.Uzywam ich w stereo , obecnie stoją

na meblach , ale zamierzam je zawiecis na ścianie.

Pytanie brzmi na jakiej wysokosci od ziemi powinny wisiec?

Pokoj mam nieduzy i slucham głownie muzyki z komputra na siedząco.

Kolumny beda wisiec po bokach biurka komputrowego w odleglosci jakies 3 m od siebie.

bardzo mi odpowiada ich muzykalne brzmienie i zamierzam poświecic sciane w celu ich powieszenia.

Z góry dzieki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31793-na-jakiej-wysokosci-kolumny/

Na wysokości uszu jest chyba najnormalniej. Scena jest wtedy na wysokości głowy. Podniesienie głośników o dodatkowe 10-20 cm według mnie nie jest wcale gorszym rozwiązaniem. mamy wtedy taki odsłuch a'la mała scena (np w Pubie), gdzie wszystko rozgrywa się wyżej niż my siedzimy. Wrażenia są nawet ciekawsze niż z normalnej wysokości, ale raczej jazz itp. IMHO najgorsze jest ustawienie wysokotonowy nisko np. "altusy na podłodze" brzmi to śmiesznie, bo muzyka wydobywa się z gniazdek sieci 230V.

:)) Ten wpis mnie rozbawil. Co za kretyn najpierw zadaje pytanie, a pozniej w tak chamski i idiotyczny sposob wyrzuca ludziom, ze daja mu rzeczowe wskazowki. Poza tym chyba wlasnie chodzi o to, zeby muzyka brzmiala tak, jak nalezy, nieprawdaz?

...Piles cos koles?

Tomiki=>

1. Wytrzeźwiej ASAP.

2. Popraw ortografię.

3. Zarób trochę kasy. Najlepiej legalnie. Kup mieszkanie lub dom z większym pokojem a potem jakiś sprzęt. Jakikolwiek.

4. Potem spróbuj pisać kolejne posty.

Tomiki, 23 Lut 2007, 21:47

>Nie slucham amofilow tylko normlanych ludzi z nie pesztestawioną klapką.

>Tez kiedys bylem taki ale zrozumialem ze najbardziej lidzy sie muza a nie jaki sprzet.

>fuck you sprztetofile

Spróbuj trochę pofuckać.To pomaga,wierz mi.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.