Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

gdzie kupujecie te Telefunkeny EC806C, chodzi mi o to, żeby to był ktoś pewny.

Powoli przymierzam się do zakupu SET42 i mysle czy nie wrzucić od razu tych lampek

pozdrawiam

sputnik

Zamów od razu z SET42 , myślę , że nie powinno być kłopotu .

Unikniesz ewentualnych problemów .

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

gdzie kupujecie te Telefunkeny EC806C, chodzi mi o to, żeby to był ktoś pewny

Tak jak pisze Grzegorz, najlepiej jakby Andrzej je zainstalował od razu na pokładzie Amplifona. Ja miałem 801S od Wieśka Nadworskiego czyli Bazodruta. Nie wiem jak bogata jest teraz jego kolekcja lamp, ale zawsze można do niego zadzwonić albo napisać.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Lampy typu GM70 czy 845 faktycznie oddają bardzo dużo ciepła. Porównywałem u siebie; 24W Unison Research grzeje pokój bardziej niż cała kombinacja trzech urządzeń ARC, a każde z nich też ma lampy na pokładzie. Grzesiek ma na górze klimatyzator, bo w lecie bez niego może być krucho...

Powoli przymierzam się do zakupu SET42 i mysle czy nie wrzucić od razu tych lampek

pozdrawiam

sputnik

Do GM70 proponuję spróbować Valvo red logo. Daje to czego potrzeba temu piecykowi. W jakim zestawieniu testowałeś SET42 i jaki sprzęt wygryzł?

ja kupiłem tu: http://tubeworldexpress.com/products/copy-of-ec806s-e86c-telefunken-gold-pins-kuhl-tube-cryo-nos-1960s-single drogo trochę ale ... chłopaki z tego sklepu, bez podpowiedzi wpisują w deklarację wartości 10 $ i tym samym unikasz opłat cła, vat - także wiedzą jak wysyłać lampki do Polski :)

Czy ktoś z użytkowników TACD 01 ma taki cdek jak na zdjęciu?Interesuje mnie co kryje ten "pocisk" wystający z budowy?

A to Andrzej nie wie co to? Najlepiej zapytać jego, chyba, ze to jakiś modyfikowany egzemplarz poza jego udziałem w modyfikacji.

Artur jak będę następnym razem to musimy te lampki podmienić bo się mnie wydaje podobnie jak Grześkowi...

sprawdzę to dokładnie w weekend bo w tygodniu ni ma czasu na słuchanie i testy :(

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Czy ktoś z użytkowników TACD 01 ma taki cdek jak na zdjęciu?Interesuje mnie co kryje ten "pocisk" wystający z budowy?

Ja też już to gdzieś widziałem. To "coś" raczej nie wystaje z obudowy, tylko jest na niej postawione.

...@Rezyslaw możesz poczytać o tych stożkach na stronie 29

Wesołych Świąt dla wszystkich fanów lamp a w szczególności dla użytkowników Amplifonów. Andrzeju pomyślności w dalszych ulepszeniach SET42 i nie tylko ... abyśmy mogli cieszyć się nowymi Twoimi "odkryciami" ... no i abyś znalazł w końcu czas na otwarcie nowej strony amplifonowej :))))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Andrzej, miałeś kiedyś dwie strony Amplifona? http://www.bol.com.pl/bol/historia.htm http://chudnij.com.pl/ch/index/o_firmie_f.htm ... niezłe jajca wpisujesz chudnij.com.pl... i wyskakuje ci stara storna Amplifona :)))

Gość cybant

(Konto usunięte)

Andrzej, miałeś kiedyś dwie strony Amplifona? http://www.bol.com.pl/bol/historia.htm http://chudnij.com.pl/ch/index/o_firmie_f.htm ... niezłe jajca wpisujesz chudnij.com.pl... i wyskakuje ci stara storna Amplifona :)))

Artur ,a po co Andrzejowi strona?

Widocznie biznes kręci się nieźle, docierają do niego naprawdę zainteresowani .

Tak będzie odbierał maile i telefony z treścią " proponuję 13 tysiecy i biorę bez odsłuchu;)

Myślę, że Andrzej jest naprawdę inteligentnym facetem i wie co robi...

Artur ,a po co Andrzejowi strona?

Ze względu na klientów ... to już jest standard i nawet największe zainteresowanie tego nie zmieni ... kiedyś szczyt zamówień się kończy (mówimy o PL) i trzeba będzie wyjść poza nasz grajdołek a telefony i tak będzie miał czy ma stronę czy nie.

" proponuję 13 tysiecy i biorę bez odsłuchu;)

"Badaczy Pisma ..." lub tz "golasów" zawsze było i będzie i tego żadna strona nie zmieni czy jej brak, "taki klimat" :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.