Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest porządny CD za 10-15 tys. ?

babatular

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich obserwacji wynika, że ten brak agresji o którym ktoś wspomniał, nie jest tyle wynikiem złagodzenia dźwieku, co raczej braku agresji występującej masowo w tańszych konstrukcjach.

Dźwięk MBLa jest bardzo płynny, organiczny, choć jednocześnie bardzo przejrzysty.

Niedługo będę miał ponownie w domu komplet EMM Labs DCC2/CDSD, tym razem jednak w wersji Signature, wiec będę mogł cos więcej napisać jak 1531 ma się do aktualnej cyfrowej stratosfery.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

elb

ująłeś to idealnie, trafiłeś w sedno. Tańsze lub gorsze kompakty są rozjaśnione i wielu ludzi przyzwyczajonych do takiego brzmienia stwierdzi, że MBL jest "grzeczny". Ja słuchałem tylu kompaktów, że chyba moge sie wypowiadac. Nadal nie rozumiem zachwytów nad np.Naimem CD 5i i 5X czy Krellami - te kompakty grają po prostu słabo, zreszta moja Wadia też jest kiepska :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Przyłączam się do pytania, bo w CD-kach jestem zupełnie niezorientowany. Więc tak jak autor wątku pytam o CD w granicach 15 tys ew. trochę drożej (CD jest u mnie nie jest podstawowym źródłem, więc nie chcę szaleć z wydatkiem).

ALE WYMAGANIA DODATKOWE MAM INNE NIŻ autor wątku:

1.) Nie będę podłączał CD bezpośrednio do końcówki mocy, przypuszczam że zawsze będę miał aktywny przedwzmacniacz lampowy - więc dobre regulowane wyjście nie jest dla mnie zaletą.

2.) Musi grać dobrze na RCA (raczej nie będę używał XLR)

3.) Nie może mieć wyraźnych wad użytkowych (wystarczy, że gramofon je ma. CD niech będzie wygodny) - więc lepiej nie toploader ale ostatecznie może być - ale wygodny.

No i musi grać wyraźnie lepiej niż Wadia 830 (mam ją chyba z 6 lat, pora wymienić).

Używane jak najbardziej.

To jeszcze nie było tego odsłuchu? A tak, Rolandowi teraz to nie w głowie takie zderzenie z hi-endem, gdyż lada moment mogą zderzyć się znowu jego ziomale z Amerykanami, tak, tak wydamy więcej na benzynę zamiast na sprzęt i płytki- ot takie życie, geopolityka wciska się nam między nasze zabawki.

Dalej nie rozumiem jak poczekamy dłużej niż 4 miesiące to MBL będzie tańszy niż 10-15 tys skąd takie sugestie w tym wątku :)

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kilka osób wypowiadało się o odtwarzaczach Ancient Audio, ale nikt nie wspomniał o najnowszym playerze tej firmy - Prime (chyba jakoś tak się nazywa). Na High-Fidelity porównywany jest z referencjnymi odtwarzaczami i ponoć znacznie lepszy od Lektorów. Ktoś z Was słuchał go?

discomaniac71:

>Pepe jak moze byc lepszy od Lektorow skoro nazywa sie Lektor Prime?

Bardzo Ci dziękuję, za cenną uwagę. Twoje spostrzeżenie redefiniuje moje pojęcie o produktach firmy AA. I wstyd mi tylko, że taki głuptas byłem.

• 1 rok później...

>Za mniejszą kwotę niż wymieniłeś można spokojnie kupić DCS P8i w United Kingdom.

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>Małe pudełeczko a uciechy dużo.

>Jedno co w nim denerwuje to strasznie długo wczytuje płyty.

Serio tak długo wczytuje? Bo już się napaliłem na wymianę mojego G08 na tego dCs ;-((((((

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisz do Mirka Potempskiego, miał ten odtwarzacz. 8ki nie są już produkowane, więc ostatnio ceny mocno poszły w dół. Mozna się zastanowić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Goldmund powiadasz ...

... a jaki model ?

Może Eidos 18D ?

adamgdansk, 5 Sie 2008, 14:29

"20s? o dżiza... ale z tego co wyczytałem to ten dCS może też jako DAC robić - ze Squeezeboxem? ;)"

E, bez przesady z tym 20s.

To jest SACD, więc musi dłużej wczytywać.

To nie jest zabawka typu włacz i graj. Wymaga odpowiedniej konfiguracji.

Potrafi zagrać naprawdę dobrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.