Skocz do zawartości
IGNORED

propozycje 4 Kątów - wrrr !

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Kompromis ;-) Zagra z każdego miejsca (równie designersko) i nie za tanio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

przepraszam za jakość zdjęć (bez statywu i Canon A95):

Ukryta Zawartość

post-2651-100005188 1175323885_thumb.jpg

post-2651-100005189 1175323885_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

jest jeszcze prezentacja mieszkania, gdzie kolumny frontowe w KD stoją z tyłu miejsca odsłuchowego, a za fronty rpbią jakieś maluchy.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Frantz

Wiesz jaki nakład mają te "Czterz kąty"? Wiesz ilu mają czytelników? Wszystkie polskie pisma o tematyce audio pewnie nawet w ciągu pól roku nie mają tylu, ile te Cztery Kąty. A wiesz do czegoo zmierzam? Otórz zdaj sobie sprawę, że pewnie z 98 procent populacji na kompletnie w dupie tematyką audio i zagadnienia jakości dżwięku. Ich to nie interesuje, tak samo, jak mnie nie interesuje tematyka wędkarstwa, numizmatyki czy nurkowania w jaskiniach. Ich intersuje tylko, żeby mieć kino domowe (bo wśród osób zyjących "niżej" nią klasa średnia to oznaka prestiżu) i taki wystró wnętrza, który IM a nie Tobie się podoba. I to im daje ta gazetka. A nasze audiofilów święte oburzeniej możemy sobie wsadzić.

Dam przykład. To jest tak, jak w normalnej gazecie napiszą o tym, jak wzbierać rower. Że jak jeżdzisz w parku to taki, jak na asfalcie to taki i że lepiej mieć miękkie siodełko. I mi to wystarcza, bo rower dla mnie nie ma znaczenia: ma miec dwa koła, ramę, kierownice, sidełko i już. Kompletnie czniam te pisaty, lekkie stopy, tarczowe hamulce i takie czy śmakie przekłądnie, nie intersje mnie to. Ale zapewne na forach rowerowych świrów trwa oburzenie, że gazetka "Jak spędzić wolny czas" czy inna nie udróżnia roweru szosowego od trekongowego czy tam innego górala. Po prostu świat nie kończy się na czybku naszego audiofilskiego nosa!

Pozdrawiam Stempur

Stempur - 100% racji. 98% ludzi ma w dupie skad i jak gra, ale to czyni z nas ludzi wyjątkowych, orginalnych... żeby nie urzyć słów dziwnych, zboczonych, nienormalnych, lub całkowicie popierd**** w niektórych przypadkach:)

wovo, 31 Mar 2007, 11:32

>Stempur - 100% racji. 98% ludzi ma w dupie skad i jak gra, ale to czyni z nas ludzi wyjątkowych,

>orginalnych... żeby nie urzyć słów dziwnych, zboczonych, nienormalnych, lub całkowicie popierd**** w

>niektórych przypadkach:)

Wyjątkowych? .... chyba żartujesz !

Może mały eksperyment ... weź do łapki kabelek za 1000 PLN i pochwal się w pracy ile za niego zapłaciłeś ;)

.... wiesz jaka będzie reakcja ?

... oczywiście uznają cię za wyjątkowego ... tyle że kretyna ;)

zdezintegrowany_3PO

Foto nr 1 jest wybitne! Płyta gipsowo-kartonowa, z samej już nazwy wynika że solidna. Wnęki na elementy systemu plus wilększa dziura po kominku telewizor. Na telewizorze - DVD.

Pod telewizorem - gramofon, który na pewno da się uruchomić bez wyciągania z tej półki, zresztą może pokrywa ma urwane zawiasy.

Wzmacniacza jeszcze chwilowo brak. Ale w końcu telewizor ma komplet 5 wejść wideo, 6 wejść audio a jego obudowa robi za subwoofer.

To chyba szkoła leningradzka! Wszystko połączone i zasilane jeszcze nie wynalezionym, przyszłościowym systemem bezprzewodowym ZZZeeeZZZ-loom antykable!

stempur

he, he, chłopie masz 100% racji

interesuję się oprócz audio kolarstwem MTB, duzo jeżdżę i przykładam dużą wagę do sprzętu jakiego używam (piasty, korby i inne duperele)

zaglądam zatem na forum rowerowe i jest tak jak mówisz, jak tylko ukaże się w gazecie jakiś tekst o rowerach to zaraz jest lament co to za bumelant napisał, że ten rower się nie nadaje do tego a tamten do tamtego itp.

większośc ludzi patrzy na mnie jak na dziwaka zarówno w kwestii roweru jak i sprzętu hifi, tak jak ja patrzę z usmiechem na wędkarzy, numizmatyków itd.

zatem panowie, trzeba się przyzwyczaic że większośc ludzi ma w dupie jak to gra, a liczy się jak wygląda

pozdrawiam

>Wyjątkowych? .... chyba żartujesz !

>Może mały eksperyment ... weź do łapki kabelek za 1000 PLN i pochwal się w pracy ile za niego

>zapłaciłeś ;)

>.... wiesz jaka będzie reakcja ?

>... oczywiście uznają cię za wyjątkowego ... tyle że kretyna ;)

>

>zdezintegrowany_3PO

dlaczego w pracy , ja mam podobne zdanie o typach co kupują kable za 1000 pln.

• Redaktorzy

fotoarkady - i jak zasygnalizowałeś w redakcji problem okładając po plecach winnych audiofilską sieciówką?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 2 miesiące później...
  • Redaktorzy

nie chcąc mnożyć wątków - VOX wprowadził nową kolekcję mebli DJ Metalik i looknijcie jakie sprzęty pojawiają się na fotkach: Nagra, Cyruss, Quad a nawet Tonsil. Czyli krok w dobra stronę

Ukryta Zawartość

post-2651-100009764 1182319755_thumb.jpg

post-2651-100009765 1182319755_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

oczywiście ostatnia fotka miała być przykładem złego ustawienia ;)

więcej fotek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

wrr, sorki to nie tonsil tylko polską myśl techniczną reprezentuja kolumny Audiowave. Co do gramofonu to nie podejmuję się identyfikacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ja może z innej beczki...

Zauważyłem, że ostatnio pojawiły się nowe słowa - tj. target, peak czy shopping...

Jeżeli wydaje się Wam, że wprowadzanie obcych słów - które bez problemu mają swoje odpowiedniki w naszym języku - kstzałują Wasze wypowiedzi na bardziej profesjonalne, to się kochani drogo mylicie.

Szanujmy siebie - a nie kopiujmy zachowań, tradycji i zwrotów, które często są na obce...

Na ten wątek dopiero dzisiaj się natknąłem. Zabawny :) Ale nie ma o co kruszyć kopii, lepiej zaliczyć temat do "brak humoru na forum". Co innego, gdyby załączone fotografie ilustrowały artykuł poświęcony urządzaniu kącika audio (jak już skończą się tematy typowe, to może i tak zawita na łamy?).

Molibden, 31 Mar 2007, 13:57

>Foto nr 1 jest wybitne! (...)

Najciekawsze byłyby testy kabelków w ww. konfiguracji. ;-)

• Redaktorzy

ałdiofeel - w IKEI jeszcze nie ma tragedii ;) Głównie chodzi mi o lansowane w "prasie kolorowej" ustawienia zestawów audio - kobieta się napatrzy i weź potem tłumacz jak Abel krowie na miedzy, że to tak jak "na obrazku" stać (o graniu nie wspomnę) nie ma prawa

Fr@ntz

"I am an audiophile"

--> Meloman

Akurat słowa "target" bym się nie czepiał - istnieje co prawda polski zwrot "grupa docelowa", ale większość specjalistów z branży używa jednak anglojęzycznej wersji. I nie są to ludzie silący się na fachowość.

Tak jest po prostu szybciej, sprawniej i każdy zainteresowany wie o co chodzi.

Osobiście również nie lubię wciskania na siłę obcych słów do naszego języka, ale nie popadajmy w skrajność.

Ten katalog VOXa to też niezły obłęd. Ten kto robił te zdjęcia pewnie nie ma pojęcia ile ta Nagra kosztuje. Kto by to łączył z Audiowave'm? Połączenie synergiczne? ;-)

Ale bywa gorzej widziałem parę lat temu w jakimś wnętrzarskim pisemku ilustrowany artykuł o pokoju audiofila. Na fotce zestaw MarkLevinson+B&W serii Nautilus 800. Pokój poza paroma piramidkowymi gąbkami niemal pusty, a w opisie dumna uwaga że dla uzyskania dobrego brzmienia pomieszczenie jest KWADRATOWE. To jest dopiero antyedukacja.

Chociaż do ustawienia sprzętu przyczepić się nie mogłem.

Nie jestem entuzjastą rowerów szosowych, wisi mi to, ale gdybym zobaczył w pisemku hifi szosówkę na terenowych oponach z bagażnikiem i lusterkiem to bym się zbuntował.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.