Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteśmy Państwem Fundamentalnym ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Dudivan

Poki co mam o kogo sie troszczyc i starac . Nad nieskonczona milosc Matki Kosciola i stada wszystkich Swietych przedkladam taka zwykla , codzienna.. Do Zony , Dzieci...

I dlatego o swoich bliskich i siebie wole zatroszczyc sie sam.

Do tego nie potrzebuje zadnej Polskiej Ligi...

Z tego co powyzej napisalem ze jestem przeciez egoistycznie do zycia nastawionym libertynem negujacym tradycyjne wartosci chrzescijanskie.......

Snape

PS

Skoro udzielasz mi rad co i jak mam robic w moim zyciu , to i ja mam jedna dla Ciebie

mocno sie skup przy kolejnym rozancu przed oczami stanal Ci obraz Przenajswietrzej Madonny a nie tych murzynskich dzieci

Milych snow...

Sądząc po wypowiedziach w tym wątku na forum można zauważyć że ; napewno nie jesteśmy ani tolerancyjni ani solidarni ani katoliccy,ani praktykujący .Ale zamordyzm to byśmy chętnie wprowadzili, najchętniej jakby to nie nas trzymano za mordę-zawsze to lepiej.

Co do Afryki to patrząc globalnie zarówno Europa jak i Ameryka mają Afrykańczyjów głęboko i dokładnie tam,jedynie co robią to próby nowych broni biologicznych i ich przeciwbroni-takie małe laboratorium z żywymi ludżmi za friko.Jedynie ostatnio wykazują zainteresowanie Afryką Chiny ale to raczej z surowcowego powodu, śpijmy dalej śnijmy dalej a zbudzimy się z ręką w nocniku

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell

>Sądząc po wypowiedziach w tym wątku na forum można zauważyć że ; napewno nie jesteśmy ani

>tolerancyjni ani solidarni ani katoliccy,ani praktykujący

A to fakt. Nie jesteście.

Gustaw, 3 Kwi 2007, 23:50

Czy to moja wina że jestem już starszy ,że na widok Papieża mi nie staje a Niemcom ,tak i czy nie dziwiłbyś się jakby mieli do Polaków pretensje że Benedykt XVI jest teraz na tronie a polaczki go olewają i modlą się do Jana Pawła II .Stąd ten głupi kawał niemiecki że wygrał nasz papież na papamobile zawody paraolimpiady .Katolicy a taki afront do nowego papieża naprawdę może mu być przykro mimo że to mądry facet.

Gość

(Konto usunięte)

...Czy to moja wina że jestem już starszy ,że na widok Papieża mi nie staje...

Aaa to już wiadomo skąd ten wysoki poziom frustracji u ciebie .

Zgłoś sie to biskupa Petza on pomoże .

jacch, 4 Kwi 2007, 08:27

Widzisz nie udało Ci się mnie obrazić to jak z moimi sąsiadami:

Wczoraj wieczór przez ścianę awantura udział biorą młodzieniec około 23 lat i dziwczę lat 15 rodzeństwo

on do niej

-Czemu tego nie zrobiłaś ty ku****, matka ci kazała

ona:

- co cię to obchodzi ty hu***

I dalej w tym stylu, przyzwyczajeni jesteśmy ,bo w tym domu matka do syna mówi ty sku**** synu

po dobrych piętnastu minutach on

_bo ty jesteś taka dama

W odpowiedzi wrzask śmiertelnie obrażonej kobiecej dumy:

-Nie mów do mnie damo, nigdy tak na mnie nie mów.

Jak widać nie wiadomo co kogo obraża. Grunt to poczucie humoru, odrobina dystansu wobec świata i mnóstwo dystansu wobec siebie.

Pozdrawiam

Rafaell

jozwa maryn, 4 Kwi 2007, 08:34

Zobacz ile wpisów ! Wszyscy wiedzą o co chodzi a ja no cóż cierpię na dys-coś tam daje mi i innym przy okazji w kość

Pozdrawiam

Rafaell

Gość

(Konto usunięte)

Rafaell, 4 Kwi 2007, 07:54

... a Niemcom ,tak i czy nie

>dziwiłbyś się jakby mieli do Polaków pretensje że Benedykt XVI jest teraz na tronie a polaczki go

>olewają i modlą się do Jana Pawła II .Stąd ten głupi kawał niemiecki że wygrał nasz papież na

>papamobile zawody paraolimpiady...

....Na internetowej stronie „Die Welt”zamieszczono zdjęcie...Jan Paweł II jedzie papamobilem po bieżni stadionu sportowego. Podpis mówi, że jest to moment zdobycia złotego medalu w igrzyskach paraolimpijskich w Port Parkinson....

A gdyby ten "dowcip" dotyczył twojej chorej i cierpiącej mamy/taty/dziecka , byłby równie śmieszny?

Coś ci wyklaruje , bo widze , że masz kłopot - są rzeczy z których się nie żartuje .

jozwa maryn, 4 Kwi 2007, 08:34

>A w kwestii tytułu wątku: chyba miało być fundamentalistycznym, jakby co?

Stycznym, a jakże. Ale to znowu przez maupę*, dla odmiany tą postępową.

* maupa przez "u" zeby się jeszcze z dupą kojarzyła.

jacch, 4 Kwi 2007, 09:15

>....Na internetowej stronie "Die Welt"zamieszczono zdjęcie...Jan Paweł II jedzie

>papamobilem po bieżni stadionu sportowego. Podpis mówi, że jest to moment zdobycia złotego medalu w

>igrzyskach paraolimpijskich w Port Parkinson....

>

>A gdyby ten "dowcip" dotyczył twojej chorej i cierpiącej mamy/taty/dziecka , byłby równie śmieszny?

>Coś ci wyklaruje , bo widze , że masz kłopot - są rzeczy z których się nie żartuje .

Bardzo fajne są też kawały o Żydach w obozach, np. jak to Żydówka ogień podnieca.

Czy drukują je Die Welt ?

jacch, 4 Kwi 2007, 09:15

Matki nie może dotyczyć bo matka siedzi z tyłu

muls, 4 Kwi 2007, 04:40

>gudtaw ......Co ,Było, Do,.......no jak dalej.W kazdej szkole na poziomie ......nie chodziłeś?

>-niemozliwe!!!!!

U mnie w przedszkolu (bo tylko to udało mi się ukończyć) było c.n.d.

Czego, Należało, Do.....

Ale dzięki. Tera bede mundrzejszy.

Arcy ciekawy watek, nie wiedziałem ze mamy na forum takie grono bojowników o wolność jednostki, demokracje i tolerancje wymachujących swoim orężem w postaci klawiatury i pseudo-intelektualnym bełkotem udowodnić, jacy to z nich uciskani, tłamszeni przez wszechogarniająca propagandę KK światli intelektualiści (gdzie krell czy inny sonus faber wpisuje sie w całokształt ich inteligenckiego wizerunku), będący ponad ta moherowa hołotą w tych mrocznych czasach niewoli kościoła katolickiego. Uważajcie, bo może juz was namierzyli i za chwile na progu stanie pleban wraz z biskupem, zapakują do czarnego audi i pozamykają w kościelnych kazamatach i "zabawia" sie z wami tak jak to onegdaj bywało za czasow panowania naszych zacnych naturalizowanych polaków po szkołach w Gorkim, czy akademiach im. Frunzego. Jednym nie staje na widok papieża, ciekawe na pewno by stawało jak umarł ukochany ojciec narodow tow. stalin, jak obleśny urban wtłaczał cotygodniowa porcje ogłupiacza, czołgi t-34 były najlepsze na świecie, stal z bratniego kraju najtwardsza, a w Katyniu mordowali niemcy (po co im to potrzebne, tam gdzie nie było zysku, obrazow i mebli do zrabowania, czy pożydowskiego złota , przecież ten narod od krzyżackich czasow uwielbiał żyć w luksusie i dorabiał sobie rożne ideologie do zwykłej grabieży i chęci szybkiego wzbogacenia się kosztem innych – dlatego lud kochał Hitlera, bo dal mu extra socjal, samochody dla ludu, prace i darmowa sile robocza – proponuje taki obrazek: bieżnia stadionu, biegnie przodem żyd w pasiaku a zanim Erica Steinbach (najszybsza bo była wypędzana), dalej Merkel i inni, z megafonu odzywa się glos: dla zwycięzcy złote zęby – można nagrodę odebrać własnoręcznie, za drugie miejsce kostka mydła z Auschwitz). Hipokryzja do kwadratu, jak do obrzydzenia pare lat temu jeszcze czczono indoktrynując od przedszkola, to czerwona chorągiew w dłoń i na pochód, wszystko się podobało. Teraz w wolnym kraju, kto zmusza do oglądania TVP i męczenia się ze wspomnieniami o papieżu (na pochody chodzić kazano), proszę bardzo jest kablówka, programow bez liku.

Pisza takie qubricki i pochodne, bo nie mogą przejść do porządku dziennego z tym, ze po ich śmierci (oby żyli jak najdłużej, nikomu zle nie życzę wprost przeciwnie) co najwyżej rodzina zapali świeczkę (a może ogarek) i ich forumowe wypociny dawno zostaną zamazane ciągami 01- kowymi, a pamięć po wybitnym polaku jakim bez wątpienia był JPII pozostanie. Bo w przeciwieństwie do niektorych tu piszacych, to był wybitny intelektualista chociaż nigdy tak o sobie nie mówił i nie musiał dowartościowywać się na forach w Internecie.

>A każdy kto w to nie wątpi to wstrętny katol którego trzeba zap....

Nie wiem po co i dlaczego sam stawiasz się na takiej pozycji: jak ja nie zap....to mnie zap..... A gdzie ta ewangeliczna miłość?

jar1, 4 Kwi 2007, 10:20

>Nie wiem po co i dlaczego sam stawiasz się na takiej pozycji: jak ja nie zap....to mnie zap..... A

>gdzie ta ewangeliczna miłość?

Marudzisz jar. Nie mam zamiaru nikogo zap......

Gdzie to widziałeś ?

• Redaktorzy

marius zawarł w pigułce "IV RP". Tak właśnie trzeba dawać odpór tym, którzy uważają, że Kaczyński jest niski, zaś religia stanowi prywatną sprawę obywateli. Nuże, do dzieła, jest jeszcze sporo do zrobienia, oczyścić jedno forum to mało.

>jozwa maryn

Tak to znaczy jak?

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi ani zwiazku mojej z IV RP. Pisujesz do audio magazynow (wiec pracuj nad stylem i rzeczowoscia wypowiedzi, ja jestem prosty inz. wiec nie wymagajmy za duzo w tej materii), a nie potrafisz rzeczowo odniesc sie do mojej wypowiedzi, tak wlasnie dajesz odpor tym ktorzy maja wlasne zdanie (prosze o nieutozsamianie mojej osoby z pis - chociaz tez nie jestem nie za duzy, ale wiekszy od prezydenta:) ). Zwyczajnie znam dosc dobrze historie naszego kraju w tym z rodzinnych przekazow (ale to smutny temat) i ponadto historia to moje hobby obok audio. Nie mam tez aspiracji do oczyszczania forum, zas mam prawo do wlasnego zdania i moge je wyrazic, co nie bylo mozliwe jeszcze pare lat temu. Oczywiscie ze religia to prywatna sprawa kazdego, ale papiez to tez juz postac historyczna i wybitny Polak, jak na katolika zreszta wyjatkowo tolerancyjny.

marius, 4 Kwi 2007, 10:07

A jak odniesiesz sie do planow OBOWIAZKOWEGO ABONAMENTU NA TV placonego razem z rachunkiem za energie elektryczna?

Fakt, odbiornik TV mozna wylaczyc lub przelaczyc na inny program (tzn. na razie jeszcze mozna..)

ALE DLACZEGO ZMUSZA SIE OBYWATELI BY TO FINANSOWALI ????

Nie jestem intelektualista , do roli pseudo - inteligenta tez nie pretenduje. Jestem tzw zwyklym robolem...

A SonusFaber... Coz- pracuje wiec mnie stac.. Na utrzymanie Rodziny i na swoje hobby . Bez oszustw , afer

Tu gdzie zyje , Panstwo zajmuje sie tym czym powinno- - a nie powolywaniem kolejnych komisji i rozpalaniem inkwizycyjnych stosow. Nie zaglada kobietom w .. czy aby sie nie skrobaly , Nie udowadnia ze teoria Darwina to bzdura sprzeczna z nauka Matki-Kosciola Nie sklada postulatow aby Jezusa Chrystusa obwolac krolem panstwa.

A co do Twoich wizji niedalekiej przyszlosci- Obys nie byl prorokiem....

>ak do obrzydzenia pare lat temu jeszcze czczono indoktrynując

>od przedszkola, to czerwona chorągiew w dłoń i na pochód, wszystko się podobało.

A Tobie, widze, wystarczy by czerwona choragiew zastapiono bialo -zolta...

I juz wszystko dobrze, juz jest wolnosc....

Snape

>Gustaw, 4 Kwi 2007, 10:18

Oj Gucio, Gucio. Nadzwyczaj prosty to chwyt włożyć komuś w usta słowa których

nie powiedział i jeszcze pogrozić paluszkiem, że tak to nieładnie.

A jeżeli nawet tego nie powiedział to jeszcze gorzej, bo przecież wszyscy wiemy,

że tak myśli tylko się chytrze maskuje. Jak by był uczciwy, toby powiedział.

Jestem Europejczykiem.

marius

"papiez to tez juz postac historyczna i wybitny Polak, jak na katolika zreszta wyjatkowo tolerancyjny."

To "wyjątkowo" jest dwuznaczne, wiesz jak z tym "oh, jak ty dziś wyjątkowo logicznie myślisz" ;)

No, ale przyjmując znaczenie bardziej oczywiste, przymiotnikowe, jest do dość zaskakująca refleksja w kontekście poprzedniej Twojej wypowiedzi. Odważna!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.