Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

senicz, 4 Lis 2007, 12:48

>Nalesnik nie jest na sprzedaz bo nie jest jeszcze dopracowany.

jest niedopracowany a już wymiata cała konkurencje ,co dopiero będzie jak go dopracujesz...az strach.

senicz, 4 Lis 2007, 12:48

>Nalesnik nie jest na sprzedaz bo nie jest jeszcze dopracowany.

Dziękuję za informację. Byłbym wdzięczny, gdyby dalsza dyskusja na jego temat toczyła sie w watku Prezentacja Senicza na AS 2007.

Z góry dziękuję !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Joseph - wyobraź sobie najbardziej realistyczną scenę jaką możesz, potem przemnóż to x3 i otrzymasz to co oferuje Ref 3 :-)

Na dokładkę jeszcze kilka aktualnych zdjęć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-100000668 1194192316_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Oczywiście josef, nie joseph.

BTW - proszę zwrócić uwagę na lewitujące kable głosnikowe na drugim zdjęciu :-)

Lewitujące kable to żaen problem :-)

Jamka odsłuchowa ...... jest czego pozazdrośćić.

W takich warunkach to i może nadprzestrzeń słychać na tym pre.

Elberoth

pokój wygląda super !!!!!! Elektronika - mniam - szkoda j stawiac na podłodze :)

A kolumny ..........?

Jestem w stanie obstawic że wczesniej czy pózniej kupisz Amati Aniversario:):):)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nad kolumnami cały czas myślę. Choć nie będę ukrywał, że bardziej ze względów prestizowych, niż jakichkolwiek innych.

Akustyki RR-2 są wbrew pozorom dość zaawansowaną (i bardzo udaną) konstrukcją. Wyposażony w identyczny komplet głośników Gamut L-5 kosztuje aż 32.000zł.

Aby osiagnąć cos więcej, musielibyśmy więc prawdopodobnie rozmawiac o głosnikach klasy Wilson Audio Sophia II (oj pasowały by mi takie w kolorze Ferrari Red), Avalon Indra, Sonus Faber Elipsa itp. A to już niestety spory wydatek :-(

No i pozostaje zawsze pytanie, czy wspomniane kolumny są warte 7-10x wiecej niż moje Kisielusy Scanspeakusy Maximusy, które przypomnę kosztują w detalu zaledwie 7500zł. Choć z drugiej strony, dolar teraz taki tani ...

W odwodzie mam również cały czas kolumny Audistatic - jakoś dystrybutor ciagle nie moze ich zabrać. Pewnie dlatego że Audiostatic właśnie wprowadził nowy model z aktywnym basem i ten jest już discontinued.

BTW - gdyby ktoś reflektował na Audiostatic to ta para ex-demo która stoi u mnie jest do sprzedania przeceniona z 22k zł na 9k zł.

-> Elberoth

Jak oceniasz wynik pojedynku Kisielusow Maximusow vs Audiostatic?

W koncu bede sie musial do Ciebie wybrac, najlepiej z Mac'ami, co by zobaczyc jak zgralyby sie z Ref 3 :-) No i jakiegos scotcha musialbym przytargac :-)

Pozdr

Elberoth

"Nad kolumnami cały czas myślę. Choć nie będę ukrywał, że bardziej ze względów prestizowych, niż jakichkolwiek innych."

Co to są te względy prestiżowe? Niezbyt rozumiem...

to juz nie uwazasz Elb , ze placette to najlepszy preamp? jednak aktywny preamp jest lepszy?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Elb, weź Gamuta L-5 i porównaj. Pomimo wyższej ceny Gamuta wynik pojedynku nie powinien pozostawić wątpliwości. Miałem podobną zachwostkę w przypadku L-3 i przyznam, że było warto wydać na nie kasę aczkolwiek już ich nie mam. Za mocne na 3,5W lampę, niestety.

Pozdr.

Panowie, co mają zrobić wszyscy ci, którzy kupili Placette w wierze, że to najlepszy preamp na Świecie. Znam osobiście osobę, której nawet oclili to gówno kwotą 679zł. Chłopak i tak zapłacił bo Elberoth to polecał jako the first choice.

Teraz się okazuje, że to było oszustwo, jeżeli nie to co? Brak komplementarnej wiedzy na temat tego co się pisze!

Wszystko to mi pachnie "zakompleksionym chłopakiem z małego miasteczka" jako to określa Megakonstruktor Kulesza.

Ja na miejscu wszystkich szczęśliwych posiadaczy Placette zwróciłbym sie do Elberoth'a z proźbą o wyjaśnienie dlaczego zrobił ich w konia. Dla wielu wydanie 4000zł to wydarzenie dekady, osoby te czują się teraz oszukane może nawet rozgoryczone.

Mirek Potempski - raczysz żartować

Jesli zdanie Elberotha ma taką siłe sprawczą na wszystkowiedzacych audiofilach to ja otwieram firme zatrudnie Elberotha jako szpeca od PRu. bedzie tu pisał ze robimy najlepszy sprzęt na świecie a ludzie będa go kupować jak bułki w piekarni. Zarobimy tka kase że nawet nie będzie mu sie chciało organizować kolejnych ASów :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

-> Mirek Potempski

Co prawda Elberoth ma pare takich "wpadek" na koncie (BelCanto na ten przyklad), ale w przypadku Placette chyba nie bylo tak zle. Zapytaj Twonka, ktory Placette uzywa w systemie, ktory wydaje sie nie potrzebowac aktywnego pre i jesli pamietam bardzo sobie chwali.

Pozdr.

Babatular, mi starczy tego co mam, ja nie jestem biednym człowiekiem i mam co jeść. Taka kasa jaką by można zarobić mnie w ogóle nie interesuje. Gdybym chciał zarabiać jak Elberoth to żeby zarobić na to co mam musiałbym się urodzić 100 lat przed chrztem Polski, jak to stwierdził jeden z forumowiczów.

Wiele osób nie pisze na forum a tylko je obserwuje. Chcesz, mogę cię zkontaktować z chłopakiem, któremu oclili Placette. Nie jest mu do śmiechu, bo wie teraz, że całe to forum to smród.

Mirek Potempski:

>Teraz się okazuje, że to było oszustwo, jeżeli nie to co?

ROTFL ;) Tupnij jeszcze, zrób buzię w podkówkę i się rozpłacz.

> osoby te czują się teraz oszukane może nawet rozgoryczone.

Albo nie, mam lepszy pomysł - oflaguj się!

Teo czy należysz do przydupasów Elberoth'a. Czy liżesz mu dupę, co z tego masz?

Skoro jesteś takim obrońcą to czy masz Placette, jeżeli nie to odkup go od mojego znajomego.

Mirek Potempski ->

W pierwszym odruchu chciałem Ci odpowiedzieć, że czytanie (ze zrozumieniem) najwidoczniej nie jest twoją mocną stroną. Po chwili namysłu stwierdziłem jednak, że twój post wart jest sprostowania, ponieważ wprowadza wielu użytkowników w błąd.

NIGDY nie napsałem, że Placette to "najlepszy preamp na Świecie".

Napisałem jedynie, że:

"Placette jest bardziej transparentne od góry do dołu w porównaniu do każdego z 3 pre jakie miałem ostatnio u siebie w domu, tj. Klyne 3.5/B, BAT VK-51SE i Cary 98P (w szczególności)".

A także w innym watku:

"Po prostu nie znam produktu o lepszym stosunku jakości do ceny. Peter Daniel juz od dawna mi to do głowy wbijał. I nie tylko on :-) Oczywiście pasywka nie w każdym systemie zagra, ale stosunek jakosci do ceny Placette jest tak fenomenalny, że warto nawet zbudować wokół niej cały system od nowa. "

Stwierdzenia "lepszy od BATa 51SE" oraz "fenomenalny stosunek jakości do ceny" nie oznaczają, że jest to najlepszy pre na świecie.

qb_1, 6 Lis 2007, 20:46

>Co prawda Elberoth ma pare takich "wpadek" na koncie (...)

Nie bardzo wiem co masz na mysli, ale chętnie posłucham.

Mirek Potempski:

>Teo czy należysz do przydupasów Elberoth'a. Czy liżesz mu dupę, co z tego masz?

Elberoth płaci mi co miesiąc 10 białoruskich rubli. Brawo, odkryłeś szarą sieć - w PIS będą z ciebie dumni ;-P

>Skoro jesteś takim obrońcą to czy masz Placette, jeżeli nie to odkup go od mojego znajomego.

Ofertę z ceną i zdjęciami poproszę na email. Adres w "o mnie".

A bardziej serio: nie jestem żadnym "obrońcą". Dziwi mnie po prostu robienie awantury z tego powodu, że ktoś śmiał przestać używać jakiegoś urządzenia. Nic ci do tego, co mają w swoich zestawach inni forumowicze, to raz. Dwa, jeśli twój kolega nie jest zadowolony z jakiegoś nabytku, to wyłącznie jego problem - mógł nie kupować bez odsłuchu. A po trzecie, czy brzmienie placette nagle się pogorszyło, bo niejaki Elberoth przesiadł się na inne klocki?

Ogólnie, przestań histeryzować.

ELB, przepraszam jeżeli coś napisałem za bardzo ale prawda jest taka, że opinie Peter'a Daniel'a nie moga przesłaniać ci prawdy.

Dużo lepszą konstrukcją od Placette są konstrukcje Megakontruktora Kuleszy ale oczywiście aktywne, które kosztują 1/3 ceny Placette. Zrozum w tej sytuacji człowieka, który kupił Placette w sumie za 4000zł, które jest bardzo wrażliwe na kable jako pasywka i gra dużo, dużo gorzej od urządzeń Kuleszy.

Człowiek to słyszał i ma żal, zreszta słuszny.

Elberoth - wpisujesz sie jak kazdy inny czlowiek na tym forum. Jezeli ktos tylko na tej podstawie wyciaga wnioski to jest to jego wylaczne zmartwienie. Kupowanie sprzętu za tyle kasy wyłącznie na podstawie czyjejś opinii to głupota - nic więcej. Cała sztuka w tym audio to szukanie w nim własnej drogi. Idąc czyjąś na oślep można się tylko zgubić lub w łeb dostać :)

Gratulacje zestawu Elb, gdyby nie wiesz "syn - drzewo - dom" pewnie bym tak samo "inwestowal" kase ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi