Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

=>Elberoth

>mam teraz Passa X-350 w domu i to co ten wzmacniacz wyprawia z

>Sophiami to aż włosy dęba stają.

Czyżby Sophie w końcu straciły dziewictwo? no to sukces pogratulować!

>ARC Ref 110, mimo wszystkich swoich niezaprzeczalnych zalet, wypada

>w porównaniu do Passa jednak dość słabowito.

To jednak impotent z niego był,to jednak na AS ludziska się trochę znali i słusznie marudzili i kręcili na tamtą kiepską demonstrację w Bristolu nosem ?

To kiedy kolejna zmiana w systemie? chyba nie zapomnisz o tradycji ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

"I feel that the X350 is not for everyone but, for that matter, neither is any product right for all. The X350’s somewhat lean and ultra-transparent top end will offend some and energize others. If you are looking the warmth of tubes, you won’t find it here. If you are looking for a gentle, sweet, musical component, you will only questionably find it with the X350. If you are looking for dynamic slam and the many benefits from the best that solid-state has to offer, you’ll find that and more. Regardless of your taste in presentation, you are sure to find this amp an exciting one. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Elb czy podzielasz tą opinię?

Ukryta Zawartość

FlazX - napisze niebawiem więcej o X-350.

Wełniany - nie bardzo wiem kto marudził - z tego co pamietam, opinie tu na forum i w prasie były pozytywne. Tamten system jednak znacznie się różnił od tego co mam w domu - inne kable, inne źródło, inna końcówka mocy (tranzystorowa) i inne pomieszczenie. Na dobrą sprawę to tylko pre i kolumny były takie same. O porównanie mojego systemu i tego z AS pytaj się tych co go słyszeli, np qb_1.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tymczasem zawitały do mnie kable z diodami - Synergistic Research. Mam nadzieję, że te diody mają za zadanie jedynie sygnalizacje napięcia w kablu (system podobny do DBS Audio Questa, tyle że tu zasilany prądem stałym z małego zasilacza a nie z baterii) a nie jakieś funkcje voodoo :-)

Mam głośnikowe Tesla i IC APEX.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A gdyby komuś zwykły kieszonkowy zasilacz nie wystarczył do polaryzacji dielektryka w kablu - to Synergistyc ma w ofercie zasilacz lampowy Enigma za $10k czy coś koło tego, LOL.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth, 2 Wrz 2008, 21:58

>A gdyby komuś zwykły kieszonkowy zasilacz nie wystarczył do polaryzacji dielektryka w kablu - to

>Synergistyc ma w ofercie zasilacz lampowy Enigma za $10k czy coś koło tego, LOL.

to chyba powinno być w wątku audiovoodoo ;)

zasilacz ten został zaprojektowany na zlecenie tej firmy przez Mikhaila produkującego wzm. słuchawkowe pod nazwa singlepower - jego SDS XLR jest uważany za najlepszy i jest też najdroższy :D

o audiofast miał wreszcie dostawe towaru,bo niedługo tylko chyba sprzedawaliby katalogi

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Gdyby ktoś szukał opisywanego wyżej Pass-a, to chyba ktoś z naszych kolegów przez przypadek właśnie ma na zbyciu takiego:

http://www.hifi.pl/gielda/wzmmocy/26245.php

rochu, to ten koles musial sie ucieszyc, ze taki ktos jak Elb na tym forum napisal tyle cieplych slow o tym wzmaku, nie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Gdyby ktoś szukał opisywanego wyżej Pass-a, to chyba ktoś z naszych kolegów przez przypadek właśnie ma na zbyciu takiego:

http://www.hifi.pl/gielda/wzmmocy/26245.php

Koleżanki i koledzy!!!

Ja także nie manipuluję!!!

Ale !!!

nasze kolumny są NAJLEPSZE na Świecie:)))

www.harpia.pl

p.s. ciekawe czy mnie wytną?

I właśnie dlatego, aby nie było dwuznaczności, nie chcę o nim na razie nic pisać. Jak go sprzedam, to dokładnie opiszę. Tym bardziej, że właśnie do porównania mam ponownie monobloki Cary CAD-500MB więc będzie do czego się odnieść.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

I właśnie dlatego, aby nie było dwuznaczności, nie chcę o nim na razie nic pisać.

??????????????????????????????????????????

Czego Pan, Panie Jurku, w tym prostym zdaniu nie rozumie ? Chetnie pomogę.

Panie Harpia! Prosze Elbowi tutaj nie smiecic! Wystarczy jeden telefon i bedzie ban! Memory fajf i wszystko jasne...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No tak po prawdzie, to jedyne co da się wywnioskować z postu Elberotha, to że X350 jest szybszy i lepiej kontroluje głośniki niż ARC. Kwiecistych opisów raczej brak...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panie Harpia! Prosze Elbowi tutaj nie smiecic! Wystarczy jeden telefon i bedzie ban! Memory fajf i wszystko jasne...

Wkalkulowałem.

koledzy wy przeciez niedoceniacie sprzętow Elberotha i wszystko sprzedaje światowym audiofilom na światoiwych aukcjach więc skąd te niezdrowe emocje-to sprzęt nie dla was

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Opisać i potem sprzedać - źle.

Odmówic opisania, ponieważ chce się sprzedać - również źle.

Naprawdę, chyba niektórym sie nudzi ...

• Pokaż nowe odpowiedzi