Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy wzmacniacz na swiecie!

igrek

Rekomendowane odpowiedzi

Sly,:)

Tu trzeba nagiej prawdy-W temacie ustawienia wszystko jest do bani!

Przytulone do ściany,nierówne środowisko dla jednej i drugiej,brak wykładziny,pierwsze odbicia...ech..

sly, mam pytanie odnośnie Twojego znajomego z Krellem FPB 700 cx i pre Evo 222.

Nie wiesz czy to pre E222 spisywało się lepiej od dedykowanego tej końcówce starszego KTC?

Podrzuciłem znajomemu te ogłoszenie.

Może się odezwie. Choć on bardziej w kierunku Gryfa zerka.

Wiem tylko że ten Krell bardzo dobrze grał i że jako jeden z niewielu dobrze ciągnął B&W 800D które jak się okazuje

łatwe do uciągnięcia nie są.W ogóle ten Krell ciągnął każde kolumny.

Sam wiem bo mam Krella FBI to jest to potwór i uciągnie wszystko bez wysiłku, nawet szafę w garderobie...hehehe

A co ten znajomy teraz ma? Gryphon też jest ok, dobrze gra ale Krell jest energetyczniejszy, żwawszy i ma lepszy bas.

teraz gra jeszcze na Gryfie Callisto.

Stąd domyślam się że będzie spoglądał na Gryfa nadal bo mu odpowiada.

Podpowiadamy mu żeby popróbował Krella, Burmestera, Vitusa.

Myślę jednak, że raczej powinien już pójść w dzielony układ z II ręki żeby przeskoczyć zdecydowanie Callisto.

Choć ten FBI czy 032 Bumestera całkiem fajne są. Ten 700 to niezły potwór więc mu puściłem linka.

Jak zechce zadzwoni, na siłę go nie przekonamy z kolegą. Zawsze miałem słabość do tych starszych modeli z serii KSA :))))

pozdr.

Gryphon też jest ok, dobrze gra ale Krell jest energetyczniejszy, żwawszy i ma lepszy bas.

Sly,

Wiem,że dasz sobie żyły podciąć za Krella:)

Pamiętaj jednak, że Gryf to nie przelewki,a szczególnie w kategoriach basowych.W tych ostatnich,to zazwyczaj mało który mu podskoczy.

Oczywiście,ze nie sposób porównywać Callisto(którego miałem) z FBI,jednak w podobnych kategoriach byłbym bardzo ostrożny z wypowiedzią ,że Krell jest energetyczniejszy, zwawszy i ma lepszy bas.

Gość partick

(Konto usunięte)

Parametr snr twojego sprzetu jest o.k. natomiast moc to juz niestety jest do monitorow i to malo wymagajacych.

i takie właśnie kolumny mam - realne 8 Ohm i 89 dB.

Sprzet zacny ale raczej to nie high end tylko stereo.

ależ oczywiście, bardzo ładne i klarowne brzmienie - dokładnie takie jakie lubię :)

(no może z CA Azur 650A jest trochę bardziej zaokrąglone - aczkolwiek nie aż tak rozdzielcze)

bo co do mocy, to w typowym angielskim pokoju poniżej 20 m2, jej nie brakuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.