Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Nagroda jest taka, że dajesz każdemu piątaka ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Wojna domowa" - nowość na DVD. Podobno komedia. Poczucie homoru podchodzi pod styl komedii fredrowskich. Dramatyczna nuda, paplanina nie wiadomo o czym i po co. Są takie filmy, że już po 5-10 minutach wiadomo, że coś tu nie gra, że będzie źle. To jest właśnie jeden z tych. Dałem za wygraną po 40 minutach.

"Pod powierzchnią" nie polecam - film klasy B albo nawet C, mało wciągający, nudny i mdły, liczyłem ze moze na końcu sie bedzie cos konkretnego działo - niestety nic z tego!, jedyne fajne w filmie to główna aktoreczka - a w tej białej sukience to nawet bardzo fajna:)

Requiem dla snu (Requiem for a Dream-2000)- pokazane życie narkomanów, pierwsza połowa ciekawe życie, druga połowa chyba najbardziej przerażający dramat jaki widziałem w filmach, niskobudżetowe arcydzieło

10/10

Poznaj moich Spartan (Meet the Spartans-2008)-

parodia filmu 300- klasa 8/10

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Bękarty wojny -super

Bruno - oglądałem 3dni nie umywa się do Borata,

zombiland- taki sobie

Outlander- mógłby być inaczej nakręcony i wtedy byłby lepszy Film kat.D

Thor Młot bogów- masakra G..no

Templariusze miłość i krew- śmiało można oglądać

Sztandar chwały - dobry

więc tak:

"Sierota" - pisało ze to horror, ale mi to bardziej wyglądało na thriller, ogólnie mile mnie ten film zaskoczył, z początku straszna sielanka i juz sie bałem ze tak zostanie ale potem nabrał tempa i taki juz był do końća! były momenty, na które trzeba było przymrużyć oko ale nie za dużo, film może nie bardzo dobry ale na pewno dobry i polecam...

"Zdrajca" również polecam, nic o tym filmie nie słyszałem wcześniej (chyba przeszedł bez echa u nas) a szkoda bo film dobry i z dobrą obsadą, nie nudziłem się...

obydwa oceniam na 8/10

"Avatar" - opinia zbiera nie najlepsze, ale mi się podobał. Szczególnie pierwsza część, bardziej tajemnicza, bardzo sugestywna, a przy tym subtelna. Końcówka niestety za bardzo wysilona, wkrada się patos, tłumaczenie przekazu filmu, podniosła muzyka. W sumie, gdyby tak skrócić o 15-20 minut, trochę "od-amerykanizować" to byłoby bardzo dobrze, ale i tak całościowo jest OK.

A Beautiful Mind - Hmm... nie mam pojęcia co mam napisać. Kilka razy podchodziłem do tego filmu, ale z przyczyn ode mnie nie zależnych nie byłem w stanie go obejrzeć. W końcu wczoraj udało się.

Nic równie dobrego nie widziałem w kinie od 20 lat. Dla mnie ten film jest arcydziełem najwyższego formatu. Dziwią mnie 4 Oscary. Dlaczego tylko 4? ;)

mczaj, 25 Sty 2010, 12:04

Dlaczego myślisz, że nie najlepsze? Oprócz polskiej zaściankowości są jeszcze "inne światy". Przykładowo taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio przytrafił mi się Gamer, może i ciekawy pomysł, ale nie tego się spodziewałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gran Torino 2008- Clint Eastwood pokazuje klasę jako aktor i jako reżyser niby dramat dla mnie raczej obyczajowy klasyk 9/10

Miasto Boga (Cidade de Deus 2002)- brazylijskie życie w slamsach, gangi, dramat 10/10

Więzień nienawiści (American History X 1998)- również dramat o przemocy 9/10

Adrenalina 2. Pod napięciem (Crank 2: High Voltage 2009)- pierwsza cześć to był wzór filmu akcji, tutaj przedobrzyli i wyszła parodia, przynajmniej się pośmiałem 6/10

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

wczoraj z dvd - "Enen" Feliksa Falka.

niestety tylko przeciętny, choć pomysł bardzo ciekawy.

Szyc zupełnie nieprzekonujący. nie tylko z uwagi na oryginalną fryzurę :)

pozdr.

Ł.

Beautiful Mind jest mistrzowski, mało jest takich filmów. Dla mnie jeszcze oczywiście w podobnym klimacie Cinema Paradiso czy American Beuaty. Choć generalnie lubię różne gatunki i z każdego mam swoje ulubione.

Ostatnio widziałem "Nine". Jak na ostatnie lata całkiem niezły, choć chyba gorszy od Chicago. Przede wszystkim rewelacyjna jak zwykle Penelope Cruz.

-> jakub102

jak najbardziej sie zgadzam z ocenami Miasta Boga i Więźnia nienawiści, ale Waltowi Kowalskiemu chyba bym jeszcze dodał jeden punkt:)

wczoraj machnąłem w kinie "Stare wygi" ogólnie średnie (7/10), ale przynajmniej nie było żadnego żałosnego wydurniania na siłe tylko normalna komedyjka jak kiedyś, uważam że "Gang dzikich wieprzy" od tego samego reżysera dużo lepszy, no i Travolte to jednak wole jako świra w czapeczce i z tatuażem (metro strachu)...

wczoraj z dvd:

- "Australia", czyli takie "Przeminęło z wiatrem" skrzyżowane z "Północ - Południe" w realiach Australii początku II wojny światowej, można obejrzeć bez wielkiego bólu jeśli wiemy jakiej konwencji się spodziewać :),

- "Underworld. Bunt Lykanów", czyli trzecia w kolejności, a pierwsza chronologicznie część sagi o wampirach kontra wilkołaki, słaba niestety, no i nie ma już pani Kate B. :(

pozdr.

Ł.

Hern, 31 Sty 2010, 16:48

>Czwarty Stopien - intrygujacy film , polecam .

ten z Milą Jovovich?

wytrwalem tylko pól godziny - dla mnie strata czasu - kretynski horror

Nie rozumiem ludzi,którzy podniecają się tym Avatarem 5/10.To jest film rysunkowy z elementami fabularnymi!

Do tego obraz rozmazany,okulary jakieś takie małe(sinema city-odradzam)

Dom zły 9/10-nasi aktorzy są naprawdę rewelacyjni

Siostry magdalenki-8

Miasteczko Salem-7

Moon-7

2012-6 (tym razem czarni gorą nie żydzi:)

Arn - Tempelriddaren 1i2 część-8

Pamiętniki Nimfomanki-6

dawid33, 31 Sty 2010, 22:01

>Nie rozumiem ludzi,którzy podniecają się tym Avatarem 5/10.To jest film rysunkowy z elementami

>fabularnymi!

>Do tego obraz rozmazany,okulary jakieś takie małe(sinema city-odradzam)

:)lol. KOlejny...

bede sie powtarzał, przepraszem, to dla tych którzy ciagle nierozumieją/:

Cały czas mam wrażenie, ze "porównujemy tu jabłka do pomarańczy".

CZy w Polsce sa ekrany RealD? Kto widział Avatara w realD, a kto w ?? niewiem, Dolby3D.. innym systemie (nieznam sie na tyle aby wnikac w szczegóły)?

Od lat ogladam filmy w realD i w porownaniu do starszych systemów to raczej niema o czym mowic.

Z tego co rozumiem i zauwazyłem moge powiedziec, że podczas projekcji realD niema ubutków w jasności, detali tła, mniejszy ból głowy (obraz niewyskakuje na nas z ekranu, tworzona jest głebia sceny). Duza cześc filmu (zależnie od potrzeb) jest w 2D, trojwymiarowosc jest prgresywnym dodatkiem do całosci obrazu.

Jasne, niebarwione okulary pozwalaja oglądac 2D bez róznicy w odbiorze, obrazy zpolaryzowane sa odbierane w 3D. Tak wiec na jednym ekranie możemy jednocześnie widziec obrazy 2 i 3D, co tworzy nieporównywalne efekty z innymi technikami.

Wiec, czy mówimy o tym samym?

pozdr

lucmaster, 31 Sty 2010, 11:41

>- "Underworld. Bunt Lykanów", czyli trzecia w kolejności, a pierwsza chronologicznie część sagi o

>wampirach kontra wilkołaki, słaba niestety, no i nie ma już pani Kate B. :(

A niby gdzie mieli ją upchać?

Slav, 1 Lut 2010, 03:14

>lucmaster, 31 Sty 2010, 11:41

>

>>- "Underworld. Bunt Lykanów", czyli trzecia w kolejności, a pierwsza chronologicznie część sagi o

>>wampirach kontra wilkołaki, słaba niestety, no i nie ma już pani Kate B. :(

>

>A niby gdzie mieli ją upchać?

niby nigdzie, ale była mocną stroną dwóch poprzednich części - w tym sensie szkoda, że jej nie było.

Polski film: "Wino Truskawkowe". Podchodze z bardzo duza rezerwa do tzw. polskiego kina ale ten film bardzo mi sie podobal. MOje zycie spowolnilo znaczaco podczas projekcji. Obejrzalem z zona. Bylismy wciagnieci. Nie zauroczeni ale jednak wpatrzeni ;-)

Bieszczady, proste zycie jak proste wino ale wcale nie do konca prosci ludzie pokazani w filmie

I find your lack of faith disturbing...

Co do "Wina truskawkowego" - sceny kluczowe to próba wjazdu ciągnikiem do sklepu, śpiewanie "maruderów" przy choince oraz "aresztowanie" kilkudziesięciu meneli w knajpie i wprowadzenie ich do kościoła. A przecież to w sumie nie komedia. Ciekawe 6/10.

Z kolei "Bękarty wojny", obejrzane antydawno, mają w sobie tyfusa animacji - mimikę nazi oficera Landy. Mocne 8/10.

Parnassus-uff mam mieszane uczucia ,

Ong bak 2- warto oglądnąć dla niesamowitych sceny walki i sprawności kaskaderów,

Artur i zemsta Maltazara- 1 część o mimkach lepiej zrobiona choć filmik wart niedzielnego popołudnia.

księga ocalenia - film na 7/10,

2012 katastrofa w skali macro dzieje się naprawdę dużo 7/10

Po latach ponownie Ronin 9/10,

z seriali cisnę teraz 2 serie "Prawdziwe Powołanie" jak na serial dam 6/10 .

Było jeszcze kilkanaście knotów nie wartych wspominania.

• Pokaż nowe odpowiedzi