Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Spadkobiercy- komediodramat .Clooney w szortach na Hawajach zmuszony do poradzenia sobie w ciężkiej sytuacji życiowej. Film niby o wielkich emocjach ale właśnie tego mi zabrakło.Trochę dłużyzn, trochę przesłodzone, można dać 5/10, dobrze grają obie córki,

Stare filmy ale jeśli ktoś nie widział to polecam. Właśnie spędziłem ponad 4h na ich oglądaniu:

Psy Wojny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzikie Gęsi

Ukryta Zawartość

Oba traktujące o najemnikach w Afryce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez blaszka

I find your lack of faith disturbing...

Cześć,

a ja polecam zobaczyć "Machine Gun Preacher (Kaznodzieja z karabinem)". Świetna, smutna i dająca do myślenia historia.

Wg mnie jedna z najlepszych ról Gerarda Butlera

"Wojownik" - bardzo przyzwoity film, który świetnie się ogląda, ale jednak do zeszłorocznego "Fightera" to mu duuużo brakuje. Zbyt wiele tu uproszczeń i banałów, "amerykańskich" akcentów i patosu. Końcówka to już Rocky pełną gebą, zabrakło tylko przemówień na ringu.

"Elita zabójców" - przeciętniak, a szkoda, bo obsada zacna, temat ciekawy i mógł powstać fajny film.

"Zamiana ciał" - całkiem śmieszna komedia.

"Terytorium wroga " czy jakos tak z Diane Kruger. Reklamowany jako lepszy od Helikopera w ogniu... nawet do piet mu nie dorasta...

Efekty niezle ale schematycznosc godna amerykanskiej telenoweli a niektore serwowane bzdury tylko dziecko moze przelknac.

Obejrzec trailer i tyle...

John carter obejrzalem w cinema city 3d sadyba, powiem film tak jak ktos chce sie zrelaksowac, objerzec fajne efekty ( nie jest to avatar ) ale godny film na wieczorny seans.Polecam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ukryta Zawartość

niezłe kino

Ukryta Zawartość

dla nastolatków :)

Ukryta Zawartość

spodziewałem się czegoś ciekawszego, jakoś kupy się nie trzymał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Właśnie obejrzałem "This must be the place" czyli "Wszystkie odloty Cheyenne'a" po naszemu. Póki co jestem w stanie powiedzieć jedynie: dzika rzecz!.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"Rozstanie" - takie irańskie kino moralnego niepokoju. W każdym razie film moim zdaniem film bardzo dobry, intensywny emocjonalnie, z gęstniejącą atmosferą. Przy tym dobrze się ogląda w przeciwieństwie to wielu przedstawicieli tzw. ambitnego kina festiwalowego.

"Dług" - móglby być znacznie lepszy, bo temat ciekawy, a film niestety nieprzekonujący, jakiś taki niedopracowany, słabe postacie, uproszczone relacje..

Ukryta Zawartość

mi się podobał,, trzyma w napięciu

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

całkiem dobry

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Dzięki TVP zaliczyłem "Gang Dzikich Wieprzy". Magia Travolty.

Ponoć to komedia. Dla mnie dramat nakręcony przez gimnazjalistów z kółka filmowego. A jak już jakiś śmiech, to przez łzy. Film klasy C. Już sto razy wolę drugą część o perypetiach ...Big Mamy.

Wild Hogs - bardzo fajny film, warto zobaczyć (7/10)

Big Mama - Ten z Martin'em Lawrence'm? - zupełnie dla mnie ten film niestrawny (2/10)

Despicable Me - całkiem niezły (7/10)

Shark Tale - słaby (4/10)

Edytowane przez Kyle

"Bag of Bones", tytuł polski "Worek kości" - z gatunku horrory.

Na podstawie książki Stephena Kinga świetnie zrobione kino.

Dwie części, jedna po drugiej (nie trzeba przełączać, tylko trochę poczekać), bo film dość długi, oglądałem na super stronce

Ukryta Zawartość

Bez rejestracji, oczekiwań na wczytanie filmu i zacięć przy jego odtwarzaniu.

Polecam i film i stronę.

"Bag of Bones" to naprawdę dobre, mocne i ciekawe kino.

Równie ciekawą propozycją jest "After Life", również z tego samego gatunku kina.

Żyć, czy jednak umrzeć ?

To dylemat głównej bohaterki tego filmu.

Ukryta Zawartość

Bondy. Często wracam do tych filmów. Im starsze, tym lepsze. Może trochę bajkowe, odrealnione. I co z tego, któż z nas nie lubi bajek ? Bond jest dobry na poprawę samopoczucia. Powinno się go zapisywać na receptę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kaznodzieja z karabinem maszynowym (Machine Gun Preacher) - tytuł okropny, sugerujący film klasy B. Dla mnie dobry (na pewno nie klasa B) a jeszcze ważniejsza tematyka (nie nawrócenia, Jezusa Ch ale sytuacji w Afryce). Może tak mi się podobał bo ostatnio wkręciłem się mocno w tematykę najemników, czasów uzyskiwania niepodległości przez kraje afrykańskie i sytuacji tamże. Polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

American Psycho - oglądałem w week w pl tv, film oparty o książkę o tym samym tytule i dość wiernie zaadaptowany, ale zrobiony zupełnie bez klimatu, niczym parodia, typowe kino B , słabizna, książka zaś ma niesamowity klimat (wbrew schematowi najbardziej budują go liczne opisy garderoby i wposażenia wnętrz) cztając ją czujemy jakbyśmy oglądali rozmówców głównego bohatera, oczywiście liczne , bardzo krwawe sceny,

film kiczowaty, książka to jedna z trudniejszych i najbardziej zakręconych pozycji jakie czytałem(taki książkowy Fight Club)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

American Psycho - oglądałem w week w pl tv, film oparty o książkę o tym samym tytule i dość wiernie zaadaptowany, ale zrobiony zupełnie bez klimatu, niczym parodia, typowe kino B , słabizna,

Jestem dokładnie przeciwnego zdania.
  • Moderatorzy

Jestem dokładnie przeciwnego zdania.

tzn ? film dobry ? książka kiepska ? czy co ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

The Divide - Film szokujący, brutalny, momentami perwersyjny (powinien być dostępny dla widzów posiadających ukończone 25 lat życia).

Pokazuje postawy i zachowania kilku osób, którym udało się schronić w piwnicach jednego z apartamentowców, po nuklearnym ataku.

Dramatyzm sytuacji w jakiej się znaleźli, wyzwala w niektórych instynkty niższe niż u zwierząt.

Film pozostawia pytanie - w którym momencie najlepiej umrzeć, i czy decyzja o śmierci nie była "przegapiona" ?

Edytowane przez szybki Gonzo
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie wiem co mnie podkusiło żeby wypożyczyć ten film.

ISTOTA. Ostrzegam wszystkich, niech Was nie zwiedzie ani Adrien Brody ani napis na okładce że to film twórców Labiryntu Fauna. Nędza okrutna niestety.

"Skóra w której żyję" - film P. Almodowara - czyli : specyficzny klimat, specyficzna narracja, wplecione wątki homo, a scenariusz........, kto nie ma na Pedra alergii powinien zobaczyć koniecznie

"Open House" - Zabójcze sąsiedztwo - generalnie film zrobiony jakby w weekend-czyli robimy film: mamy ekipę, aktorów, sprzęt i akurat przerwę w zdjęciach, z którą coś można zrobić:co ?zróbmy film!

Mamy w 2 planowych rolach aktorów znanych z serialu, fajne wnętrza L.A.(choć to tylko 1 dom i 2 auta), główne role to:

David - Brian Geraghty - świetna rola

Lila - Tricia Helfer(nr6 z Battlestar Galactica)- ładna i mordercza

w tle chyba 1 utwór muzyczny postzimnafala ale świetnie zastosowany i doskonale budujący klimat - (chętnie dotarłbym do zespołu)

generalnie w filmie pare perełek , ale jako całość to film zrobiony w weekend

wujek Goo i ciocia Tubka pomogli w poszukiwaniu utworu:

Ukryta Zawartość

Tak, również sie podpisuję pod opinią "Skóra......"

Ukryta Zawartość

mam pytanie do braci forumowej czy ktos widział Łzy Słońca na BD? Nie wiem czy warto kupować na tym nośniku. Helikopteremw ogniu się zawiodłem Jak na mozliwości gęstego formatu to blado to wypadło vs dvd

Gniew Tytanów, zasłużona ocena na filmwebie. Fabułę można streścić w 1 zdaniu, przewidywalny obrzydliwie, trochę niezłej akcji i świetne efekty specjalne z paroma wyjatkami. W ramach środy z Orange można obejrzeć po kosztach dla zabicia czasu, ale szału nie ma.

Dzięki telewizji zaliczyłem kolejny odcinek "Terminatora".

Przesyt, przesyt i jeszcze raz przesyt. Udane filmy powinny przestać być kręcone góra po drugiej części. Potem to już odgrzewany kotlet. Efekty specjalne ponad treść. Wszystko na jedo kopyto, że po pół roku to już mylą mi się już sceny z innych filmów, nawet z innych serii. Na przykład "Piratów z Karaibów".

Dzięki telewizji zaliczyłem kolejny odcinek "Terminatora".

Jakie szerokie spektrum zainteresowań??? Od Kobiety i Mężczyzny do odcinkowych wersji Terminatora. Tylko pogratulować.

Pozdr, M.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi