Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

DORWAĆ GRINGO - Mel Gibson, jako złodziej starający się przeżyć wbrew zakusom gangsterów których okradł i kumpli z więzienia, świetnie uwspółcześnione klimaty Zabójczej Broni, Gibson w przeciwieństwie do Cage nadal robi dobre filmy - POLECAM

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapowiada się ciekawie

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Wczoraj oglądałem "Więzień nienawiści"

Obsada super , fabuła też ,ale końcówka mnie bardzo rozczarowała . Nie powinno się w taki sposób kończyć filmów .Chodzi mi o rozmowe w kawiarni( między Edwardem Nortonem a nauczycielem) która zobowiązuje do kontynuacji filmu.a tu koniec.Jja osobiście czekałem na dalszy zwrot wydażeń a tu THE END.

Inventing The ABBOTTS - Dobry film, nie zasnąłem to musi być dobry! W rolach głównych: Liv Tyler, Joaquin Phoenix, Billy Crudup, Jennifer Connelly oraz Will Patton i Kathy Baker. Reżyseria: Pat O'Connor. Scenariusz: Ken Hixon. Producenci: Ron Howard, Brian Grazer i Janet Meyers.

Zupenie niespodziewałem się tak dobrego seansu. Polecam!

Pozdr, M

Parker's Mood

Gość partick

(Konto usunięte)

Inventing The ABBOTTS

tak mi się jakoś skojarzyło z Arlington Road - sam w tej chwili nie wiem dlaczego...

tak, czy owak, film polecam - http://www.filmweb.pl/film/Arlington+Road-1999-3928

"Żelazna Dama" - jest coś irytującego w ostatnich rolach Meryl Streep, trudno powiedzieć co. Chyba to, że strasznie się stara w każdej scenie przekonać wszystkich, że jest najlepszą aktorką na świecie. Niestety, za bardzo się skupia na szczegółach, za bardzo to wszystko wyrachowane, ostentacyjne i sztuczne. W rezultacie ponownie nie tworzy postaci z krwi i kości, tylko jest Meryl Streep, która bardzo się stara odwzorować sposób mówienie, spojrzenia i gesty Margareth Thatcher.

Jakoś zdecydowanie wolałem Meryl Streep w jej wcześniejszych filmach, gdzie była prawdziwa i przekonująca.

Sam film mocno średni. Za bardzo ilustracyjny, teledyskowy no i ta Margareth Thatcher jak z galerii figur woskowych. Nie ma tu zgłębienia postaci, żywego człowieka, prawdziwych emocji, film raczej nie wciąga. Zdecydowanie wolałbym po prostu obejrzeć dobry 1,5 godzinny dokument poświęcony Żelaznej Damie.

"Mój tydzień z Marylin" - film przyzwoity, do tego miły i przyjemny. Zdecydowanie lepsza rola pierwszoplanowa niż ta opisana wyżej, właśnie przez to, że Michelle Williams nie starała się na siłę być jeszcze bardziej "merlinowata" niż sama MM, tylko stworzyła żywą, ciekawą postać.

Ukryta Zawartość

dobry ale spodziewałem się czegoś więcej, film posiada mroczny klimat jest i jest wciągający

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość Gosc

(Konto usunięte)

LĘK WYSOKOŚCI- Konopki.

Ciężkie ale przyzwoite kino. Bardzo dobre zdjęcia i ścieżka dźwiękowa dobrze zrealizowana. To rzadkość w polskim kinie.

Warto zobaczyć.

Gość partick

(Konto usunięte)

"Żelazna Dama"

[...]

W rezultacie ponownie nie tworzy postaci z krwi i kości, tylko jest Meryl Streep, która bardzo się stara odwzorować sposób mówienie, spojrzenia i gesty Margareth Thatcher.

[...]

Sam film mocno średni.

[...]

Nie ma tu zgłębienia postaci, żywego człowieka, prawdziwych emocji, film raczej nie wciąga.

och, wręcz przeciwnie, film niesamowicie wciąga - wystarczyło, że włączyłem w nocy i znowu nie mogłem się oderwać. absolutnie rewelacyjna kreacja i charakteryzacja. Margaret Thatcher jak żywa - i przede wszystkim, właśnie zupełnie inne pokazanie jej, właśnie jako człowieka - z jego ułomnościami. rzecz jasna wyłacznie w wersji oryginalnej (no, może z napisami) bez lektora.

cieszę się, że wybrano Amerykankę i Walijkę zamiast Angielki.

Kreacja Margaret-staruszki faktycznie lepsza, natomiast ja odnosiłem się bardziej do Margaret z czasów premierostwa, gdzie genialna była, owszem, charakteryzacja, ale sama rola - już nie (IMO).

Ps. zdecydowanie bardziej wolałem np. kreację Helen Mirren w filmie "Królowa". Po prostu aktorka stworzyła jakąś (swoją) postać, a nie tylko upodobniła się 110% do Elżbiety II.

Angielska robota -dobry film, choć trzeba uważnie oglądać.Bardzo ciekawie wymyślona fabuła. Statham wytrzymał w zasadzie cały film bez walenia wszystkich po ryju, dopiero na końcu sobie ulżył.

Ostatnio obejrzałem u znajomych film

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i trochę się zawiodłem, bo po opisach spodziewałem się po prostu więcej. CHoć np. koleżanka nie podziela mojego zdania... Klapą to on nie jest, ale mógłby byćlepszy.

Ukryta Zawartość

"Dorwać Gringo" - Gibsona (ekranowego) trudno nie lubić, nie inaczej jest w tym filmie. Bardzo porządne kino rozrywkowe - polecam.

"Zaginiona" - film kategorii B.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

"Dorwać Gringo" - Gibsona (ekranowego) trudno nie lubić, nie inaczej jest w tym filmie. Bardzo porządne kino rozrywkowe - polecam.

Potwierdzam. Aczkolwiek tylko na rozrywkę trzeba się nastawić.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ładunek - Cargo - http://www.filmweb.pl/film/%C5%81adunek-2009-481128

Ogólnie dłużyzny, mało dynamiczny, choć dość dobrze dopracowany obraz kina SF.

Świat matrixu pomysłowo ukazany.

Film jednak wzbudza emocje.

Zwłaszcza jak zadamy sobie pytanie - czy na skutek czegoś, lub Kogoś, nasz świat to rzeczywistość, czy jednak matrix ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - troszkę już balansują na granicy ciekawy - nudny

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

troszkę już balansują na granicy ciekawy - nudny

to jest balans, ale dla 9-cio latka, do którego jest kierowany ten film.

nie wiem jak można w tym tworze znaleźć cokolwiek ciekawego - od pierwszych minut, ta żenująca błazenada oparta na miernym scenariuszu

przemienia się w niezamierzony auto-pastisz. granie w takim, przepraszam, filmie, to już jest upadek totalny.

rachunki za apartamenty w beverly hills pewnie są spore. inaczej nie umiem sobie wytłumaczyć dlaczego ktoś chciałby zagrać w takiej szmirze.

to jest balans, ale dla 9-cio latka, do którego jest kierowany ten film.

nie wiem jak można w tym tworze znaleźć cokolwiek ciekawego - od pierwszych minut, ta żenująca błazenada oparta na miernym scenariuszu

przemienia się w niezamierzony auto-pastisz. granie w takim, przepraszam, filmie, to już jest upadek totalny.

rachunki za apartamenty w beverly hills pewnie są spore. inaczej nie umiem sobie wytłumaczyć dlaczego ktoś chciałby zagrać w takiej szmirze.

kasa kasa i jeszcze raz kasa... a za ten film to i dobrze placili wiec czemu ktos by nie chcial zagrac? to nie ma znaczenia dla przecietnego hamerykanskiego obywatela byle zgarnac kase, nagrywa sie byle zgarnac kase gra sie byle zgarnac kase made in hameryka

daje 6/10 - i znak "papki"

chwilowy brak działalności w audio.

Wczoraj obejrzałem jeszcze raz This Boy's Life z 1993 roku. Po latach, film ten ogląda się z takim samym zaangażowaniem i przyjemnością jak prawie dwadzieścia lat temu. Znakomita kreacja DiCaprio, DeNiro i Ellen Barkin. Bardzo dobry dramat obyczajowy opisany oczami chłopca w wieku dojrzewania. Konflikt pokoleniowy, anomalia wychowawcze oraz studium psychologiczne obyczajowości i mentalności pozornie bliskich sobie ludzi. Akcja filmu rozgrywa się pod koniec lat pięćdziesiątych. Film ten oparty jest na autobiograficznej powieści Tobiasa Wolffa, w którego postać wcielił się Leo. Polecam!

Reżyseria: Michael Caton-Jones.

Edytowane przez MarkN

Parker's Mood

Dwie tzw superprodukcje, obie na BR:

"John Carter" - nie spodziewałem się rewelacji, ale nie sądziłem też, że będzie aż tak słabo. Trudno było wytrwać do końca, wyjątkowo niewciągający film, drewniane aktorstwo, niby cały czas coś się na ekranie dzieje, ale ogląda się to z narastającą obojętnością i znużeniem jednocześnie. Nie dziwię się, że film zrobił klapę, bo to po prostu ... zły film jest ;)

"Marvel's Avengers" - tu z kolei w drugą stronę, nastawiałem się na amerykańską głupotę z super-hirołsami no i w sumie to dostałem, przy czym ogląda się to naprawdę nieźle, znalazło się miejsce na odrobinę autoironii, efekty specjalne robią zdecydowanie lepsze wrażenie, film ma tempo i pomimo że trwa ponad 2 godziny, to jakoś specjalnie się tego nie odczuwa. Poza tym płytka może robić za demonstracyjną, szczególnie jeśli chodzi o dźwięk.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Po kilku latach, powróciłem kolejny już raz, do;

Purpurowe rzeki - 2000r, Jean Reno w roli głównej.

Purpurowe rzeki - Aniołowie apokalipsy - 2004r, Jean Reno, jw.

Righteous Kill - 2008r, to kolejny rodzynek tego samego gatunku, z obsadą aktorską De Niro i Al Pacino.

Aż się nie chce wierzyć, że te kryminały-thrillery, w dalszym ciągu aż tak się dobrze ogląda.

Ukryta Zawartość

jak dla mnie świetny film w swoim rodzaju perełka,

bezpośrednio pokazana atmosfera afro dzielnic NY,

gęsty klimat gdzie gliniarze nie są idealni stąpając po wąskiej ścieżce prawa,

gorąco polecam

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

niemiecka wersja ponoc lepsza , nie porównywałem, ale całkiem niezły

Ukryta Zawartość

czegoś zabrakło mi w tym filmie, generalnie sposób kręcenia żywcem wyjęty z 80lat :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Dark Shadows, tym razem Tim Burton jest bardzo słabiutki. Nuda, nic nadzwyczajnego.

Ukryta Zawartość

What Just Happened - reż. Barry Levinson, scenariusz: Art Linson. Występują: Robert De Niro, Sean Penn, Catherine Keener, John Torturro, Robin Wright Penn, Stanley Tucci, Kristen Stewart, Michael Wincott, Bruce Willis.

Komedia z 2008 roku z fantastyczną rolą De Niro i nie tylko. Proszę się nie sugerować recenzją czy też opinią z film web. Film ten ma wiele zabawnych momentów i jest bardzo pozytywnie zakręcony. Polecam!

Pozdr, M

Edytowane przez MarkN

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi