Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze kilka zdań w kwestii "Aniołów i Demonów"

wg mnie wzorcowy przykład na to, jak z dobrej książki można zrobić słaby film,

cały klimat kryminalny z książki - uleciał wraz z rozwiązaniem pierwszej zagadki,

na początku nie wiadomo o co chodzi, a później w kółko ten sam schemat:

słowotok, którego bez doktoratu z historii sztuki cesarstwa rzymskiego i przewodnika z Rzymu

nie masz szans załapać, w wyniku czego za każdym razem czeka nas przejście kolejki akotorów przed kamerą do taksówki, po czym niezbyt emocjonujący przejazd do kolejnego kościoła, zawsze o 2 minuty za późno.

I tak w kółko...

Wszystko to przypomina jakiś reportaż z "podchodów", albo biegu na orientację.

Żeby nie było, że tylko się czepiam, wspomnę o dwóch zaletach tego "dzieła".

Jak dla mnie przed katastrofą ratuje ten film muzyka. Hans Zimmer już nie jeden film uratował,

i tak też się dzieje i tym razem. Przy marnych scenach pościgu (nie wiem czy wogóle można je tak nazwać - bo nawet w korkach stoją momentami) muzyka niewątpliwie ratuje tempo filmu.

Poza tym naprawdę dodaje klimatu, z którego reżyser odarł doszczętnie książkę Dana Browna.

Druga zaleta to pokazanie Konklawe i biblioteki papieskiej - choć skromnie, to jednak coś to do filmu wnosi. Swoją drogą ciekaw jestem, czy rzeczywiście ta biblioteka tak wygląda?

Nie wiem jak wy, ale nie mogę się doczekać na Transformers - Zemsta Upadłych.

Pierwsze Transformers położyło mnie na kolana. To jeden z najbardziej efektownych filmów jaki oglądałem.Do tego dźwięk na przesuwanie mebli. Jak widzę z trailerów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapowiada się niezła zabawa. Zobaczymy:)

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie rewelacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Lata 40-te, czas wojny. Bruno ma 8 lat mieszka w Berlinie razem z siostrą i rodzicami. Jednak pewnego dnia rodzina przenosi się na wieś, aby towarzyszyć ojcu – niemieckiemu oficerowi - w jego nowej pracy. Bruno łamie zakaz opuszczania nowego domu i poznaje okolicę. W ten sposób zaprzyjaźnia się ze Szmulem – chłopcem, który mieszka w innym, nieznanym świecie za kolczastym ogrodzeniem...

info - Filmweb

audiokarma.org

No mniej więcej.

Tyle tylko, że Szmul jest żydem "mieszkającym" w obozie koncentracyjnym, którego komendantem jest ojciec głównego bohatera. O tym w skrócie jest sam film, co może nie wygląda zachęcająco (sam miałem mieszane uczucia, bo wybrała go moja kobita, a znając jej gust...) ale w miarę szybko się rozkręca i naprawdę wciąga. No i końcówka, to po prostu mistrzostwo świata.

W ten weekend widziałem kolejno:

"Dziwny przypadek Benjamina Buttona"

"Chłopiec w pasiastej piżamie"

"Oszukana"

i w sześciostopniowej skali ocen daję im odpowiednio:

3 (za długi, a przez to przekombinowany, zwłaszcza ostatnie pół godziny)

5 (świetny film, ale... ale nie aż tak wybitny, żeby zasłużyć na 6)

4 (chyba jednak trochę przereklamowany, zwłaszcza Angelina Jolie - mocno taka sobie)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Zmierzch"

Podobno kultowy, podobno zarobił więcej kasy niż Hary Poter, podobno są tego trzy części...

Idiotyczna fabuła - popularna ostatnio wśród młodzieży tematyka pojedynków grup tanecznych, tylko tutaj tancerzy zastępują wampiry, a cała reszta bez zmian czyli dwie godziny bla bla bla...

Scenariusz kupy się nie trzyma - za bardzo nie wiem nawet o czym w zasadzie to było, bo nasrane wszystkiego po trochu, poszarpane wątki, a mniej więcej od połowy już chyba nawet twórcy tego dzieła stracili nad nim kontrolę i posklejali to co mieli, żeby jak najszybciej skończyć...

Gra aktorów to jakiś żart - poziom brazylijskiej telenoweli, to przy tym gniocie mistrzostwo świata jest...

Muzyka występuje w śladowych ilościach - właściwie opiera się na jednym i tym samym motywie granym w kółko średnio co pół godziny...

Efekty specjalne to już jest kpina po prostu - ograniczają się do machania rękami (ewentualnie nogami) wiszących na linkach aktorów i puszczania tego w zwolnionym (czasami przyspieszonym) tempie. Zwłaszcza loty w poziomie, to specjalność wampirów jakby ktoś nie wiedział... żenada.

Widziałem wiele słabych filmów, ale ten nie jest słaby, tylko zwyczajnie tragiczny pod każdym możliwym względem, ale jak widać nawet takie gówno można wypromować i dobrze sprzedać, aż strach pomyśleć co będzie następnym kultowym dziełem...

Knowing

film ciekawy, choć mocno przewidywalny.

więcej nie pisze, bo każdy może ten film zinterpretować inaczej.

Również czekam na nowych Transformersów.

Vicky Christina Barcelona, dobre kino, tyle...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

"Dzień w którym zatrzymała się Ziemia"

Klasyczny amerykański odmóżdżacz na nudny zimowy wieczór... beznadzieja.

Knowing- film fantastyczny a zarazem i fantastyczny film bardzo mi sie podobal utrzymywal w napieciu i byl ciekawy caly czas -polecam rozrywka gwarantowana dla fanow fantastyki i malej grozy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Hancock" czy jakoś tak tam...

W końcu miarka się przebrała i nakładam dożywotni IGNOR na wszelkie produkcje z udziałem tego pana (Willa Smitha) bo ileż k...a można. Tak jak wcześniej tutaj wspominany Tom Hanks, tak samo i ten "aktor" jednej roli (w Bad Boys) która niechcący mu wyszła i to tylko dlatego, bo była perfekcyjnie napisana. Przypuszczam że gdyby szympansa albo kangura nauczyć ludzkiej mowy, to równie dobrze by to zagrał, jak i zresztą wszystkie pozostałe kreacje Willa Smitha, który już od dawna wykazuje drażniące maniery wielkiej gwiazdy, co to "za karę musi grać w kolejnym głupim filmie" jak nie przymierzając Jack Nicholson czy ostatnio Robert DeNiro, tylko niestety temu pierwszemu do tych ostatnich brakuje mniej więcej tyle co psiej kupie do Giewontu czy Kilimandżaro. Pomijam już dziurawy scenariusz i bezsensowną fabułę, bo nawet mi się nie chce tego komentować...

"Chłopiec w pasiastej piżamie"

Z ciekawości obejrzałem ten film i muszę powiedzieć że jest to jeden z najlepszych filmów jakie do tej pory oglądałem, gęsią skórkę i łzę w oku miałem praktycznie od początku do końca filmu.

Szerze polecam, naprawdę warto!

maracz, 29 Cze 2009, 12:50

>"Chłopiec w pasiastej piżamie"

>

>Z ciekawości obejrzałem ten film i muszę powiedzieć że jest to jeden z najlepszych filmów jakie do

>tej pory oglądałem, gęsią skórkę i łzę w oku miałem praktycznie od początku do końca filmu.

>Szerze polecam, naprawdę warto!

podpinam sie tez film obejrzałem z ciekawości na pewno nie jest to kino akcji ale wzruszyłem sie pod koniec chwyta za serce warto wytrwać do końca.

"Equlibrium". W końcy obejrzałem...

Napiszę krótko: bue. :(

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

transformers 2 zemsta umarłych

kino wielkiej akcji jeśli uważacie że w nowym bondzie akcja działa sie tak szybko że nie wiedzieliście o co chodzi kto z kim i czym....?! - to zobaczcie nowych transformersów po prostu masakra efektów nikt tam nie żałuje dzieje się oj dzieje ,ale nie do końca wiadomo co właściwie. Ten film trzeba by było obejrzeć w zwolnionym tempie żeby zakumać co sie właściwie tam dzieje.

W kinie 7/10 za efekty wizualne i dzwiękowe ale w domu 4/10

- The Driller Killer

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).jpg

Slasher psychologiczny;) Stadium obledu i jego skutki. Klimat jak i oprawa wizualna na plus. Podobal mi sie.

- Dial Help

Bardzo kiepskie giallo. Zabieralem sie do obejrzenia tego filmu 3 lata. Zmarnowane 95 minut. Nie ogladac!

Ukryta Zawartość

Case of the Bloody Iris

Solidne giallo dla wielbicieli Edwige Fenech.

Ladne kobiety, wielowatkowosc fabuly, pogmatwanie oraz ciagle zwodzenie widza to atuty. Dla wielbicieli gatunkuj obowiazkowa pozycja.

beyondscaseofthebloodyi.jpg

Terminator salvation.

dwoma słowami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

parantulla, 28 Cze 2009, 15:34

>"Hancock" czy jakoś tak tam...

taa, Will to miszcz jaki mało :) Z tej samej kategorii co Wesley Snipes. W sumie jednak do obśmiania się z głupoty, tandety i BANAŁU to panowie są jak znalazł.

The odd get even.

Ogladałem ostanio tę wersję Solaris - kurcze - dobry ale jednak po latach inaczej to odebrałem - ech, starzeję się - znudził mnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi