Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W porównaniu do duńskiego oryginału /http://www.filmweb.pl/serial/Forbrydelsen-2007-365605/ The Killing to miernota.

To tylko sprawnie zrealizowany serial,nie udało się powtórzyć niesamowitego klimatu,atmosfery z Forbydelsen.

Brytyjska wersja może być natomiast ciekawą niespodzianką, brytole potrafią kręcić "nie-łopatologiczne" seriale/kino.

"Brytyjska" to chyba nie jest wersja, to jest podobna historia.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Teraz trochę nie na temat.

W niedzielę na TVP2 rusza emisja naszego serilau KREW Z KRWI.

Zapowiada się, że może to być wreszcie jakościowo serial, jak te omawiane tu, dobre, zachodnie produkcje.

Oby.

"Glina" Pasikowskiego ponoć b.dobry. Chociaż do polskich produkcji mam awersję.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

poszukuje dobrych fantastycznych seriali albo jakiś z tajemnicami ciekawostkami co możecie polecić?

chwilowy brak działalności w audio.

Skończyłem Low Winter Sun. Zj..ty! :-) Szkoda ze tylko 1 sezon i to skończone jak się zaczynało rozkręcać.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A ile jest sezonów/odcinków tego serialu, bo zainteresował mnie on, zwłaszcza że kiedyś "przelotnie" chyba jeden widziałem.

Bardzo fajny serial, polecam, bodajże 3 odcinki, tutaj masz opis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bardzo fajny serial, polecam, bodajże 3 odcinki, tutaj masz opis:

http://www.filmweb.pl/serial/Zagubiony+pok%C3%B3j-2006-370554

Dziękuję za info. - zgadza się, są trzy pełnometrażowe odcinki i już je obejrzałem - dobre kino.

poleccie jakas dobra fantastykę jeśli chodzi o serial?

Fantastyka to dość szerokie pojęcie - nieźle się ogląda Almost human - klimatem troszkę nawiązuje do Blade Runnera (żeby było jasne - nie TA klasa, ale źle nie jest i ogląda się całkiem dobrze).

Fantastyka to dość szerokie pojęcie - nieźle się ogląda Almost human - klimatem troszkę nawiązuje do Blade Runnera (żeby było jasne - nie TA klasa, ale źle nie jest i ogląda się całkiem dobrze).

własne ogladam po obejrzeniu ocenie

A ja polecę taki mniej ambitny, ale mi się podoba, szczególnie jeśli ktoś lubi seriale w uniwersum komiksowym - ARROW. Drugi sezon znacznie ciekawszy póki co od pierwszego.

• 2 tygodnie później...

z Policyjnych przyjemnie się ogląda ,, Prawo Ulicy "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Homeland 3 sezon zakończony. Ja pi..ę! Generalnie spodziewałem się tego ale moja Pani zła, że tak się skończył. Ciekawe jak oni go... w 4 serii ? :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Oni go nie... To akurat wiadomo.

Heheh tak się domyślaliśmy, bo co by w 4 sezonie było? :-) tak czy inaczej będzie zaskoczenie. Ech tyle czekania.

Homeland mnie rozczarował. Od połowy sezonu zaczęła siadać realizacja-scenariusz. Pomysł na historię mięli świetny, ale powoli za bardzo to wszystko dryfowało w stronę mydlanej opery. I zakończenie słabe - równie dobrze mogło się TO wydarzyć w poprzednim sezonie. Wątek z Javadim zato świetny.Strasznie niechlujny ten homeland, poniżej poziomu telewizji kablowych. HBO to jednak trzyma poziom - Boardwalk Empire może trochę inne niż pozostałe sezony, aie ciągle na b.wysokim poziomie.

Ukryta Zawartość

Podobno to kultowy serial - rzeczywiście taki dobry?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno to kultowy serial - rzeczywiście taki dobry?

Jeśli ktoś lubi seriale policyjne tym na pewno się nie zawiedzie .

Ukryta Zawartość

Homeland mnie rozczarował. Od połowy sezonu zaczęła siadać realizacja-scenariusz. Pomysł na historię mięli świetny, ale powoli za bardzo to wszystko dryfowało w stronę mydlanej opery. I zakończenie słabe - równie dobrze mogło się TO wydarzyć w poprzednim sezonie. Wątek z Javadim zato świetny.Strasznie niechlujny ten homeland, poniżej poziomu telewizji kablowych. HBO to jednak trzyma poziom - Boardwalk Empire może trochę inne niż pozostałe sezony, aie ciągle na b.wysokim poziomie.

To doskonale pokazuje, że odbiorcy mają bardzo różne gusta. U mnie Boardwalk po pierwszych bodaj 3 odcinkach tego sezonu sobie leży i czeka, bo jakoś mnie zupełnie nie wciągnął,a taki np. wychwalany pod niebiosa Breaking bad zupełnie mnie nie ruszył, a Homeland i owszem, śledzę na bieżąco, tak samo jak np. Scandal

Heheh tak się domyślaliśmy, bo co by w 4 sezonie było? :-) tak czy inaczej będzie zaskoczenie. Ech tyle czekania.

chyba się nie zrozumieliśmy - adios to adios, to nie jest Arrow gdzie można umrzeć a potem spoko sobie wrócić :-)

To doskonale pokazuje, że odbiorcy mają bardzo różne gusta. U mnie Boardwalk po pierwszych bodaj 3 odcinkach tego sezonu sobie leży i czeka, bo jakoś mnie zupełnie nie wciągnął,a taki np. wychwalany pod niebiosa Breaking bad zupełnie mnie nie ruszył, a Homeland i owszem, śledzę na bieżąco, tak samo jak np. Scandal

Zgadza się, ale mi chodziło też o poziom realizacji i myślę że tu BE stoi dużo wyżej. W homeland np. takich postaci jak Quiin, czy ten Szary Dziad z CIA, mogło by właściwie nie być, pałętały się tylko po planie. Quiin to w ogóle tragedia - bezbrawny i bez jaj, a przecież w poprzednim sezonie była to b.intrygująca postać. No i poziom naciągania historii też za bardzo przegięty.

chyba się nie zrozumieliśmy - adios to adios, to nie jest Arrow gdzie można umrzeć a potem spoko sobie wrócić :-)

oooj żeby nie było zdziwienia:-) różne cuda już widziałem :-)

oooj żeby nie było zdziwienia:-) różne cuda już widziałem :-)

jest wywiad z twórcą serialu - cudów nie przewidują, będzie raczej coś w rodzaju nowego otwarcia.

A ja polecę taki mniej ambitny, ale mi się podoba, szczególnie jeśli ktoś lubi seriale w uniwersum komiksowym - ARROW. Drugi sezon znacznie ciekawszy póki co od pierwszego.

Ogladam almost human i przyzwoity wiec oczekuje kolejnych odcinków serialu. ..

A arrow hmmm obejrzalem 2 odcinki sezonu 2 i jakos mnie nie wciaga chyba sobie daruje...

No i wciaz szukam czegos z seriali do obejrzenia tematyka sf klimaty thlirrera zagadki zbrodnie nowe technologie itd ale raczej bez elementów super bohaterów mysle teraz sprawdzić b... Empire wg powoesci stephana kinga i wciaz licze na wasze opinie co jest dobrego zarówno realizacyjnie jak i ogladadalnosciowo?

Dexter ostatni sezon byl naprawde ok

No tak mialem na myśli under the dome wkrótce zobacze 1 odcinek i zobacze czy cos warty serial a jak nie to szukamy dalej

No trzeba będzie się rozejrzeć za inna tematyka... moze byc thriller elementy kryminalne

• Pokaż nowe odpowiedzi