Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda b.dobrze, wchodzi w styczniu:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Tak sobie poczytałem o zapowiedzianych serialach na 2016 no i widzę że coraz więcej o superbohaterach. Ciekawe czy zniszczą rynek serialowy podobnie jak zniszczyły kinowy (w tej chwili większość kinowych produkcji to batmany itp. - widowiska a nie prawdziwe filmy.)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zgadzam się, że Fargo sezon 2 gorszy od pierwszego. Już pierwszy trochę słabo trzymał w napięciu i chciało się wyjść zrobić jakieś kanapki, a drugi jeszcze gorzej. Po łebkach opowiedziane, brak jakichś smaczków, nudne fragmenty wyrwane z kontekstu. Jakieś nieciekawe w ch** wątki rodzinne.. Tarantino dla ubogich to dobre określenie. Wytrwałem jednak do końca.

Edytowane przez Piotr_1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Już pierwszy trochę słabo trzymał w napięciu i chciało się wyjść zrobić jakieś kanapki, a drugi jeszcze gorzej

I jak dla mnie to była główna jego zaleta, jak w dwójce jest podobnie to palce lizać.

To nie był serial który miał trzymać w napięciu.

W dniu 3.01.2016 o 20:04, gość napisał:

I jak dla mnie to była główna jego zaleta, jak w dwójce jest podobnie to palce lizać.

To nie był serial który miał trzymać w napięciu.

Moim zdaniem powinien. Mnóstwo trupów, a ktoś zdecydował się to opowiedzieć z "dystansem", czasem wręcz cynicznie, a niektóre postaci są przejaskrawione jak na komiksie, wręcz karykaturalne. Może po prostu opowieść o tym, jak Stefan zarąbał siekierą Gienka jest nudna i nikogo już nie bawi i trzeba zrobić z tego obyczajowo-historyczną opowieść z akcentami humorystycznymi. Ja osobiście wolę realizm i kawę na ławę. Pierwszy sezon dużo lepszy, przynajmniej ciekawe postacie pierwszoplanowe.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jestem po dwóch pierwszych odcinkach i mi się podobało.

Rewelacyjna ścieżka dźwiękowa.

Mnóstwo trupów, a ktoś zdecydował się to opowiedzieć z "dystansem", czasem wręcz cynicznie, a niektóre postaci są przejaskrawione jak na komiksie, wręcz karykaturalne.

I na tym polega magia tego serialu, jego odmienność od całej podobnej do siebie reszty.

Zauważyliście podobieństwo do siebie dwóch niepozornych postaci z dwóch sezonów, które rozpętały burzę? W pierwszej Lester (sprzedawca ubezpieczeń), a w drugiej Peggy (fryzjerka). Obydwoje wyprane mózgi ideologią New Age. Kobieta poprzez czytanie tysięcy kobiecych pism z rewolucją kobiecą, Lester prawdopodobnie przez wychowanie i szkolenia handlowe sprzedawców. W domu miał rozwieszone różnego rodzaju motta na ścianach "co cie nie zabije to cię wzmocni" itp. Zupełny brak własnego myślenia i zdrowej oceny sytuacji. Życie w świecie ideologicznej fantazji. Rewelacyjny przykład lemingów, a w dodatku to działo się naprawdę :)

Edytowane przez Piotr_1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

W drugiej części lawinę ruszył prymitywny morderca z baru a nie blondyneczka która rannego załapała na maskę.

Jak nawet w tym temacie śmiecisz polityką, to ten nieudacznik próbował w prymitywny sposób wpłynąć na werdykt sądu. A on jest ewidentnym przykładem malutkiego człowieczka, któremu się wydaje, że cały świat go będzie słuchał. Bo on niby coś sobą reprezentował a tak naprawdę był tylko pożałowania godnym nieudacznikiem. Najgłupszym i najsłabszym z braci bez jakiejkolwiek wyobraźni.

To już raczej mamy przykład pismaków próbujących straszyć sędziów:-)

Ja śmiecę polityką? Raczej Ty. I nie wiesz co by się stało, gdyby zgłosiła potrącenie na policję. Najmłodszy brat mógłby nawet przeżyć. Wtedy nie wiesz jak by się potoczyły sprawy, takie gdybanie nie ma sensu.

W dniu 1.01.2016 o 14:30, gość napisał:

Os środy w Ale Kino+ poleci Gomorra.

To jest jeden z najlepszych seriali, jaki widziałem.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 5.01.2016 o 09:42, gość napisał:

W marcu ma być drugi sezon.

Oby.

Tak, wiem. Czekam z niecierpliwością.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Odnośnie drugiego sezonu Fargo - trzyma poziom, ale znacznie obniżył loty w stosunku do pierwszego.

Odnośnie innych seriali, które mogę śmiało polecić, to niedawno zacząłem oglądać The Man in the High Castle - opowiada historię, co by było gdyby to naziści wygrali wojnę. Trzyma w napięciu i puszcza wodzę fantazji ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 12.01.2016 o 20:15, wujekroman napisał:

Odnośnie drugiego sezonu Fargo - trzyma poziom, ale znacznie obniżył loty w stosunku do pierwszego.

Uważam, że jest inaczej. Dla miłośników klimatu kina braci Coen, ten serial to majstersztyk. Dla poszukiwaczy akcji oczywiście nie.

Jestem po pierwszym odcinku szóstej serii serialu Shameless. W dalszym ciągu mistrzostwo świata. To było to z czego znamy ten serial ale dodatkowo mocno skondensowane.

Mocna jazda non-stop.

Odnośnie innych seriali, które mogę śmiało polecić, to niedawno zacząłem oglądać The Man in the High Castle - opowiada historię, co by było gdyby to naziści wygrali wojnę. Trzyma w napięciu i puszcza wodzę fantazji ;)

A jak ktoś czytał książkę to można oglądać czy to historia taka jak w książce.?

chwilowy brak działalności w audio.

W dniu 13.01.2016 o 07:35, gość napisał:

Uważam, że jest inaczej. Dla miłośników klimatu kina braci Coen, ten serial to majstersztyk. Dla poszukiwaczy akcji oczywiście nie.

Absolutnie nie zgodzę się z takim porównaniem. Jestem miłośnikiem filmów braci Coen i film Fargo to jeden z moich ulubionych w ogóle. Serial natomiast, był irytujący, infantylny, bez polotu. Dodatkowo, aktor grający główną rolę, wkurzał mnie tymi swoimi minami ;)

Absolutnie nie zgodzę się z takim porównaniem. Jestem miłośnikiem filmów braci Coen i film Fargo to jeden z moich ulubionych w ogóle. Serial natomiast, był irytujący, infantylny, bez polotu. Dodatkowo, aktor grający główną rolę, wkurzał mnie tymi swoimi minami ;)

Fargo 2 jest sztuczny po prostu.

Jedynka miała przynajmniej klimat.

Ostatnio oglądałem (w święta) koniec dzieciństwa sf 3 odcinki. I na razie nic co by mnie zaciekawiło.

Zastajawiam sie nad ekspansja.

chwilowy brak działalności w audio.

W dniu 15.01.2016 o 07:02, gość napisał:

W drugiej serii?

Który?

W pierwszej - ten ziomek od Hobbita. Pierwszy sezon tak mnie wymęczył, że nawet nie brałem pod uwagę kolejnego.

Fargo - kolejny świetny sezon. London Spy - genialne.

Peep show s.9 - ostatni sezon jednej z najlepszych serii komediowych w historii UK. Tylko dla fanów angielskiego poczucia humoru i znających dobrze j. angielski.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W pierwszej - ten ziomek od Hobbita. Pierwszy sezon tak mnie wymęczył, że nawet nie brałem pod uwagę kolejnego.

A bo myśmy rozmawiali i serii a Ty skomentowałeś pierwszą:-)

Si - mea culpa! :)

"Narcos" - jak na razie najlepszy serial jaki widziałem.

Serial dobrze zrobiony , mało znani aktorzy ale b.dobra gra aktorska i oczywiście kapitalnie opowiedziana niewiarygodna historia Pablo Escobara z wmontowanymi oryginalnymi zdjęciami / filmami dokumentalnymi.

Polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi