Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Better Call Saul - wg mnie słabo to się zaczyna, podobnie jak Breaking Bad, przegadane o niczym.

Ale tu o to chodzi.

Nie o akcję, bo jej prawie nie ma. Jak jej właśnie oczekujesz to się nie doczekasz.

Under The Dome - nie dałem rady po 3 odcinkach. Już się nastawiłem, że odbiega od książki, ale aktorzy to sam plastik i drewno.

Ja już wymiękłem po pierwszym, straszna tandeta chociaż pomysł świetny.

Bloodline - obejrzałeś? Zapowiada się ciekawie (trailer).

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 26.05.2015 o 22:02, skiba napisał:

HQ,

nie wiadomo co autor ma na myśli i jak to dalej rozwinie? Oczekuję od serialu, że mnie zainteresuje, wciągnie "od razu", po co mam czekać?

Ale jasne. Jak Ci nie podchodzi to się nie męcz.

Ja tylko napisałem, że jak dla mnie ten serial jest wybitny i wcale nie potrzebuje do tego pędzącej akcji, na którą czekałeś.

W ostatnim odcinku serialu Bosch - ma w swym widokowym mieszkaniu gramofon Marantza ze wzmacniaczem lampowym i slucha Arta Peppera.....

Edytowane przez jacekm

Fajny zwiastun nowego sezonu Ray'a Donovana:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Dobry serial...chociaż nie tak szybki jak "Banshee "......

Banshee fajne (oglądałem), ale bardziej dla Dzieciów...;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Wczoraj obejrzałem końcówkę House of Cards, Sezon 3. Super się skońćzyło. Jest takie otwarcie na dalsze scenariusze, że szok. Myślałem, że już w tym sezonie Claire... dobra - nie będę psuł zabawy innym. Dobre, dobre.

I zacząłem oglądać Orange is the new black. Zastanawiam się tylko, czy nie będzie sztampy, że główna bohaterka ze słabej kobietki, niewinnej wyrośnie na gwiazdę i herszta więzienia... etc.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Poważnie chcesz usłyszeć co będzie?

Śmiało mogę Ci napisać, bo obejrzałem już dwa sezony i cieszę się na trzeci już w tym miesiącu.

Jak polecałem go na początku tak zdania nie zmieniam. Fajny.

Skiba, HQ - dzięki. Tyle wystarczy. Chodziło mi tylko, by się doweidzieć, czy nie ma sztampy i czy warto.

Oczywiści, że detali znać nie chciałem.

pozdrawiam

Wczoraj obejrzałem końcówkę House of Cards, Sezon 3. Super się skońćzyło.

No i ta muza:

Zajebioza!

Wczoraj obejrzałem końcówkę House of Cards, Sezon 3. Super się skońćzyło. Jest takie otwarcie na dalsze scenariusze, że szok. Myślałem, że już w tym sezonie Claire... dobra - nie będę psuł zabawy innym. Dobre, dobre.

Mówiłam, że super ;-) Po trójce wolę Claire od Franka :-D, ale Franka już w ogóle nie lubię.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Myslalem ze skoncza trzeci sezon tak jak konczy sie ksiazka.... Swoja droga w trzeciej serii poza Claire najlepsza postacia jest Mr P. Mam wrazenie ze dobrze go odddano.

Edytowane przez Zolty

Mówiłam, że super ;-) Po trójce wolę Claire od Franka :-D, ale Franka już w ogóle nie lubię.

Ja wiem, czy Claire lepsza od Franka? Ta sama glina! Nie chcę pisać więcej, by nie popsuć innym radości oglądania, ale cały sezon 3 podoba mi się jako oddanie relacji i sytuacji osobistych. Nie wiem, czy to nie najbardziej mroczny sezon.

• 2 tygodnie później...

ale bardziej dla Dzieciów...;)

Zgadzam się, obejrzałem, ale podczas 3 sezonu zastanawiałem już (dopiero?) się o czym jest ten serial? Bo gatunek znam: s-f. Nawet Sylwester z Niezniszczalnymi nie przebije Hooda;-).

Nawet Sylwester z Niezniszczalnymi nie przebije Hooda;-).

No ba ;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Zgadzam się, obejrzałem, ale podczas 3 sezonu zastanawiałem już (dopiero?) się o czym jest ten serial? Bo gatunek znam: s-f. Nawet Sylwester z Niezniszczalnymi nie przebije Hooda;-).

Są gusta i guściki.... :) ;) filmów i seriali z jakimś przekazem już prawie nie kręci się. ... teraz to tylko efekty efekty efekty...co ja osobiście lubie.... filmy oglądam żeby się wyluzować...myślenia mam dosyć w robocie... :)

Pozatym w tym serialu cały czas coś się dzieje ,mniej lub bardziej poważnego, i nie ma czasu na nudę.... szybka akcja,"troszkę" seksu... tylko nie gadaj że ta Amiszka Cię nie kręci ;) :)

Ale i tak uważam za najlepszy serial produkcję "Detektyw"... mega jazda w każdym aspekcie tzn.muzyka, tematyka, gra aktorska aktora tytułowego....

Edytowane przez Yodas

Są gusta i guściki.... :) ;) filmów i seriali z jakimś przekazem już prawie nie kręci się. ... teraz to tylko efekty efekty efekty...co ja osobiście lubie.... filmy oglądam żeby się wyluzować...myślenia mam dosyć w robocie... :)

Pozatym w tym serialu cały czas coś się dzieje ,mniej lub bardziej poważnego, i nie ma czasu na nudę.... szybka akcja,"troszkę" seksu... tylko nie gadaj że ta Amiszka Cię nie kręci ;) :)

Ale i tak uważam za najlepszy serial produkcję "Detektyw"... mega jazda w każdym aspekcie tzn.muzyka, tematyka, gra aktorska aktora tytułowego....

Mój wpis był jak najbardziej pozytywny:-). Serial bardzo szybko (sic!) mi się obejrzało w oczekiwaniu na te "już nie mogę się doczekać". Amiszka? Uwierz mi, nie..., moją uwagę przykuła Nola, Indianka;-))). True Detective u mnie nr 1, ex equo z Gomorra.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Banshee proponowałem tu chyba jako pierwszy.

I pierwszy sezon mi się podobał. Zacząłem więc z dużymi nadziejami drugi i .... i właśnie z odcinka na odcinek byłem coraz bardziej znudzony. Non stop to samo.

Nawet nie pamiętam czy ten drugi sezon zaliczyłem do końca.

W dniu 14.06.2015 o 20:39, gość napisał:
Banshee proponowałem tu chyba jako pierwszy.

I pierwszy sezon mi się podobał. Zacząłem więc z dużymi nadziejami drugi i .... i właśnie z odcinka na odcinek byłem coraz bardziej znudzony. Non stop to samo.

Nawet nie pamiętam czy ten drugi sezon zaliczyłem do końca.

I tak to właśnie bywa.... każdy lubi co innego.... ja np. Fargo nie dałem rady obejrzeć....w połowie powiedziałem stop.... Gomorra obejrzałem cały ale wg.mojego gustu bez rewelacji... tak jak pisałem wcześniej "True detective" mistrzostwo a wicemistrzostwo "House of cards".... do ciekawych seriali można zaliczyć jeszcze "Dom grozy" , "Gra o tron"....pierwsze sezony "Czystej krwi" bo później to już tylko krasnoludków brakowało do pełnej obsady bajkowej ekipy.....

Oczywiście jest jeszcze wiele innych godnych polecenia seriali.....

Uważam że założony temat to świetna sprawa bo łatwiej jest nam coś wyłowić (ciekawego i zgodnego z naszym gustem) z masy produkcji....

Edytowane przez Yodas

Zgadzam się z Tobą Yodas, dużo ciekawych produkcji dzięki Wam odkryłem. Teraz jestem po 1/2 5 sezonu Game of Thrones, nuda, zieeeew, gołe d.py płci obojga, i powtarzane do porzygania już "zima nadchodzi"...

Ale pozmieniali "Grę o zgon", ale jest OK, trzy ostatnie odcinki bardzo fajne, reszta średnia, albo kiepska.

Jak Gra o Tron weszła na ekrany TV, to miałem czytać tą powieść. Juz szukałem na allegro,gdzie taniej.

Ale teraz wiem,że dobrze zrobiłem nie czytając, bo końcówka danego sezonu zawsze zaskakuje.

W tym sezonie zaskoczył mnie spacer pokutny Cersei. Wcześniej nie byłą z nią nagości i to było zaskoczenie. Chyba i tak to była dublerka

Nie myślałem także że uśmiercą Jona

Ile bym stracił gdybym wiedział co się stanie.

Myślę, że ten serial jest własnie dla takich nieświadomych tej fabuły jak ja.

I znowu trzeba czekać

Ogólnie nie lubie i nie mam czasu na seriale,ale ten mi się podoba.

Córka mnie bardzo namawia na Wikingów,a wy polecacie? Wart poświęcenia czasu ?

Wolałbym zabijać wolny czas muzyką :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Będą minispoilery.

Książka jest o niebo lepsza, ale jak nie chcesz się zawieść serialem, to najpierw obejrzyj, a potem czytaj. ;-)

Nie myślałem także że uśmiercą Jona

Nie zdziwiło mnie to.

Kto przyjechał do Nocnej Straży? Co potrafią czerwoni kapłani?

Książka się też na tym skończyła, ale tak sobie spekuluję.

W tym sezonie zaskoczył mnie spacer pokutny Cersei. Wcześniej nie byłą z nią nagości i to było zaskoczenie. Chyba i tak to była dublerka

To tyż mnie nie zdziwiło ;-) Nie lubię Cersei, więc jakoś nie było mi jej żal :-D

Najbardziej nie lubię śmierci Neda i Tywina (inne sezony). No i Syrio był fajny.

W tym sezonie zabili Shireen i jej matka się powiesiła, w książce tego nie było.

Edytowane przez Keef'98

• Pokaż nowe odpowiedzi