Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon 3480 i Altus 300...?

Florek11111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich, kupiłem ostatnio kolumny Tonsil-Altus 300 i teraz szukam czegoś co je napędzi i chciałbym zapytać co sądzicie o połączeniu kolumn Tonsil - Altus 300 z Harman Kardon 3480 ?? Czy waszym zdaniem to dobre rozwiązanie ?? Czy HK dobrze napędzi moje kolumny??Głównie słucham muzyki techno i dodam jeszcze że mój pokój ma 20 m kwadratowych. Proszę o wypowiedzi na ten temat. Z góry dziękuje wszystkim. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/33387-harman-kardon-3480-i-altus-300/

Będzie dużo huku - to pewne. Miałem kiedyś ten ampli i przy naprawdę głośnym graniu głośniki w Altusach 110 tłukły o obudowy:D Altusy 300 to jak sądzę dużo "wyższa" półka, więc może nie będzie z nimi tak źle. Jedno jest pewne do "muzyki techno" jak znalazł - tłuklło będzie niemiłosiernie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Te altusy mają 91dB i bardzo łatwą impedancję i wg mnie są niemiłosiernie niewrażliwe na przesterowanie, mając je kiedyś na 18m2 wiem że można uzyskać ciśnienia koncertowe ze wzmacniaczem 40W. Nie mart się że w 3480 zabraknie mocy, przy tych kolumnach nie jest ona potrzebna. Z tym amplitunerem zrobisz niezłą potupaję nawet na dworzu, na otwartym terenie, wiem co mówię :) Sęk w tym żeby podobało Ci się brzmienie tego zestawu.

Chociaż Altusy300 grają w miarę podobnie z bardzo odmiennymi wzmacniaczami.

Witajcie. Dlaczego nie kupiłem Zeusa ? One po prostu są za mocne jak dla mnie i tak A300 zatrzęsie moim mieszkaniem. Tylko obawiam się o napędzenie ich HK Czy on ma doby bass ?? Wiem że np wzmacniacze Pioneer A-757

itd zagrały by lepiej z A300 ale ja szukam czegoś nowego i stylowego a HK jest nie drogi i też stawiam na jakość dźwięku przy słuchaniu cicho muzyki i przede wszystkim na podbicie bassu. Pozdrawiam

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Kumpel ma 3480, zastanawia się nad sprzedarzą (około 6-7 miesięcy ma). Ten A-757 raczej większą potupaję Ci urządzi, ale jeżeli patrzysz na wygląd i wiek to HK. I z tym i z tym będzie krew się z nosa lała w 20m2, wierz mi.

te wzmacniacze Pioneera to chyba jednak nie taka rewelacja, miałem w domu najwyższy model A-858 i nie grał za dobrze (choc parametry i jakość wykonania imponujące)

no chyba że za dużo po nim oczekiwałem, ale to w końcu najwyższy model...

Witam!

Yamaha AX900 to bardzo fajny wzmak, ale altusy nie pozwolą na rozwiniecie skrzydeł... kup może jakiegos soniaka z seri ES np. 530ES i w dodatku możesz go nabyc za ok 400zł albo poszukaj cos z Nada, zwróc uwage na duże kloce albo poprostu cos estradowego....

POZDRAWIAM!!

Słuchaj ja nie chcę starszych sprzętów nie wspominając już o czymś estradowym. Szukam czegoś nowego, stylowego do pokoju 20m przyznam że na domowe prywatki ale bez przesady. Wpadłem na HK i chcę was sie polecić czy to dobre rozwiązanie ? Bo chyba nikt nie chce wydać 1500 zł na coś nie spełniającego i radzącego sobie sprzętu prawda?

nie masz się o co martwić Harman to bardzo dobry sprzęt a o walory dźwiękowe nie pytaj bo zakładam że Techniawki słuchasz z kompa czyli mp3 a tutaj rolę odgrywa sama jakość empetrójki a poza tym kto by zwrócił uwage na brzmienie podczas prywatki po kilku browcach :) jesli szukasz czegoś na podstawie wyglądu to zerknij na TECHNICS SA-AX6 lub AX7 posiadałem kiedyś AX6 i grała ona na nie jednej imprezie nie wiem jak u HARMANA ale TECHNICS miał wentylatorek co skuteczniej chłodziło końcówki mocy a to ważne na imprezkach bo zmniejszało to prawdopodobieństwo załączania się zabezpieczenia termicznego a co za tym idzie nagłej ciszy i wielu pytań dlaczego wzmak zgasł ??...

napisz czy ci pasują czy nie chciałbym poznać twoje zdanie

POZDRO

Moim zdaniem HK 3480 nie będzie posował do Alusów 300 ponieważ gra jasno (na alusach będzie wręcz piało) a na basie kuleje. do Altusów polecałbym jakiś ciemny wzmacniacz, kumpel ma Altusy 200 i napędza je Vincent który gra ciepłym brzmieniem i gra to przyzwoicie aczkolwiek podłączać wzmacniacz takiej klasy do altusów to jest nieporozumienie.

debian, 9 Maj 2007, 10:47

>Moim zdaniem HK 3480 nie będzie posował do Alusów 300 ponieważ gra jasno (na alusach będzie wręcz

>piało) a na basie kuleje. do Altusów polecałbym jakiś ciemny wzmacniacz, kumpel ma Altusy 200 i

>napędza je Vincent który gra ciepłym brzmieniem i gra to przyzwoicie aczkolwiek podłączać wzmacniacz

>takiej klasy do altusów to jest nieporozumienie.

jest zupełnie przeciwnie do tego co mówisz, ten HK nie gra jasno, to zdecydowanie ciemna elektronika, nie grzeszy szczegółowym i rozdzielczym dźwiękiem tylko raczej gra miękko i efektownie, ma lekko wycofaną średnicę, a basu to ma nadmiar :P

zbyt mało wzmacniaczy chyba porównywałeś na swoich kolumnach skoro takie rzeczy wypisujesz

Wiesz ten "TECHNICS SA-AX6" jest fajny ale osobiście HK mi sie bardziej podoba i mowa tutaj o czarnych wielkich klocach. Wybaczcie Panowie moją szczerość ale jak dla mnie to już oni wyszli z mody" JAK DLA MNIE" ja szukam czegoś nowszego efektywnego i stylowego 2 lata temu miałem stare kolumny i starego Radmora teraz kupiłem nowe kolumny jak dla mnie BOMBA i chcę także kupić jakiś fajny napęd ich i co do wyglądu HK świetny w nocy ma fajny podświetlony ekranik i nie tylko. Proszę jedynie was o opinie na temat mego przyszłego zestawu. A możecie Ci jeszcze jakiś kabel polecić dobry( taki do 25 zł za metr) ?? Pozdrawiam

wygląd Harmana Ci pasuje, o jego moc i wydajność prądową bym się nie martwił bo nie jest to FIRST, a uważam za zbędne dyskutowanie na temat brzmienia czy jest ciepły czy zimny o tym powinien zadecydować sam kupujący. Znając nasze forum to zaraz będzie tutaj jak w IRAKU i oprócz HARMANA usłyszymy tu jeszcze z dwadzieścia innych firm ;)

Wiesz _WILU_ ja już jestem zdecydowany na HK ale jedynym minusem jest to że przed zakupem nie będę mógł odsłuchać HK ponieważ zamawiam go na allegro i dlatego was uprzejmie poprosiłem o rade i doświadczenia a także wrażenia co do HK ale naczytałem sie już sporo na jego temat i myślę że jest warto zainwestować te 1500 zł w ten sprzęcik. Pozdrawiam wszystkich

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Florek - zagadaj z debianem na priv - on mysli o zakupie lepszego wzmaka, ten jego 3480 jest jak nówenia, a cena myślę miło Cię zaskoczy. Wg mnie daruj sobie nówkę. Używka kilkumiesięczna jest dużo tańsza i niczym nie odbiega od nówki, poza tym nadal ma gwarancję (do 2 lat). Ja kupiłem HK970 za 1850zł, po niecałym roku sprzedałem za 1400zł. 450zł to jest trochę grosza.

Florek11111, 12 Maj 2007, 01:41

>Myślę że kupie nowego za 1490 zł. Ma może ktoś zdjęcie pilota HK?????? Pozdrawiam

Dlaczego odrzucasz ofertę lekko uzywanego ?? spytaj chociaż o cene :)

Jest to zdjęcie pilota (czarno-białe z opisem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuje wam wszystkim a szczególnie dla "don111" dostałem cynk że można kupić nowego HK 3480 za 1366 NOWY! więc nawet sie nie zastanawiałem... Za kilka dni podzielę sie z wami wrażeniami. Jeszcze raz wielkie dzięki. A możecie mi teraz polecić jakiś kabel głośnikowy w miarę przyzwoity ?? I co sądzicie aby HK 3480 podłączyć DVD 23 ?? Nie chcę samego CD! . Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.