Skocz do zawartości
IGNORED

Jednym ku uciesze innym ku przestrodze

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Źle się dzieci bawicie

Poczytajcie sobie co nieco:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz "kontrola umysłu" - Szukaj w Google

może być jeszcze dla relaksu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomijając jeszcze takie detale jak wpływ silnego pola elektromagnetycznego na CUN, zdaje sobię w pełni świadomie sprawę z zagrożeń jakie niesie korzystanie wielogodzinne [ a robię to dzień w dzień] ze słuchawek.

Nie mogę wchodzić ze słomą w butach do cudzego tematu jak to wczoraj zrobiłem, przepraszam Pana Piotra Rykę którego zdanie sobie niezwykle cenię a Autora szanuję, otworzyłem ten temat ponieważ wg mojej skromnej wiedzy korzystanie ze słuchawek typu zamkniętego tam gdzie to nie jest konieczne poprostu jest pozbawione sensu i dla zdrowia szkodliwe, polecam słuchawki półotwarte i otwarte. Piekielnie drogie słuchawki typu zamkniętego, których fotografie zamieszczono w wątku nie nadają się do nagrywania z mikrofonem na magnetofonie dwugłowicowym mają zbyt słabe wręcz rachityczne pałąki.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33388-jednym-ku-uciesze-innym-ku-przestrodze/
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja jestem byłem i będę wrogiem słuchawek. Nawet niskie poziomy w tak małej odlegości od ucha sieją w nim większe spustoszenie niż głosne słuchanie z kolumn. Magnest na głowie?? - to chyba nawet przez skórę nie przejdzie, a co dopiero przez czaskę. W badaniach rezonansem magnetycznym też jakoś niestwierdzono skutków uboczych, czy szkodliwego działania, a pole rezonansu ma "troszkę" większe natężenie niż te z magnesów w słuchawkach.

Osobiście polecałbym zabawę w pana doktora, ale świat nie jest doskonały i bardzo często pacjentki są velmi szpatne. A tak już zupełnie poważnie należy w miarę możliwości i zdrowego rozsądku nie słuchać na tak zwaną pełną kitę kiepskiej muzyki nafaszerowanej wszystkim możliwym i niemożliwym przy pomocy słuchawek zamkniętych bo grozi to uszkodzeniem słuchu [z objawiami zwyrodnienia błony bębękowej włącznie]. Jeśli w odsłuchiwanym utworze wklejono wredne częstotliwości to należy pamiętać że dochodzą one do CUN bezpośrednio z ominięciem uszu.

Polecam AKG-K240, AKG-K271, AKG-K701 Hildegardę von Bingen, Ernesta von Lubecka, Jana Sebastjana Bacha Mikołaja Gomółkę litr czystej kilogram suchej kiełbasy i dziewczynę aby nie pić do lustra.

Pozdrawiam

Zbyszek

>Korwin, 8 Maj 2007, 09:20

>Polecam AKG-K240, AKG-K271, AKG-K701 ...

to polecasz zamknięte słuchawki czy nie polecasz? bo AKG k271 są zdecydowanie zamknięte, co więcej, mi w AKG nie tylko k271 ale również w k240 pociły się uszy, nie zaobserwowałem natomiast czegoś takiego w zamkniętych Beyerdynamicach DT-770 Pro, ani w DT-150!

pozdrawiam,

szwagiero, 8 Maj 2007, 09:42

Dobrze że zwracasz uwagę na tzw potliwość już starowinkie SN60 miały glicerynę w elemencie wokółusznym i to faktycznie fajnie chłodziło ale też byli wtedy tacy co im zamykający glicerynę w srodku "plastik" przeszkadzał ".Nie zawsze musi być kawior" i to tak przeważnie wychodzi. Sporo osób sobie z tym radzi robiąc nakładki frotkowe i to pomaga i nawet ma swoje plusy bo można to zdjąć i wyprać-jest higieniczne.Od dawna pracowałem w hałasie i ochronniki słuchu to dla mnie normalka i małżowiny można do tego przyzwyczaić, mnie to zupełnie nie przeszkadza-przywykłem.Co do pola elektromagnetycznego ze słuchawek to wcześniej ktoś niepotrzebnie panikuje. Pracownicy pewnej huty pracujący na urzadzeniach nagrzewających polem elektromagnetycznym w.cz o mocy 10-15 kW dopiero po 7-15 latach mieli problemy ze wzrokiem i z sercem.Sądzę że przy tak małym polu jakie jest w słuchawkach to naprawdę może być pomijalne

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

AKG-K271

To prezent od Przyjaciół za Lacrimosę czyli Opłakiwanie Iczekirija Asłana Maschadowa

Szaleństwo Ojca z krwią spada na syna

Ojczyzny miłość z mleka Matki bierze

....

Są to bardzo dobre słuchawki typu zamkniętego ale mam obecnie dwie pary naprawdę niskoomowych dwudrożnych [2-Way Headphone Murphy SH-667 4 Ohmowe i drugie, których producenta nie znam 8 Ohmowe]

AKG-K240 mam stareńkie ze sparciałymi już nausznikami a AKG-701 Rafaella były wystarczająco długo na moich uszach abym je docenił. Przy odsłuchu można korzystać z czego tylko się chce a jest wybór otwartych i półotwartych wręcz niesamowity przy podsłuchu jednak muszą być zamknięte szczelne a pałąk tak mocny, że prawie mózg przec dziurki od nosa wyciska.

Pozdrawiam

Zbyszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.