Skocz do zawartości
IGNORED

Co sie dzieje z Bang&Olufsen?

narsiltm

Rekomendowane odpowiedzi

Czy sa na naszym forum szczesliwi posiadacze jakis nowych produktow tejze firmy? Ogolnie malo o B&O slychac na naszym rynku, czy ich kolumny sa warte uwagi(pomijajac kapitalny design)? Jak sprawdza sie Icepower? Czy mial ktos blizsza randke ze sluchawkami?...

https://www.audiostereo.pl/topic/33641-co-sie-dzieje-z-bangolufsen/

Witaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) allegro.pl/item196563630_bang_olufsen_60_piekna_zafoliowana_.html

abyś wiedział jakie szczyty chamstwo osiąga w Polsce, nośnik w miarę przyzwoity takie czarno przeźroczyste kasety o jeszcze ciekawszym wyglądzie robili, także inni. Słuchawek porządnych B&O nie widziałem tylko takie pchełki na małżowinę

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Korwin, 20 Maj 2007, 09:21

Ale o co ciebie chodzi? ;-)

B&O to firma designerska gdzie od storny muzycznej preferowany jest takze pewiene dzwiekowy design. Jezeli lubisz to kupujesz. :-)

Kazdy audiofil wie, ze za takie same pieniadze mozna kupic cos, co ladniej gra ale ladniej nie wyglada(oczywiscie - teraz gadamy o gustach).

B&O ostatnio ma sie badzo dobrze i firma pnie sie w gore osiagajac dobre wyniki finansowe :-)

pzdrw

soso

>Korwinie ja tez nie znaju o co Tobie chodzi, czy miales na mysli cene tej kasety?

Wracajac do meritum, sluchal ktos ich wynalazkow? Czy to przerost formy nad trescia? A moze cos w stylu highendowego BOSE?

Wiem, ze na Icepowerach niektore manufaktury robia wcale niezle wzmacniacze---> Audiomatus.

A co z kolumnami, przetworniki wstawiaja wlasnej produkcji?

Jeżeli ktoś kocha proste, prawie do przesady formy estetyka B&0 jest jak znalazł, ale czasem forma załatwia odmownie funkcjonalność projekty słuchawek dousznych które pełnią rolę kiepskiej nowoczesnej biżuterii a jako sprzęt audio są raczej denne. Kszałty ich kolumn są to formy przemysłowe zdane na 5 z +. Natomiast projekt [ciekawy zresztą] kasety nie jest niczym rewelacyjnie nowym robiło podobne kasety Sony i było pierwsze robił i robi Maxell.

Pozdrawiam Zbyszek

PS

Mnie odpowiada podejście typu, że funkcja określa formę Estetyka Nagry III B IV S UHER-ów 4000 Monitor [ z okrągłymi wskaźnikami zwykłe z wskaźnikami typu busola, nie są w moim guście oraz tego na czym dzień w dzień pracuję UHER-a CR-240.

Pytanie wprost a jak się wabi ten twój znajomy, miłoby było wiedzieć kto jest bratnią duszą. B&O to bardzo dobra firma od projektowania form płaskich i przestrzennych.Jednak czasem forma tak przykrywa treść, że przedmiot staje się niefunkcjonalnym z tego z czymś się stykamy prawie na codzień najbliższa B&O jest IKEA z tym że ona jest bardziej jeszcze surowa i ergonomiczna.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kaset B&0 mam kilka i nie uważam ich za żaden cud boski, U śwp Jerzego Orłowskiego był w naprawie w serwisie sprzęt o rewelacyjnej nowoczesnej "skandynawskiej formie " i nieco lepszych niż chińskie parametrach,

był to odtwarzacz CD i wzmacniacz. Nie lubię pisać na temat tego czego na oczy nie widziałem ani nie miałem okazji odsłuchać,

Pozdrawiam

Zbyszek

Być może ktoś z Krakowa oglądał ten sprzęt w serwisie u Pana Jurka

Witajcie

Fajny wątek napisze tak z firma miałem styczność , wiele słuchałem najwyższych modeli nic specjalnego tam nie ma , ani dżwięku który powali na kolana ani nic z tych rzeczy no może ładne to jest i gra tak sobie .

audiomagia.blogspot.com

Witam gasolin

Dobrze odebrałeś mój wpis :) miałem okazje słuchać w Polsce jak i Skandynawii , w salonie firmowym siedziałem sobie w skórzanym fotelu i grał cały system niestety nie pamiętam jakie były modele klocków , ale kolumienki pamiętam i to były Beolab 5

Fakt że dużo słuchałem tego sprzętu i cóż z tego jak zawsze miałem okazję posłuchać to nie mogłem skonfrontować z innymi producentami bo bywałem przeważnie w firmowych hermetycznych salonach Banga:)

Ale masz rację , nie będę wyrokował i mój poprzedni wpis potraktuję jako odsłuch niekonfrontowany:)

Ale fakt sprzęt wykonywany przez B&O jest piękny pozdrawiam i życzę miłych chwil z muzyka :)

audiomagia.blogspot.com

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

>MAG

Słuchałem tych kolumn, oraz innych, w salonie B&O w Poznaniu- dźwięk był naprawdę wysokiej klasy, zwłaszcza przestrzenność i dynamika zrobiły na mnie duże wrażenie. Nie kupiłbym ich jednak- czemu? Po prostu w tej cenie można skompletować cały zestaw sprzętu grającego co najmniej równie dobrze.

Jedno trzeba im przyznać: funkcjonalna i estetyczna PERFEKCJA !!! Na przykład telewizor- posiadał wszystkie możliwe (a nawet takie, których wcześniej nie spotkałem) przyłącza, z telefonicznym i sieciowym włącznie, oprócz pilota dawano w komplecie klawiaturę (wbudow. przegląd.internetowa).

Zaskoczony byłem dźwiękiem z kostek o boku kilkanaście cm z wysoko tonowym takim, jak na szczycie kolumn z powyższego zdjęcia. Kostki te, dostępne w chyba dowolnym kolorze, miały głośnik 13 cm, na obu bocznych ściankach membrany bierne, a grały jak pełnowymiarowe kolumny. Na koniec jedna ich wada: za tę cenę można kupić naprawdę pełnowymiarowe kolumny wysokiej klasy.

Wniosek? Masz DUUUŻO kasy, potrzebujesz "grającej rzeźby", chcesz robić wrażenie, kup B&O, jeśli wystarczy Ci cieszyć się muzyką, kupuj "normalny" sprzęt.

Bang & Olufsen - to było dość zabawne, mam na myśli wizytę w salonie. Sprzedawca miły i uczynny tylko go nie nauczyli aby wyłączać komórkę. Salon cały ze szkła, akustyczna tragedia, w dodatku stało w nim kilka zestawów - wszystkie włączone do prądu, więc jak się klinęło pilotem to wszystkie reagowały generując specyficzną odmianę multi surroundu, w związku z czym odsłuch był nieco kłopotliwy.

Słuchałem jakiegoś średniego zestawu z dość wysokimi kolumnami aktywnymi z wbudowanymi Ice Powerami. Grało nawet nawet, ale chyba Yamaha Pianocraft dała by radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.