Skocz do zawartości
IGNORED

GŁUPI AUDIOFIL ZROBIONY W JAJO !!!

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

ZACHĘCONY REKLAMĄ NA ALLEGRO ZAKUPIŁEM OSTATNIO 2X2,5M KABLA GŁOŚNIKOWEGO KLOTZ LY 210 T I INTERKONEKT FIRMY SOOMER, MODEL SPIRIT XXL. ZA KOMPLET ZAPŁACIŁEM 430 PLN. CO SIĘ OKAZAŁO? KLOTZ JEST W SKLEPIE MUZYCZNYM PO 14,55 PLNZ ZA MB A SOMMER TO KABEL GITAROWY PO 8 PLN ZA MB. W TYM SKLEPIE WYSZŁOBY MNIE TO OKOŁO 90 ZŁ ZA KOMPLET PLUS JAKIEŚ 30 ZŁ ZA KOŃCÓWKI !!!!!!

GOŚĆ NA ALLEGRO CHWALI TE KABLE JAKO ABSOLUTNY HIGH END ?!!!!!!! JA SIE OKAZUJE, TO MA NA TYM BIZNESIE ZBÓJCZĄ PRZEBITKĘ !!! AJA, GŁUPI, POCZĄTKUJĄCY AUDIOFIL (?) NABRAŁEM SIĘ I NAWET NAPISAŁEM NA JEGO CZEŚĆ LIST POCHWALNY, ZAMIESZCZONY NA JEGO STRONIE !!!!! ALE ZE MNIE PALANT !!!

PISZĘ TO KU PRZESTRODZE INNYM !!! CHĘTNI ZNAJDĄ GOŚCIA NA ALLEGRO I BĘDĄ WIEDZIELI O KOGO CHODZI !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/33984-g%C5%82upi-audiofil-zrobiony-w-jajo/

no nie zazdroszczę :),

z opisu wynika, że ne chcesz podawać danych sprzedawcy, ale możesze przecież dać wpisy do "znaleziska . . .", do "poczucie humoru allegrowiczów" itp., a tam jak najbardziej wybapdałoby podać dane, czyli jak już przesłąć przetrogę . . .

Nie trudno znaleźc... 4m kabla za 500zł...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmmm trzeba było:

- użyć ww.google.com

- wypozyczyc do odsłuchu

Moim zdaniem nikt Cie nie zrobił w jajo, po prostu padłeś ofiarą własnej niefrasobliwości. Czy ktoś zabrania sprzedawać dowolnego przedmiotu z dowolnym zyskiem ? Ważne, aby był kupiec ;)

Z tego co napisałeś sprzedający wprost napisał o jaki kabel chodzi, więc gdzie tu zrobienie Cie w jajo ?

Wstydzić się możesz tylko tego,że najpierw nie sprawdziłeś ale masz bezcenną lekcję na przyszłość. Każdy chyba czasem dał się nabrać na takie gierki ale są to lekcje przydatne w tym biznesie ;)

>Marek

Jakie nieprawdziwe informacje ?

Opisał drut, puścił fotkę , zrobił konfekcję i tyle.

Innymi słowy autor niniejszego wątku ma i tak w stosunkowo niskiej cenie przewodzący gruby kabel.

Wszak są kable w cenie samochodu. A jak dyletant wywala w ciemno kilkaset złotych na temat o niech sam się biczuje i nie płacze.

arenia, 5 Cze 2007, 21:26

>ZACHĘCONY REKLAMĄ NA ALLEGRO ZAKUPIŁEM OSTATNIO 2X2,5M KABLA GŁOŚNIKOWEGO KLOTZ LY 210 T I

>INTERKONEKT FIRMY SOOMER, MODEL SPIRIT XXL. ZA KOMPLET ZAPŁACIŁEM 430 PLN. CO SIĘ OKAZAŁO? KLOTZ

>JEST W SKLEPIE MUZYCZNYM PO 14,55 PLNZ ZA MB A SOMMER TO KABEL GITAROWY PO 8 PLN ZA MB. W TYM

>SKLEPIE WYSZŁOBY MNIE TO OKOŁO 90 ZŁ ZA KOMPLET PLUS JAKIEŚ 30 ZŁ ZA KOŃCÓWKI !!!!!!

>GOŚĆ NA ALLEGRO CHWALI TE KABLE JAKO ABSOLUTNY HIGH END ?!!!!!!! JA SIE OKAZUJE, TO MA NA TYM

>BIZNESIE ZBÓJCZĄ PRZEBITKĘ !!! AJA, GŁUPI, POCZĄTKUJĄCY AUDIOFIL (?) NABRAŁEM SIĘ I NAWET NAPISAŁEM

>NA JEGO CZEŚĆ LIST POCHWALNY, ZAMIESZCZONY NA JEGO STRONIE !!!!! ALE ZE MNIE PALANT !!!

>

>PISZĘ TO KU PRZESTRODZE INNYM !!! CHĘTNI ZNAJDĄ GOŚCIA NA ALLEGRO I BĘDĄ WIEDZIELI O KOGO CHODZI !!!

Byś się wstydził tym chwalić:)

Chciałes nabyć hi-end za tak niską kwote???

Jesteś rogacz a nie audiofil i nie użalaj się publicznie bo to wstyd a nie powód do dumy czy przestrogi?!

Decyzja Twoja była swiadoma i nie sądzę by forumowicz, który to sprzedaje zrobił Cie w bambuko. Padłeś ofiarą swej pazerności i głupoty. Nauka nie idzie w las i by mniej pomyłek.

Pozdr.

nie robiłbym tragedii, każda rzecz jest warta akurat tyle ile gotów jest dać nabywca,

tak jest ze wszytkimi klockami, a pomyśl co przeżywają audiophile jak kupią coś co kosztuje pół samochodu....

ale za odwagę wyznania nieudanego zakupu należy Ci się uznanie....

>Serdelek

>

>

>Byś się wstydził tym chwalić:)

>Chciałes nabyć hi-end za tak niską kwote???

>Jesteś rogacz a nie audiofil i nie użalaj się publicznie bo to wstyd a nie powód do dumy czy

>przestrogi?!

>Decyzja Twoja była swiadoma i nie sądzę by forumowicz, który to sprzedaje zrobił Cie w bambuko.

>Padłeś ofiarą swej pazerności i głupoty. Nauka nie idzie w las i by mniej pomyłek.

>Pozdr.

Serdelek sam sprzedaje w podobnej cenie kable ktore klada high endy , nie sluchaj tego gluptasa. Pewnie znowu sie upil tanim winem i udalo mu sie dosiasc gdzies do komputera, jak ma kilkudniowy ciag zaczyna gadac jezykami.

Tez sie raz naciolem w podobnym stylu, ktos juz napisal, ze prawie kazdemu sie zdaza :)

nazizm, 5 Cze 2007, 23:17

"Serdelek" sprzedaje jednak hi-end a nie kable estradowe:) a to róznica:)

W transakcjach z Serdelkiem nie zdażają się wpadki, bo są możliwosci zwrotu:) Zasady są jasne i szczegółowe!

Zastanawiam się dlaczego kolega miał by sie wstydzić...

Przecież w przypadku audiofilizmu (czy jak tam zowie się ta choroba/hobby) wszak nie jakoś robi furrorę a unikalność, cena, ekstrawagancja itd..później do tych cech dorabia się jakoś brzmienia i wymyśla ładne słowa które opisują dźwięk..

Kolega kupił kabel bo był drogi słowo Klotz jest jak wytrych.. ..;-))) i wcale nie musiał wiedzieć że w sklepie obok można go kupić na metry "za grosze"..

Inna sprawa że gdyby go nie znalazł w sklepie obok żył by w przekonaniu że ma zajefajny kabel audiofilski w kupiony w bardzo dobrej cenie...;-))

Ciekawe jestem jak by sie czuli posiadacze bardzo drogich kabelków (Red Dawn, Tara Labs itd...) gdyby się okazało że materiał na kable można kupić po pięć zybli w sklepie z częściami do dźwigów ..;-)))

Pewnie nie pisali by w ogóle takich postów bo wstyd by było sie przyznać że wydali 3 tys za coś co powinno kosztować 100 pln ..;-))

Pozdrawiam,

Artur

Trzeba przyznac ze ten gosc sprzedajacy na allegro ma niezla nawijke!!!

majstersztyk.takiego opisu z olbrzymim laniem wody dawno nie widzialem.

podobne tylko maja dobrzy akwizytorzy. mozna bylo przewidziec ze to sciema.

Zydelek, 5 Cze 2007, 23:22

>nazizm, 5 Cze 2007, 23:17

>"Serdelek" sprzedaje jednak hi-end a nie kable estradowe:) a to róznica:)

>W transakcjach z Serdelkiem nie zdażają się wpadki, bo są możliwosci zwrotu:) Zasady są jasne i

>szczegółowe!

Serdelku moj zloty! Odpowiem Twoimi slowami:

>Chciałes nabyć hi-end za tak niską kwote???

>Jesteś rogacz a nie audiofil i nie użalaj się publicznie bo to wstyd a nie powód do dumy czy

>przestrogi?!

Serdelku nie piiiiij, zjedz pomidorowki, smaczna, zdrowa!

Odp brzmi grzecznie- bujaj się:)

Na kim nazwa Klotz ma zrobis wrażenie??? :):) Jaja se robicie:):) Wystarczy kliknac i wszystko jest jasne- to sa kable instrumentalne a nie do audio domowego. Sprzedawca znalazł rogaczy i chwała mu za to!!!

Rozmawia sie z Toba jak z dzieckiem. Ogarnij sie, stary CHLOP przeciez jestes:):)

Nie pij tyle, bo to interesom szkodzi!:):) W porywach pijackiej serdecznosci:):) zaczynasz juz kable rozdawac w innych watkach.:):):)

Tylko prawdziwi szaleńcy są w stanie wydać na jakikolwiek kabel do zastosowań domowych 500 zł za 0,5m. Ci szaleńcy to audiofile. 99,999 % dowolnego społeczeństwa, nawet zakochani w HI-FI Brytyjczycy na widok kabla za takie pieniądze parsknęliby śmiechem. Tak więc wyczyn autora wątku należy do mniej śmiesznych i bardziej rozsądnych zarazem. Dlaczego?

Bo jaką mamy gwarancję, że taki Cardas Golden Reference jest autentycznie wart te 5 kzl??????

Dlatego, że w kolorowych, audiofilskich czasopisamach ktoś je tak wycenia???

A jaką mamy gwarancję, że materiały użyte do jego wykonania i cały ten hi-tech know how (nie znamy kosztów badań, jakie przeprowadzono by go skonstruować, a może w ogóle nie było żadnych badań?) nie są warte zaledwie 1/100 tej kwoty???

Tak więc każdy z nas jest jeleniem, tym większym, im więcej płaci za dowolny kabel, czy cokolwiek innego w cenie dla nie-audiofila kretyńskiej (czyli do tej kategorii spokojnie możemy zaliczyć cały hi-end).

arenia:

>ZACHĘCONY REKLAMĄ NA ALLEGRO ZAKUPIŁEM OSTATNIO

Podaj linka do aukcji. Jeżeli nie była to aukcja, podaj szczegóły dotyczące transakcji. Się zobaczy, być może możesz zwrócić towar i odzyskać pieniądze?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.