Skocz do zawartości
IGNORED

tonsil maestro II 180 podział częstotl.

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Ojojoj. A po co Ci wiedzieć, jakie są częstotliwości podziału? Cały czas upierasz się, żeby podłączyć swoje nowe kolumny do Technics'a?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

niekoniecznie się upieram,ale wolę zacząc od kolumn, byc może taka zmiana mi na razie wystarczy, poza tym juz kiedys przerabialem zwrotnice w innych kolumnach, więc mogę trochę się pobawić, policzyć, poeksperymentować. Znam tez opinie kilku osób, któresłuchały nie tylko mini wież typu technics, lecz mają teraz o wiele lepszy sprzęt, że zmiana kolummn w tej wieży daje kolosalną, poprawę, podobnie jak w pianocrafcie zresztą . Poza tym nie mam żadnych kompleksów co do tonsila, zresztą sam McGyver dosc pozytywnie się o nich wypowieda, tuningował je (maestro II 180 oczywiście) pod warunkiem, że są kupione od producenta, a nie składane gdzieś w domu i sprzedawane na allegro, pozdrwiam

Tuningowałem 130, a nie 180.

Moja opinia o całej serii Maestro jest... hm... powiedzmy, że umiarkowana. Dość dobre woofery, słabe tweetery. No i faktycznie trzeba uważać na składaki oferowane na allegro jako oryginały. Nie żebym miał coś przeciwko składakom jako takim, nie nie. Tyle że składak powinien być oferowany do sprzedaży jako składak, a nie jako oryginalny produkt.

McGyver, przepraszam za tę nieścisłość ze 130, co do Twojej opinii, że umiarkowana - to mi wystarczy. Dośc duzo jednak słyszałem dobrego o 180, razej moje preferencje, no może trochę przyduże, ale za to stabilne - 21 kg to juz nie zabawki. Teraz można juz kupić nowe w normalnym sklepie w granicach 550 za sztukę. Mnie niestety nie stać na kolumny za 3999....Co do składaków w pełni się zgadzam- podobnie jak z samochodami.

Ależ nie ma za co przepraszać, drobiazg.

Widzę że w naszej prywatnej korespondencji zaszło drobne nieporozumienie, dlatego wysłałem już PW ze sprostowaniem.

180 faktycznie mogą być przyduże do Twoich warunków, dźwięk możesz mieć przyciężkawy, a przy tym mało szczegółowy i niezbyt precyzyjny. Nie wiem czy nie lepszym wyjściem w zakresie cenowym 1100zł byłoby polowanko na monitory Acoustic Energy Evo One.

obawiam się, że przy tych monitorach będe miał za mało niskiego basu przy cichym odsłuchu, poza tym słyszałe, być może mylnie, że potrzebuja dośc doprejelektorniki do napędzania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.