Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o pomoc aby zamieścić zdjęcia bo niestety levinson nie odpowiada, być może urlopuje.

To są zdjęcia (rysunki) jak w prosty sposób skleić taśmę. Mam nadzieję, że dla wielu będą przydatne. Niestety opis w j. angielskim, ale mam nadzieję, że to mały pryszcz.

Witajcie!

A to trochę mojego sprzętu + mój kochany futrzak :) Od lewej M3201SD Koncert, po środku Revox PR99, po prawej w metalowej obudowie wojskowy magnetofon na drut Made in CCCP. Na drugim zdjęciu mój "Węgier" STM 610 + na nim dla porównania wielkości malutki magnetofon na szpule 6 cm "Munipet"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5308-100007548 1186009310_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z sentymentu brałbym stilifona, z lenistwa Mechlabora przyjemny i łatwy w obsłudze, a tak naprawdę to bierze mnie jedynie Revox PR 99.

Witam i pozdrawiam zaraz srana

Zbyszek

Dzisiaj w ta pora dzień dobry

a nie dobranoc.

Mimo, że nie jest to związane ze szpulowcami - mój wczorajszy nabytek. Skubaniec jest w klasie AA, ma wyjścia na XLR-ach i ma w ograniczonym zakresie regulację prędkości odtwarzania !!!

Ukryta Zawartość

post-5308-100007542 1186010923_thumb.jpg

post-5308-100007543 1186010923_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilup, 2 Sie 2007, 01:28

Witam w klubie, ja tym Technicsem bardzo cieszę się już dłuższy czas żeby jeszcze czytał CD-RW to by było super.Jak widzę to jeszcze inna wersja .Jak na razie widzę że jest dla audiofili,ASC dla studiów no i ten Twój Studyjny.Tak jak już wcześniej pisałem pytać przed kupnem o sprawną lekko działającą klawiaturę,ten model to miał to trochę słabe dopiero zostało to poprawione w wersji na USA ma 110V.Założyłem wątek Studyjne CD napisz tam coś o nim więcej

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kicia jest śliczna super te białe plamy.w technicsie jest myk że przy zwalnianiu i przyspieszaniu do5,1% nie jest zauważalna zmiana wysokości tonów póżniej już niestety dla wprawnego ucha zaczyna (do 8% regulacja)

Korwin, 2 Sie 2007, 02:33

Zbysiu przytargam do Ciebie takiego Technicsa i słuchawki te co lubisz i te co ja bardziej lubię przygotuj jakąś lutownice i wtyczki do Twoich BR-ów i ukochanego Ucherka to coś w celach testowych ponagrywamy i pogadamy

Pozdrawiam

Rafaell

Witajcie Przyjaciele!Dzisiaj postanowiłem rozebrać i naprawić głośną pracę Fostexa A-2.Wyobraźcie sobie, że to paski tak pracowały jakby taśma tarła się o obudowę.Paski były strasznie suche i brudne tarły się o metalowe koła. Po umyciu wodą z mydłem wszystkiego - jak ręką odjął. Kto by pomyslał? Teraz pracuje idealnie cicho.Nagrałem dzisiaj Mazurki F.Chopina na 38 cm/s i sobie słucham.Jest przyjemna pogoda wokół lato rozkwita, za oknem malwy, a w pokoju F.Chopin z dwuślada. Czy trzeba czegoś więcej? Serdecznie Was pozdrawiam i wklejam trochę zdjęć "rozbieranych" z mojej porannej pracy - Jacek.

Ukryta Zawartość

post-8926-100007531 1186048086_thumb.jpg

post-8926-100007532 1186048086_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

....i następne

Ukryta Zawartość

post-8926-100007528 1186048132_thumb.jpg

post-8926-100007529 1186048132_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze kolejne.

Ukryta Zawartość

post-8926-100007525 1186048172_thumb.jpg

post-8926-100007526 1186048172_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przylgnęło do niej (to kotka) Miśka, jest niesamowitym pieszczochem i leniuchem do czasu gdy zobaczy w domu ćmę lub inny obiekt latający - wtedy sama zaczyna latac :). Kupiłem tego Technicsa ze względu na design, mam jeszcze SL-P50 - jest jeszcze ładniejszy, ale niestety nie czyta płyt :(. Nie bawi mnie i uważam za bezsensowne rozprawianie na temat porównywania sprzętu (źródeł, kolumn, etc.) z prostych powodów:

1. Każdy człowiek ma inny słuch

2. Ten sam sprzęt będzie inaczej grał w mieszkaniu z betonu, cegły czy drewna

3. Ten sam sprzęt będzie inaczej grał w mieszkaniach wykonanych z tego samego materiału, ale o różnej kubaturze.

Obawiam się, że mogę rozpętać burzę, ale co najwyżej na nią popatrzę, może od czasu do czasu ją podkręcę

Miłego dnia

Czy ktoś coś wie na temat tego Pioneera Ca-100 Tape Creating Amplifier ? Ktoś tym się bawił?

Ukryta Zawartość

post-5308-100007520 1186050665_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nagra nie Nagra a jeśli nagra to co nagra i jak. Nagry jeszcze niet ale UHER REPORT 4200 MONITOR 19cm/sek raśma VHS [superferro stabilizowane kobaltem (parametry chrom) cięta 1/2" na 2 X 1/4" osobiście ] sluchawki fanabwryjne Sony Rafaella mikrofon Tesla AMD 410 N spięty na wtyczce R i L nagranie idealne mikrofony po reanimacji domowem sposobem chciałem płacić 25 zł tak jak żądano ale babina ze Lwowa dychę wcisnęła mi z powrotem gąbki musiałem wklejać na kropelkę, na giełdę po owiewki nie pojadę ściągnę za dwa tygodnie przez Allegro.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Na przedspankowe odcedzanie z Kukunią pójdziemy po Nagrę IV S do Znajomego około 1.5 km czyli połowa spaceru.

Jeśli ma być do pracy to olać, jeśli do kolekcji to brać, Nagrę biorę aby coś na niej dograć do taśmy z wypowiedzią jednego ze znanych zbawców Ojczyzny z wypowiedzią aktualną ciekawostka przyrodnicza ten sam nagrywany ten sam nagrywający ten sam model magnetofonu i ten sam mikrofon sorry słuchawki jednak inne, pożyczam, oczywiście, jeszcze ciemno widzę zobaczymy 29 we wześniu w Opolu.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Kilupa

Tak jak pies zaczyna dzień od toalety jaj , ja swój zaczynam od lizania magnetofonu, mam tego niewiele i wszystko do Arbeitu jedno cudo pożyczone, zastanawiam się poważnie czy kolekcjonera zaraz srana o godzinie 5 z minutami ozór nie zaczyna boleć i nieszczęście z małymi przerwami na łyk sznapsa lub lody dla ochłody nie ciągnie się aż do północy [23/24]

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. IV S w chacie już gotowa do pracy wypucowana jak meszty kaprala lśni imponująco.

Korwin,jak wiesz najbardziej lubie duze szpulaki,choć nie mam na nie miejsca,ale jak znasz jakąś sztuczkę,aby mój Mak 3 S zmienił się w taką nagre ,to daj znać.To zarty oczywiscie,ale ta nagra ,choc mała wyglada imponujaco.Miłego dnia.PS.Na swojego n-4450 musze jeszcze poczekac.

zastanawiam się za ile będzie sprzedany, mogłyby być lepsze zdjęcia

Ukryta Zawartość

Na prawym silniku (nawijającym) jest talerz z przymocowaną na stałe bobiną, niby wygodne ale chyba nie do końca. Dobre o tyle, że trzeba było zawsze cofnąć przesłuchaną taśmę do początku.

Ukryta Zawartość

Marek-41, 5 Sie 2007, 12:38

Jak byś mógł wrzucić zdjęcia tego maka to byłbym wdzięczny,był to pierwszy mój magnetofon profesjonalny z którym miałem do czynienia-napisz coś o nim

Pozdrawiam

Rafaell

Rafael.Co tu pisac.Dostałem go w prezencie jako niesprawdzony.Uruchomiłem i wszystko działa,oprócz recznego ustawiania poziomu zapisu.Musze jeszcze sie z nim pobawic.Nie posiadam pokrywy.To tyle.

Ciesż się Marku wysłałem Ci na PW namiary na faceta, który MAK-ami notorycznie handluje, a sam lecę już na pysk remontuje [z powodzeniem] mikrofony robię z różnego dziadowstwa słuchawki, inne przygotowywuję na machniom i robię specjalistyczne uchwyty do mikrofonów [stereofonia XY proste a niezawodne] wyprałem swoje pieluszki i beciki podłoga czysta garki w kuchni też i jakoś leci Rodzina wraca w przyszłą sobotę.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.