Skocz do zawartości
IGNORED

Andrzej Gołota - powrót w wielkim stylu?

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Aż w końcu okazało się, że w mięśniach miałem małe odłamki kości. Cały czas mnie bolało i trzeba było jakoś je wyciągnąć."

Matko święta. Faceci okładający się publicznie aż do pojawienia się w mięśniach małych odłamków kości - jest w tym coś, co mi nie pasuje.

>jest w tym coś, co mi nie pasuje.

Hmm pasuje zostawienie masy trolingu i burdelu na STEREO, a wklejki juz nie pasuja? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 5 miesięcy później...

Dziwię się Gołocie, że w ogóle podjął się tej walki. Niezależnie od wyniku nie przyniesie mu ona chwały. Jeśli przegra, to będzie jego koniec, jeśli wygra, to i tak każdy powie: "też mi wyczyn, z przeciwnikiem niższej wagi każdy wygra.."

Osobiście stanowczo odmówiłbym takiej walki. Nie moja klasa, nie walczę..

Luxmany i winyle 

Każda z porażek Gołoty oznaczała jego koniec. Każdy z kolejnych klasowych przeciwników okazywał się nie do przejścia.

Albo chora ambicja każe znów walczyć, albo brakuje kasy.

• Użytkownicy+

Gołota jest frustratem, ja też bym był jak zdaje się 5 razy walcząc o pas mistrza, dwa razy z Riddickiem Bowe, będąc lepszym przegrał przez...psychikę (a może miał przegrac ?), a trzy razy sędziowie go oszukali. Może koledzy pochwalą się jak daleko zaszli w swoich dziedzinach ? Ja chciałbym więcej takich "wstyd" przynoszących polaków na świecie. Co my mamy za sportowców : jeden w NBA, może jakiś piłkarz, Kubica, Radwańska i tyle......

Co my mamy za sportowców

nie no nie fitol...

ostatnie MŚ L.At. - może i fuks - ale kilka ładnych medali jest...

a bicie po mordzie - to znowu taki wielki sport???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

jedna wielka kpina

jak mozna takie dyrdymały opowiadac bez posadzenia o niedorozwój

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Profesjonalny sport, to coś więcej niż w przypadku Gołoty napierdalanie w worek. Ale Andrzej tego nie wie. Przypomina mi to trochę sytuację, kiedy Lozano zadbał o odpowiednio długie łóżka dla siatkarzy. Wszyscy mocno zdziwieni przyznawali rację. Albo jak któryś z trenerów zabronił chodzić piłkarzom w klapkach to pisały o tym gazety. I jeszcze były kary za dotykanie piłki ręką na treningu...

Gołota vs Adamek to jeszcze nic .Pudzianowski bedzie walczył z Najmanem w formule MMA.To wszystko robi sie chore.Ale ogladalnosc bedzie duza.TV rządzi.

Grundig High Fidelity

• 1 miesiąc później...

Zbliża się walka z Adamkiem. Jej sens może być tylko taki, że w Polsce się dobrze sprzeda. Gołota jest skompromitowany, a Adamek marki w USA sobie nie wyrobił, więc finansowo dla obu jest to niewątpliwie łakomy kąsek.

Mnie zastanawia co będzie dalej. Odrzucając jakieś kontrowersyjne rozwiązania (draw, no contest, kontuzja któregoś przed walką) można się pokusić o mini-analizę następstw tej walki w dwóch najbardziej prawdopodobnych wariantach:

- Wygrywa Gołota. Adamek jest skończony, może myśleć o zmianie zawodu. Gołota nic nie zyskuje, bo przecież pobił tylko junior-ciężkiego. W wadze ciężkiej nadal nikt nie będzie chciał się z nim bić, bo nie musi, w razie wygranej prestiż niewielki a przegrana z Endrju (w wadze ciężkiej zdarzają się akcje typu Lewis - Rahman) to obciach na całej linii. Kasa też duża nie będzie.

- Wygrana Adamka. W wadze ciężkiej nie ma czego szukać, on nie jest na tyle szybki żeby nadrobić braki rozmiarowe, a wytrzymałości gęby na znacznie mocniejsze ciosy dużych i ciężkich raczej nie wytrenuje, a tym przecież wygrywał w lżejszych wagach. Tym niemniej jeżeli wróci do junior-ciężkiej jako pogromca Gołoty, ma szanse na lepiej opłacane walki. To może zadziałać nawet w przypadku remisu czy "majority draw" ze wskazaniem na Adamka.

raczej przeceniasz znaczenie wygranej z Gołotą a przegrana nie ma znaczenia nikt mistrzowskiego pasa nie odbierze i będzie walczył w jego obronie.....tylko kasa kasa kasa

>> wladz, 17 Paź 2009, 15:00

Pytanie tylko za ile będzie walczył w obronie tego pasa w obu przypadkach - i z kim. Myślę że w przypadku przegranej z Endrju obrony tytułu mogą nie mieć sensu, bo na przygotowania wyda więcej niż zarobi.

tu ciekawy wywiad z innym bokserem o naszym endrju

wszyscy bokserzy z top czołówki wagi ciezkiej wypowiadali sie zawsze o Gołocie z szacunkiem.

Grundig High Fidelity

nie moge odnalezc w necie polskich wersji ale tyson ,lewis i brewster nie powiedzieli o Endrju złego słowa.A przeciez to jego najwieksze wtopy.Oni wiedza ze w boksie na takim wysokim poziomie i w wadze ciezkiej wszystko jest mozliwe.

mimo wszystkich wiadomych układów mam nadzieje ze przmadrzały Adamek bedzie szukał głowy na widowni

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.