Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z CD Technicsa SL-PG390

czsochaj

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Cd Technicsa SL-PG390 otóż posiadam go od nowości grał prawie 6 lat ale przed zimą nie zawsze odtwarza płyty np załaduje płyte oryginalną i szczytuje płyte ale nic się nie dzieje pojawia się na wyświetlaczu no disc

ale to jeszcze nie wszystko jakiś tydzień temu CD-R która kiedyś czytał bez problemów a teraz no disc i nie da się jej uruchomić na żaden sposób. Proszę pomóżcie co mam zrobić lub jaka tego jest przyczyna.

https://www.audiostereo.pl/topic/34133-problem-z-cd-technicsa-sl-pg390/

Tak czyściłem go płytą ale to nic nie pomogło i nic problem się powtarza i chyba to jest problem z mechanizmem bo bo jak załaduje płyte to CD (pierdzi)i nic ale dzieki za pomoc. Ale nie będę sie z nim bawil tylko zaniose go chyba go do serwisu a jak zawołają sporo to dołoże i kupie np sl pg 7

Czyszczenie płytą bywa nieskuteczne i nie wyczyścisz napędu tylko laser.

Spróbuj go razkręcić i zobacz czy to wina optyki, czy może mechaniki - prowadzenie sanek lasera.

Jeśli nie, to serwis, wymiana soczewki nie jest taka droga.

Czyszczenie laserów to jedna wielka bzdura ( w warunkach domowych ) kolega miał taki sam problem z tym modelem i podkręcenie mocy lasera zlikwidowało te utrudnienia ( regulator jest od góry po prawej ) Nawet taki amator jak ja to potrafi

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

z tego co pamietam to Technicsy mają optyke z serii VAM która raczej do tanich nie należy

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gdzie tam drogi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

VAMy są w większości po cenach CDM 12.1. Bez mechanizmu oczywiście tutaj podaje.

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Chociaż z drugiej strony... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Płyty są czyste w sobotę kupiłem nową płytę Lady Pank i nic no disc w końcu kliknołem przewijanie i ruszyl i teraz plytka chodzi jak marzenie ale jest nadal problem z niektórymi nawet nowymi płytami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.