Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tobie też bym radził odstawić CTRL C i CTRL V. Nadużywanie tych klawiszy grozi zanikiem szarych komórek.

Póki co nie skarżę się , ale dziękuję za troskę , pozdrawiam .

23031970>

DOKŁADNIE! A wszystko to stworzył Latający Potwór Spaghetti! Amen!

A skąd to wiesz ?

Piotr

A skąd to wiesz ?

Takie pytanie zadane przez fideistę to się Panie do działu HUMOR nadaje.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Konkrety poproszę , a nie heheheh

Po pierwsze nie widzę nigdzie w mojej odpowiedzi "heheheh" a po drugie gdzie i w którym miejscu wiarę podpierasz konkretami?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Po pierwsze nie widzę nigdzie w mojej odpowiedzi "heheheh" a po drugie gdzie i w którym miejscu wiarę podpierasz konkretami?

Dla mnie , cytuję : zdawkowe " Bo TAK! " tyle samo oznacza w kwestii nieistnienia Boga , co hehehhe .

a po drugie gdzie i w którym miejscu wiarę podpierasz konkretami?

Nie rozmawiamy o mojej wierze lecz o pańskiej pewności , że Bóg nie istnieje , dlatego pytam o konkrety ?

Piotr

...

Jeszcze kilka takich wpisów i zaczniesz lewitować nad podłogą z imieniem naszego(raczej waszego) pana na ustach. Trochę mi to pachnie nawiedzeniem.

Trochę mi to pachnie nawiedzeniem.

A tam zaraz "trochę" - przecie to nawiedzenie aż miło!

Nie rozmawiamy o mojej wierze lecz o pańskiej pewności , że Bóg nie istnieje , dlatego pytam o konkrety ?

Jak to nie istnieje? A Latający Potwór Spaghetti?

Achievement unlocked!

A tam zaraz "trochę" - przecie to nawiedzenie aż miło!

Jak to nie istnieje? A Latający Potwór Spaghetti?

Twierdził pan przed chwilą , że Bóg nie istnieje , i chciałbym się dowiedzieć dlaczego ?

Jeszcze kilka takich wpisów i zaczniesz lewitować nad podłogą z imieniem naszego(raczej waszego) pana na ustach.

Skąd to wiesz ?

Piotr

Twierdził pan przed chwilą , że Bóg nie istnieje , i chciałbym się dowiedzieć dlaczego ?

Gdzie tak przed chwilą napisałem?

Achievement unlocked!

DOKŁADNIE! A wszystko to stworzył Latający Potwór Spaghetti! Amen!

Przecież , to nie są moje słowa i oczywiście nie mam nic przeciwko tym , którzy wierzą w kluski .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piotr

A ja zadam proste pytanie. Skoro Bóg jest wszechmocny to dlaczego Jezus musiał umrzeć na na krzyżu za nasze grzechy? Dlaczego koniecznie trzeba było kogoś zaszlachtować? Czy Bóg nie potrafił przebaczyć nam naszych grzechów bez tej ofiary(czyli nie jest wszechmocny), czy też nie chciał nam przebaczyć bez tej ofiary(czyli że jest sadystą). Ja uważam że złe uczynki powinno się odpokutować dobrymi a nie zaszlachtowaniem kogoś.

Tylko nie piszcie że zrobił to z miłości. Ktoś kto wymaga takiej ofiary od kogokolwiek nie potrafi odczuwać miłości. Ktoś kto kocha przebacza bez żadnych warunków a już na pewno nie wymaga tego że za zjedzenie jabłka musi polać się krew.

Tak naprawdę to musiała się polać krew za nieposłuszeństwo. W chrześcijaństwie chodzi tylko i wyłącznie o zamordyzm. Albo spełniasz wolę Boga(a raczej kapłanów którzy twierdzą że znają jego wolę) i będziesz nagrodzony życiem po śmierci(obiecywanie gruszek na wierzbie) albo jesteś nieposłuszny i czeka cię wieczne potępienie.

Nieważne kto zapłaci za nieposłuszeństwo ale krew musi się polać.

Wybaczcie ale taki Bóg jest dla mnie zbyt prymitywny żeby był prawdziwym Bogiem.

Prawdziwy Bóg miałby gest i przebaczył by bez tego całego cyrku z ukrzyżowaniem.

Bóg chrześcijan to Bóg psychopata.

Przecież , to nie są moje słowa i oczywiście nie mam nic przeciwko tym , którzy wierzą w kluski .

Oczywiście, powiem więcej - nie masz prawa mieć cokolwiek przeciwko "kluskowiercom" i innym niedorzecznym pomysłom na bogów bo jesteś fideistą a fideizm to: (UWAGA! Będzie Ctrl+V!)

Fideizm (od łac. fides – wiara) to pogląd filozoficzny i teologiczny głoszący prymat wiary nad poznaniem rozumowym i teoriami naukowymi. Według fideisty poznanie religijne w postaci objawienia wyprzedza poznanie rozumowe, a jedynym źródłem wiedzy w kwestiach wiary i etyki może być jedynie stała tradycja ludzkości oparta ostatecznie na pierwotnym Bożym Objawieniu. Jest to więc antyracjonalizm i irracjonalizm, bo przyjmuje się istnienie prawd niedostępnych poznaniu rozumowemu.

Achievement unlocked!

Skoro jesteś kreacjonistą to również i fideistą.

Achievement unlocked!

<br />Twierdził pan przed chwilą , że Bóg nie istnieje , i chciałbym się dowiedzieć dlaczego ?<br />
dlaczego czego ? - trochę logiki panie liczbowy - chce pan się dowiedzieć dlaczego Bóg nie istnieje czy raczej chce pan wiedzieć dlaczego ktoś tak twierdzi ?

excelvinyl winylmania blog szukaj

dlaczego czego ? - trochę logiki panie liczbowy - chce pan się dowiedzieć dlaczego Bóg nie istnieje czy raczej chce pan wiedzieć dlaczego ktoś tak twierdzi ?

i jedno i drugie

Piotr

<br />Jestem kreacjonistą i wierzę w Boga <br />
- kreacjoniści są szkodliwi - w Ameryce domagają się aby ich majaczenia były wykładane w szkołach na równi z teorią ewolucji i tym samym żeby zyskiwały status wiedzy..

Skoro jesteś kreacjonistą to również i fideistą.

Jest - inteligentny projekt - nie zakładający dosłowności w interpretowaniu wydarzeń Biblijnych, lecz przeczący wojującemu ateistycznemu ewolucjonizmowi

- kreacjoniści są szkodliwi - w Ameryce domagają się aby ich majaczenia były wykładane w szkołach na równi z teorią ewolucji i tym samym żeby zyskiwały status wiedzy..

Ewolucjonizm , to teoria religijno -przyrodnicza , która filozofii klasycznej w ogóle nie bierze pod uwagę , odrzuca np. teorię aktu i możności - co prowadzi generalnie na manowce.

Piotr

Z tego co zauważyłem to są wojujący kreacjoniści. Ewolucjoniści nie muszą o nic wojować bo teoria ewolucji została już dawno uznana za naukową i jest wykładana na uniwersytetach.

teoria ewolucji została już dawno uznana za naukową

to dlaczego nadal nazywa się teorią ?

jest wykładana na uniwersytetach.

mitologia grecka również

trochę humoru :

"Mamo, tata powiedział, ż pochodzimy od małp. Czy to prawda? Matka odpowiada - Nie wiem, nigdy nie wspominał o swojej rodzinie."

Piotr

<br />Ewolucjonizm , to teoria religijno -przyrodnicza , która filozofii klasycznej w ogóle nie bierze pod uwagę , odrzuca np. teorię aktu i możności - co prowadzi generalnie na manowce. <br />
- jak sie pan na czymś nie znasz, to nie zabieraj pan głosu.... jest dużo literatury, proponuję ograniczyć się do noblistów...

Bóg istnieje, tak jak istnieją inne, nie zawsze namacalne, wytwory ludzkiego umysłu, takie jak kultura czy filozofia. Jest to wypadkowa strachu przed nieznanym oraz bezgranicznej pychy człowieka, który chciałby być produktem stworzonym przez Absolut, a nie po prostu maleńką cząstką wszechświata. Jest to także próba ontologicznego uporządkowania rzeczywistości.

Zresztą ta ośmiornica już zdechła.... t.z. chciałem powiedzieć wniebowstąpiła.

Ja z chęcią bym podyskutował ale ty nie dyskutujesz a jedynie nadużywasz skrótów klawiszowych CTRL C i CTRL V.

Wybierz sobie jakiś punkt i przedstaw jego dowód to podyskutujemy.

Jeden warunek. Nie wolno ci używać wyżej wymienionych skrótów klawiszowych.

"Kopiu"j i "wklej" też nie.

to czego ja czego ja używam oraz nadużywam lub nie używam to moja sprawa Krzysiu i tak już pozostanie - po primo

to co robię z klawiszami na klawiaturze też - wszystkie kombinacje na mojej klawiaturze są moje i nie zawaham się ich użyć w razie potrzeby

po trzecie - podałem kilka propozycji - więc wybierz i możemy podyskutować

ale warunki w dyskusji są zupełnie inne - w każdym razie warunki takie jak podałeś możesz stawiać sobie - być może sam jesteś dla siebie niepodważanym autorytetem i nie musisz niczego wklejać - ja takich "warunków" nie uważam

ponadto czy to poświęcasz się zamiast excela? nie miał czasu i prosił o zastępstwo ;-)

excel zamilkł ale stronę dalej już dalej jakby nigdy nic uprawia partyzantkę ;-) zabawna "dyskusja"

Z tego co zauważyłem to są wojujący kreacjoniści. Ewolucjoniści nie muszą o nic wojować bo teoria ewolucji została już dawno uznana za naukową i jest wykładana na uniwersytetach.

to że jest wykładana nic nie wnosi - teoria ewolucji z teorią jako taką nie ma nic wspólnego - to zaledwie hipoteza bez materiału dowodowego już od 150 lat. To niefaksyfikowalny metafizyczny program badawczy a na uniwersytetach wykłada się mnóstwo innych nonsensowych koncepcji co bynajmniej nie dowodzi ich prawdziwości ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.