Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Boska Matryca Światła. Janusz Zagórski z Andrzejem Brudziakiem.

Tu od ko. 40-ej minuty.

Gottfried Leibniz- filozof i metafizyk żyjący w 17-tym wieku.

„Rzeczywistość nie może być inaczej zrozumiana i postrzegana, jak tylko JEDNO, pojedyncze przestrzenne Źródło, z powodu połączeń wszystkiego ze wszystkim.”

Brian Greene – współczesny naukowiec, amerykański fizyk,

który został profesorem w Harwardzie w wieku 22 lat w 1995 roku. Napisał książkę o Teorii Strun i Eleganckim Wszechświecie. Ale dopiero książka pt:

„The Fabric of the Cosmos” ( tkanina, z której jest zrobiony kosmos),że tkaniną tą jest CZAS, PRZESTRZEŃ i KWANTOWA FAKTURA TKANINY, wyjaśnia czym jest matryca rzeczywistości. Opowiada w niej o istnieniu rzeczywistości ukrytej pod powierzchnią tej, którą widzimy i jesteśmy zdolni postrzegać fizycznymi zmysłami. W jego multimedialnej prezentacji czym jest TKANINA, opowiada i pokazuje jak każdy nasz ruch, intencja, myśl, emocja, pragnienie…natychmiast tę tkaninę skręca, przesuwa, fałduje, albo plącze itd. A tkanina ta jest geometrycznym w swej pierwotnej strukturze układem strun, wibracji, promieni światła niewidzialnego dla oczu ludzkich.

Lama Govinda – współczesny buddyjski filozof i nauczyciel.

Urodził się w Niemczech, ale 20 lat swego życia spędził w tybetańskich-buddyjskich klasztorach jako praktykujący mnich, a potem już jako Lama stworzył pomost pomiędzy zachodnia kulturą i wiedzą, a duchową filozofią. Podróżował po świecie z wykładami i oto wypowiedź z roku 1977.:

"nawiązując do starożytnej Indyjskiej tradycji, Wszechświat ukazuje się nam w dwu fundamentalnych postaciach: jako RUCH (Prana) i jako PRZESTRZEŃ (Akasa) w której ten ruch ma miejsce. Ta przestrzeń nazywa się Akasa jest tą, w której rzeczy niewidzialne objawiają się nam jako widzialne i poprzez którą one przeobrażają się w cielesność. Akasa ma korzenie w słowie „kas” – promieniować, świecić, błyszczeć i można ją nazwać „eterem”, który jest z kolei narzędziem ruchu. Zasadą ruchu jest PRANA. –oddech życia, wszechmocny I wszechprzenikający rytm Wszechświata.”

Dr Deepak Chopra- jeden z najbardziej na świecie respektowanych filozofów

i specjalistów na polu niekonwencjonalnych oddziaływań umysł-duch-człowiek. Zintegrował starożytną wiedzę indyjską Ayurvedę, z tradycyjną zachodnią medycyną i fizyką kwantową Oto fragment jego wykładu z 1991 roku w Seatle Centre USA:

„ Nie możemy ufać zmysłom. One dają nam bardzo zniekształcony obraz świata. One kruszą CAŁOŚĆ na maleńkie kawałeczki i my oglądając te kawałeczki, nazywamy je „obiektywną rzeczywistością” i mamy całą metodologię pod ręką, którą nazywamy „wiedzą naukową” do poznawania tego. Jeśli naprawdę rozumiesz czym naukowa wiedza jest do dzisiaj, to powiesz, że ona NIE JEST metodą do odkrywania prawdy. Naukowa wiedza była jak dotąd jedynie metodą do poznawania mapy naszego myślenia, naszych przypuszczeń czym prawda jest. Mapa nie jest realnym terytorium….

Dla fizyka istnieją tylko 4 podstawowe siły w naturze i kosmosie: grawitacja, silne interakcje, słabe interakcje i elektromagnetyzm. I to wszystko razem stwarza wszystko, co istnieje. Fizyk powie ci, że poza tym nie istnieje nic więcej. Że wszystko jest zrobione z tych 4 sił. Ale powie ci też, że ostatecznie te siły biorą swe źródło z JEDNEJ ZUNIFIKOWANEJ SIŁY, nazywanej dziś przez naukę ZUNIFIKOWANE POLE. I że gwiazdy, galaktyki, kwiaty, ludzie, wszystko co istnieje…jest manifestacją tych sił natury. Więc czym jest świat materialny? Jest on zakończeniem inteligentnego kabla, przez który te siły niewidzialne przepływają i się manifestują, układając w różne struktury materialne tutaj….a tak naprawdę to świat istnieje wewnątrz nas. My swoją świadomością i projekcjami umysłu kreujemy świat jaki jest. „

Sir John Eccles – Australijski nuakowiec, neurolog, który zdobył nagrodę Nobla

w fizjologii i medycynie w 1963 roku za prace nad mózgiem i systemem nerwowym. Tak oto określił niewidzialną – tzw realną rzeczywistość:

„pragnę żebyście zrozumieli, że tam nie ma kolorów w realnym świecie. Że tam nie ma żadnej struktury w realnym świecie. Tam nie ma zapachów w realnym świecie. Tam nie ma brzydoty, ani nie ma piękna. Niczego w tym rodzaju. Tma jest tylko chaos energetycznej zupy i energetycznych pól. My to bierzemy w ręce, mamy pomysł-intencję, i gdzieś wewnątrz nas…to wszystko się urzeczywistnia.”

Gregg Braden – współczesny badacz rzeczywistości. pisarz, naukowiec, wykładowca.

W przeszłości geolog, potem główny konstruktor komputerowych systemów pracujący dla wojska . Pionier, który ustanowił pomost pomiędzy nauką a duchowością. Napisał słynną książkę „Boski Matrix” i wiele innych. Przez ostatnie 25 lat podróżował po świecie odwiedzając aszramy, świątynie, kościoły, klasztory, wioski w wysokich górach, by odkrywać tajemnice modlitwy, medytacji, uzdrawiania i czym jest nasza rzeczywistość. Oto fragment jego wykładu on-line sponsorowanego przez Hay House:

“ czy w cudach jakie obserwujemy w polu kwantowej energii, tej samej która stworzyła nasze ciała i świat – drzemie nasza największa potencjalna siła? Czy to jest siła, która odwraca chorobę i przywraca zdrowie? Która jest natychmiastowo skontaktowana, połączona ze wszystkim i ze wszystkimi i może zmieniać rzeczywistość za kiwnięciem palca już teraz? Nowe odkrycia sugerują, że odpowiedź czy mamy takie możliwości, brzmi – TAK!”…żeby mieć dostęp do takich sił rzeczywistości, musimy zrozumieć jak MATRYCA RZECZYWISTOŚCI funkcjonuje i rozmawiać z nią językiem, która ona rozpoznaje.”

I jeszcze wypowiedź Alberta Einsteina - kolejnego noblisty

słynnego ze swej teorii względności i tego, że M= mc2. Czym wg niego jest Bóg czyli przejawiona Rzeczywistość/Wszechświat:

“1. wiedza o istnieniu czegoś, czego nie potrafimy zgłębić, co manifestuje się jako najgłębszy sens istnienia tak cudownego, promieniującego piękna wokół nas i we Wszechświecie– to jest wiedza i uczucie, które charakteryzuje najprawdziwszą religijną postawę. W tym jedynym sensie jestem głęboko religijnym człowiekiem.

2. wierzę w Boga Spinozy, który nie jest Bogiem osobowym, zarządzającym ludzkimi działaniami i losem, ale objawia się jako Uporządkowana Harmonia wszystkiego, co istnieje.

Boska Matryca Światła JEST Wielowymiarową Tkaniną Rzeczywistości

zawierająca w sobie, jednocześnie wszędzie, potencjalnie WSZYSTKO. Zbudowana jest jako siatka geometryczno-krystaliczna i holograficzna mapa wszechświata. Jest zbiorem dźwięków, fal i wibracji. Jest samoorganizująca się, rozwijającą się, funkcjonująca synchronicznie w całej swej wielowymiarowej strukturze jednocześnie żywą TKANINĄ.

*Jest to kwantowa zupa, albo fraktalne wieloświaty – jak to czasem określa nauka.

Rzeczywistość pierwotnie nieokreślona, ale potencjalnie gotowa by aktywować COŚ z NICZEGO….czyli stworzyć formę z pozornej pustki – pola kwantowego. I po realizowaniu przez tę formę celu swego zaistnienia, znowu forma powraca do pustki. Czyli do potencjalnie mającej wszelkie aspekty w sobie, prawie nieruchomej, oczekującej na sygnał stwórczy, jednolitej tkaniny- pola energii kwantowej-duchowej.

*Utkana promieniami duchowego, inteligentnego, czującego Boskiego Światła, które nazywane jest również przez filozofie duchowe Brahmanem (hinduizm) , Sunyata

( buddyzm), Tao (taoizm), czy Duch Święty (chrześcijaństwo). Postrzegana w tych kulturach i wierzeniach mających wiele tysięcy lat, jako OSTATECZNA BOSKA RZECZYWISTOŚĆ przenikająca wszystko we Wszechświecie. Obecność/energia święta, inteligenta, żywa, czująca, kochająca i mająca potencjalnie możliwość stworzyć wszystko.

Wg wielu naukowców, na poziomach subatomowych pola kwantowego zaciera się granica pomiędzy materią, człowiekiem a obiektem jego poznania i …Bogiem. I jak sami badacze to często określają „ tam zaczyna się metafizyka i mierzalna fizyka przestaje dawać się zmierzyć, a dalej już jest tylko Bóg, przed którym należy pokornie schylić czoło”.

*Albo naukowcy nazywają to POLEM ZEROWEJ ENERGII - polem o najniższym poziomie energii w stanie tzw kwantowej próżni i w obecności temperatury absolutnego zera. Tę teorię badali Albert Einstein i Otto Stern, a rozwijał ją Max Planck i inni. W rezultacie tych badań dowiadujemy się, że zerowe pole energii jest UNIWERSALNYM OCEANEM minimalnie oscylującej, wypełniającej całą przestrzeń we wszechświecie ENERGII. Ruch tej energii jest tak słaby, że aż prawie niemożliwy do zmierzenia i wykrywa się jej obecność na podstawie REZULATÓW jej oddziaływań. Np. pomiędzy dwoma całkowicie rozładowanymi elektromagnetycznie płytkami metalu umieszonymi blisko siebie w próżni, gdzie rejestruje się wtedy pomiędzy nimi ruch energii powstający z „NICZEGO”.*Albo naukowcy nazywają to POLEM ZEROWEJ ENERGII - polem o najniższym poziomie energii w stanie tzw kwantowej próżni i w obecności temperatury absolutnego zera. Tę teorię badali Albert Einstein i Otto Stern, a rozwijał ją Max Planck i inni. W rezultacie tych badań dowiadujemy się, że zerowe pole energii jest UNIWERSALNYM OCEANEM minimalnie oscylującej, wypełniającej całą przestrzeń we wszechświecie ENERGII. Ruch tej energii jest tak słaby, że aż prawie niemożliwy do zmierzenia i wykrywa się jej obecność na podstawie REZULATÓW jej oddziaływań. Np. pomiędzy dwoma całkowicie rozładowanymi elektromagnetycznie płytkami metalu umieszonymi blisko siebie w próżni, gdzie rejestruje się wtedy pomiędzy nimi ruch energii powstający z „NICZEGO”.

*Boska Matryca Światła wg starożytnych przekazów jest pierwotna, wszechobecna i UNIWERSALNA. Zawiera w sobie wszelkie matryce życia razem. Jest wielowymiarową, przestrzenną MANDALĄ. Tybetańscy mnichowie usypują ją z kolorowego piasku jako symbol Uniwersalnej Mandali Wszechświata. Robią to przez 7 dni, by ją na koniec zniszczyć, a piasek rozsypać do rzeki lub oceanu na znak nieustającego przemijania, nieprzywiązywania się do nietrwałości wzorca w materii.

*Jest kompletna, doskonale harmonijna. Jej struktura jest oparta na zasadach świętej geometrii, na uniwersalnych kodach matematycznych ( ciąg liczb Fibonacciego, złota proporcja, liczba Pi, czy powtarzające się w matrycy przyrody struktury heksagramów i fraktali). Wszystko to w jednym, występuje jednocześnie razem.

*Komunikuje się z nami za pomocą języka obrazów, myśli, a przede wszystkim UCZUĆ - emocji. Dlatego okazało się, że jedną z najskuteczniejszym form uzdrawiania bez dotyku, jest…tzw. komunikacja serca.

*Przepływ CZASU dzieje się w niej liniowo, np.: od przeszłości do przyszłości….ale tylko pozornie. Jest to podobno trik potrzebny do funkcjonowania (niezwariowania) uwarunkowanego przemijaniem, ograniczonego umysłu ludzkiego.

Fizyka kwantowa odkryła, że strumień czasu może też płynąć odwrotnie: od przyszłości do przeszłości. I wtedy docierają do nas z już istniejącej przyszłości obrazy, odczucia, i tzw prekognicje. Podobno w Boskiej Matrycy Światła wszystkie momenty w czasie dzieją się JEDNOCZEŚNIE TERAZ…i to jest chyba najtrudniej pojąć.Fizyka kwantowa odkryła, że strumień czasu może też płynąć odwrotnie: od przyszłości do przeszłości. I wtedy docierają do nas z już istniejącej przyszłości obrazy, odczucia, i tzw prekognicje. Podobno w Boskiej Matrycy Światła wszystkie momenty w czasie dzieją się JEDNOCZEŚNIE TERAZ…i to jest chyba najtrudniej pojąć.

Dorzuć jeszcze Renee Weber i będzie całkiem odjazdowy duet. A z Aldousem Huxleyem to już zupełna trójca nie-święta.

A może jednak "Aion"? Ale co ja tam wiem, to Ty jesteś znawcą Junga.

No to się naśmiali. Na zdrowie :) Tak to jest jak ktoś jest obłożony książkami z fizyki tudzież, no ale śmiech to zdrowie. Aldous Huxley - niezłe, naprawdę jeden z ciekawszych gości. Tak, poważam jego twórczość.

Proponuję pogadać na tematy którymi zajmował się Jung, bo zahacza to o nasz wątek i dyskusja może podskoczyć o szczebel wyżej.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

*Utkana promieniami duchowego, inteligentnego, czującego Boskiego Światła, które nazywane jest również przez filozofie duchowe Brahmanem (hinduizm) , Sunyata

( buddyzm), Tao (taoizm), czy Duch Święty (chrześcijaństwo).

Duch Święty to trzecia Osoba Boska, a nie żadne "inteligentne Boskie światło".

Gość

(Konto usunięte)

Boska Matryca Światła. Janusz Zagórski z Andrzejem Brudziakiem.

tiaaa, boski plan zapisany w przekazie majów i ich czarodziejskiej czwórce itd itd. aha i ważne jest drzewo.

Poza tym jest dobrze.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Tak to jest jak ktoś jest obłożony książkami z fizyki tudzież, no ale śmiech to zdrowie.

Widzisz, kiedyś też się obkładałem książkami, Jung, Weber, Huxley, Chardin, Daniken, Nietzsche, mistycy buddyzmu, Freud, Bławatska et consortes.

I w pewnej chwili stałem się taki mądry, że aż zgłupiałem od tej mądrości swojej.

Czego Tobie nie życzę, bo to w sumie przykre doświadczenie.

Edytowane przez Tubatoon

Każdy opisuje po swojemu. Czy to tak trudno zrozumieć.

ARTON - to niewiarygodne na jaki opór materii natrafiliśmy. Pacany nie chcą nawet pogadać o koncepcji matrycy .... Można ją odrzucić ale pojęcie jest ciekawe.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jestem ciekawy, czy gdyby Bóg istniał to czy niewierzący by w Niego uwierzyli?

Interesujące...sadzę, że stosując ciągle słowo "wierze" nie powinno być to takie ważne, bo wierzyć można we wszystko i w sumie nie ma innego wyjścia jak wierzyć swoim zmysłom i myślom. Rozważałem przez chwilę pozbycia się słowa "wierzę" lecz wydaję się to technicznie niemożliwe...jednak jest i dobra wiadomość, bo też jedynie wierzyć można, że Boga nie ma.

Inną kwestią jest, że świat wygląda tak z powodu jednej z tych dwu możliwości i to jest również dobra wiadomość, bo w czasie istnienia tradycji poszukiwania początku jest ciągle szansa na odpowiedź. Nie znaczy to, że taka odpowiedź jeszcze nie istnieje...chodzi o powszechną akceptację i wykluczenie miliardów innych możliwości...nie powinno to potrwać zbyt długo, skoro ta kwestia wydaję się być kluczowym tematem w świecie.

Boska Matryca Światła JEST Wielowymiarową Tkaniną Rzeczywistości

Kiedyś na takie coś było określenie "masło maślane" ;)

( buddyzm), Tao (taoizm), czy Duch Święty (chrześcijaństwo). Postrzegana w tych kulturach i wierzeniach mających wiele tysięcy lat, jako OSTATECZNA BOSKA RZECZYWISTOŚĆ przenikająca wszystko we Wszechświecie. Obecność/energia święta, inteligenta, żywa, czująca, kochająca i mająca potencjalnie możliwość stworzyć wszystko.

Biblia mówi , że Duch Boży , to czynna moc boża Stwórcy .

Fizyka kwantowa odkryła, że strumień czasu może też płynąć odwrotnie: od przyszłości do przeszłości.

Tego nie rozumiem , czyżby w fizyce kwantowej nie obowiązywała entropia ? Mógłby ktoś z Was to wyjaśnić ?

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

Wyświetl postUżytkownik ARTON55 dnia 18.04.2013 - 18:55 napisał

Fizyka kwantowa odkryła, że strumień czasu może też płynąć odwrotnie: od przyszłości do przeszłości.

...

Tego nie rozumiem , czyżby w fizyce kwantowej nie obowiązywała entropia ? Mógłby ktoś z Was to wyjaśnić ?

bo to widzisz, jak tłumaczem nauki jest dyletant, to trafiasz na takie dylematy :)

Tego akurat fizyka kwantowa nie ustaliła. To dodali spekulanci od SF.

Fizyka kwantowa odkryła, że strumień czasu może też płynąć odwrotnie: od przyszłości do przeszłości. I wtedy docierają do nas z już istniejącej przyszłości obrazy, odczucia, i tzw prekognicje.

No...ale czy był przypadek, że czas płynie odwrotnie? Mam nadzieję na przypadki liczone przynajmniej w sekundach.

Co do sygnałów z przyszłości, to jest to możliwe, albo raczej nie jest to niemożliwe. Kiedyś sam wpadłem na pomysł zastosowania superkomputera, który mając "połączenie" z absolutnie wszystkimi obiektami, procesami byłby w stanie przewidywać.

Tak się złożyło, że niedawno usłyszałem ciekawszą wersję...z grubsza wygląda ro tak, że w "innym świecie" sprawdzono teoretycznie wszystkie możliwości o odpowiedziano na wszystkie pytania, ale pozostało potwierdzić to praktycznie i tak się dzieje, kiedy odgrywamy swoje rolę. Z tym pomysłem jest zgodna koncepcja o jednej świadomości "obserwującej" poszczególne obiekty, czyli wszystkie jakie są.

bo to widzisz, jak tłumaczem nauki jest dyletant, to trafiasz na takie dylematy :)

+

Pocieszyliście mnie , gdyż byłem gotów pomyśleć , że jestem nie na bieżąco - dzięki !

Tego akurat fizyka kwantowa nie ustaliła. To dodali spekulanci od SF.

+

Pocieszyliście mnie , gdyż byłem gotów pomyśleć , że jestem nie na bieżąco - dzięki !

Piotr

Jeśli układ jest otwarty, to olać entropię :)

Zawsze możesz sobie wyobrazić, że Bóg z zewnątrz przestawia mebelki... z powrotem, na miejsce.

Edytowane przez jar1

Entropia rosnie w układzie zamnkniętym, jak nie ma ingerencji "z zewnątrz".

W mieszkaniu też rośnie w postaci bałaganu i kurzy, ale się je sprząta ;)

Edytowane przez jar1

Entropia rosnie w układzie zamnkniętym, jak nie ma ingerencji "z zewnątrz".

W mieszkaniu też rośnie w postaci bałaganu i kurzy, ale się je sprząta ;)

Tyle to ja wiem , natomiast wspominałeś o układzie otwartym .

Piotr

Czas nie istnieje. Istnieje sekwencja zdarzeń. Czas można rozciągnąć, skurczyć, zatrzymać. Można się przemieszczać w czasie do przodu i do tyłu.

No i co trochę trudniejsze do zrozumienia istnieją linie czasowe.

Czas nie istnieje. Istnieje sekwencja zdarzeń. Czas można rozciągnąć, skurczyć, zatrzymać. Można się przemieszczać w czasie do przodu i do tyłu.

No i co trochę trudniejsze do zrozumienia istnieją linie czasowe.

Kiedy się ostatnio przemieszczałeś w czasie? ...do tyłu rzecz jasna.

Zresztą jak są sekwencję zdarzeń, to już zupełnie nie rozumiem jak chcesz się przemieszać w tę i z powrotem (a z Tobą cały wszechświat).

Dorzuciłeś te linię czasowe, warianty przyszłości...ale po co te warianty, jak można się cofać i zaliczyś wieczność w ułamek wieczności...tak jest, to po co nam wieczność, która jest?

Tyle to ja wiem , natomiast wspominałeś o układzie otwartym .

Zdaje się, że nie wiemy, czy wszechświat jest zamknięty czy otwarty.

Poza tym, można sobie wyobrazić, że istnieją inne światy...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Aby się przemieszczać w czasie nie można należeć do tej rzeczywistości, nie można mieć z nią związku materialnie.

A czy istnieją inne rzeczywistości i inne światy ? Teoretycznie tak, praktycznie tylko w książkach i filmach o tematyce SF.

Ludzie lubią bujać w chmurach ;-)

Objawił?? Tzn? Zamieszkał na ziemi i wołał Ja Jestem?

Wszystko jedno. Jeden warunek - niech to będzie Bóg w chwale, a nie syn cieśli, którego własna matka wyśmiewa.

Edytowane przez toptwenty

Zdaje się, że nie wiemy, czy wszechświat jest zamknięty czy otwarty.

Poza tym, można sobie wyobrazić, że istnieją inne światy...

To prawda , pozostają nam tylko naukowe spekulacje , co do istoty i pochodzenia wszechświata .

Pewne jest to , że wszechświat i życie jest skutkiem pierwotnej Praprzyczyny (jakkolwiek to nazwiemy) , która jest źródłem nie tylko materii i energii ale również życia i dlatego w tej Wielkiej , Inteligentnej , Wszechmocnej Praprzyczynie szukałbym nie tylko odpowiedzi na dręczące nas pytania o początki , ale również wybawienia od śmierci .

Żywiąc nadzieję , że pierwotna Praprzyczyna (BÓG ) zadając sobie tyle trudu aby nas powołać do istnienia , pamięta o swoim stworzeniu .

Piotr

Co czytałeś i co chciałeś powiedzieć mówiąc: dzwony nie biły. Może weźmy na pierwszy ogień, w kontekście tego tematu, Anion

Czytając jego prace doszedłem do wniosku, że facet stara się na wszystko znaleźć odpowiedź. A kiedy tak się podchodzi do sprawy, to bardziej uzyskujemy wariacje na temat niz konkretne wnioski. Może dlatego też w książce "Nowoczesny mit..." przypadki obserwacji UFO przez ludzi sprowadza do rangi indywidualnych projekcji człowieka, które stanowią "materializację" jego lęków wynikłych w czasach kryzysu cywilizacji a takze kryzysu religijnego zwłaszcza w społeczeństwach Zachodu. A już całkiem dobił mnie jego pogląd, że absolutnie każde działanie i zachowanie człowieka można przypisać jego popędowi seksualnemu. Ze względu na obszary, w których "poruszał się" Jung, trudno jest tez dokonać jakiejkolwiek normalnej syntezy jego wyników badań. Mocno interesowała go też alchemia jak i tym podobne czary czy okultyzm.

Pacany nie chcą nawet pogadać o koncepcji matrycy ....

A jedną z Twych licznych zalet i cnót jest skromność.

ps: polecam przeczytać (tytuł trochę na wyrost).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.