Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a jeśli ktoś nie posiada telewizora, to co jest jego bogiem?

9 minut temu, Piotr_1 napisał:

Wrednym korniszonom, koncentrującym się na szukaniu nieścisłości, należałoby dodać.

najprościej łykać bezkrytycznie z klapkami na oczach 🙂

Nie ma żadnego znaczenia jakie to dni. Boga czas i jego odpoczynek. Wszystko jego czas i jego praca. Jego zysk, jego strata. Wtrącanie się do cudzych spraw typowe dla życiowych łamag typu socjalista, komunista. Znane z życia na co dzień, tu i teraz.

7 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Rodzimy się z wymazaną pamięcią duchową.

Czyli już embrion , a później płód musiał by posiadać jakąś "duchowość"?

Bo żeby coś wymazać,  to najpierw to coś musi zasitnieć. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

4 minuty temu, sir.jax napisał:

Czyli już embrion , a później płód musiał by posiadać jakąś "duchowość"?

Bo żeby coś wymazać,  to najpierw to coś musi zasitnieć. 

Jesteśmy duchami umieszczonymi w śmiertelnym ciele. Duch jest nieśmiertelny.

Tutaj na forum nie jesteśmy ciałami, a rozmawiamy, nasz duch objawia się w 'świecie forum' poprzez pozostawiane przez nas litery.

Świat liter jest bardzo ograniczony, możemy sobie tylko wyobrażać kim jest nasz rozmówca, jak zareaguje, jednak jest to jakaś alternatywna rzeczywistość.

Widzimy jednak dużą moc słowa jakie zostawiamy (piszemy).

9 minut temu, Piotr_1 napisał:

jakiś cień dowodu na poparcie tej tezy?

11 minut temu, Piotr_1 napisał:

Tutaj na forum nie jesteśmy ciałami, a rozmawiamy, nasz duch objawia się w 'świecie forum' poprzez pozostawiane przez nas litery.

Świat liter jest bardzo ograniczony, możemy sobie tylko wyobrażać kim jest nasz rozmówca, jak zareaguje, jednak jest to jakaś alternatywna rzeczywistość.

Widzimy jednak dużą moc słowa jakie zostawiamy (piszemy).

Tak tak.

Poza tym wszystko w porządku? 

7 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Cieszy się taki ciekawym życiem i licznymi przygodami. A potem "jak trwoga to do Boga".

"Uwielbiam" te wyświechtane i wpajane przez kościół banialuki.

5 minut temu, kostropaty napisał:

jakiś cień dowodu na poparcie tej tezy?

Jak to jakiś? 

Biblia.

😂

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Nie mam z tym problemu. Sami podążacie za głównym światowym trendem, tym co jest modne mówić, a co nie, a podajecie się za światłych, samodzielnie myślących ludzi. Znam tą "światłość świata" i nie podziwiam, raczej ubolewam.

co ma piernik do wiatraka?

wmawiasz ludziom jakieś pierdolety a sam z klapkami na oczach trwasz przy wątpliwych rewelacjach jakieś książki sprzed kilkuset lat 🙂

jaka światłość świata? jeśli ktoś ma odrobinę zdrowego rozsądku to "rewelacje" biblijne wkłada tam, gdzie ich miejsce, czyli między bajki...

1 minutę temu, kostropaty napisał:

co ma piernik do wiatraka?

wmawiasz ludziom jakieś pierdolety a sam z klapkami na oczach trwasz przy wątpliwych rewelacjach jakieś książki sprzed kilkuset lat 🙂

jaka światłość świata? jeśli ktoś ma odrobinę zdrowego rozsądku to "rewelacje" biblijne wkłada tam, gdzie ich miejsce, czyli między bajki...

Dlaczego do mnie wciąż piszesz, prosiłem stronę temu żebyś nie adresował do mnie postów. Miej choć trochę godności.

a co to jest, jakiś prywatny wątek?

wypisujesz swoje "złote myśli", a ja je komentuję i tyle...

chyba wolność słowa jeszcze panuje, nieprawdaż?

Teraz, kostropaty napisał:

a co to jest, jakiś prywatny wątek?

wypisujesz swoje "złote myśli", a ja je komentuję i tyle...

chyba wolność słowa jeszcze panuje, nieprawdaż?

Rozmowy o polityce i religii bywają trudne, często kończą się awanturami, wiemy to. Wkleiłeś filmik Monty Pythona, rozrywkowy, z motywami bluźnierczymi, obraźliwymi dla chrześcijan. Dałeś tym popis tego kim jesteś. Moderacja od razu powinna usuwać takich gagatków z wątku, ponieważ to oni rozpoczynają awantury i tworzą spięcia które ciągną się stronami.

A wymazanie pamięci embrionów to nie jest obraza chrześcijan? Przecież wg Kościoła nie ma reinkarnacji, bo to w innej "firmie" praktykują. 

Godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Rozmowy o  religii bywają trudne

Oczywiscie- jeśli jedna strona praktykuje wiarę, a druga logikę i ma własne zdanie.

I nazbyt często zauważa brak logiki i niekonsekwencję w religii.

3 minuty temu, porlick napisał:

A wymazanie pamięci embrionów to nie jest obraza chrześcijan? Przecież wg Kościoła nie ma reinkarnacji, bo to w innej "firmie" praktykują. 

Oczywiscie- jeśli jedna strona praktykuje wiarę, a druga logikę i ma własne zdanie.

Ja teraz mówię do kostropatego, nie wchodź między wódkę a zakąskę.

To wolne forum i wątek ogólnodostępny.

Zresztą, od jakiegoś czasu też tu piszę i mogę zauważyć Twoje wpadki, teologu. 

I się do nich, oczywiście, odnieść.

Godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Wkleiłeś filmik Monty Pythona, rozrywkowy, z motywami bluźnierczymi, obraźliwymi dla chrześcijan

gratuluję braku poczucia humoru :)

7 minut temu, porlick napisał:

To wolne forum i wątek ogólnodostępny.

Zresztą, od jakiegoś czasu też tu piszę i mogę zauważyć Twoje wpadki, teologu. 

I się do nich, oczywiście, odnieść.

Wszystko po kolei, nie zmieniaj tematu. To że znieważanie uczuć religijnych chrześcijan uważasz za normę we wątku o tematyce religijnej już odnotowałem. Nie o sam fakt tego znieważania chodzi, ale o to że kostropatego prosiłem żeby do mnie nie adresował więcej swoich postów. Nie powiedziałem mu że nie ma mówić do innych osób we wątku. Natomiast on wciąż mi zadaje pytania. Ja nie mam ochoty rozmawiać z osobą wchodzącą w zniewagi religijne.

gratuluję braku poczucia humoru 🙂

Cóż, ciekawe że na przykład Chrystus został skazany na śmierć za bluźnierstwo przeciwko Bogu żydów, a Ty dzisiaj takie wstawki uważasz za poczucie humoru.

1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Ja nie mam ochoty rozmawiać z osobą wchodzącą w zniewagi religijne.

czym ja Cię, Dziubdziusiu, znieważam?

Teraz, Piotr_1 napisał:

Cóż, ciekawe że na przykład Chrystus został skazany na śmierć za bluźnierstwo przeciwko Bogu żydów, a Ty dzisiaj takie wstawki uważasz za poczucie humoru.

to może wrzućmy coś o inkwizycji mordującej innowierców :)

czym ja Cię, Dziubdziusiu, znieważam?

Ok, widzę że nadal robisz sobie ze mnie żarty i nie możemy się jakoś po ludzku jak ludzie ułożyć, więc zgłaszam do moderacji. Ja za określenie piździk, czy coś w tym rodzaju w przeciągu dosłownie sekund dostałem 4 punkty ostrzeżeń od moderacji, a jak widać znieważanie uczuć religijnych chrześcijan jest dozwolone. Składam do moderacji zgłoszenie odnośnie umieszczonego przez ciebie filmiku. Zgłoszenie o nast. treści.

"Zgłaszam domniemanie umieszczania treści rozrywkowych o charakterze bluźnierczym, obrażających uczucia religijne chrześcijan, we wątku o charakterze religijnym, z domniemanym zamiarem znieważenia niektórych użytkowników dyskutujących we wątku."

i bajka, białe tango, panie proszą panów :)

proponuję, abyś jeszcze zgłosił do dowolnie wybranej instytucji większość dzieł monty pythona, bez przerwy przecież obrażali czyjeś uczucia :)

ależ oczywiście, inkwizycja nie rani niczyich uczuć...no, może innowiercy i czarownice mają inne zdanie :)

wytłumacz mi w takim razie, czym obraził Cię fragment o BRIANIE, który wrzuciłem :)

ależ oczywiście, inkwizycja nie rani niczyich uczuć...no, może innowiercy i czarownice mają inne zdanie 🙂

wytłumacz mi w takim razie, czym obraził Cię fragment o BRIANIE, który wrzuciłem 🙂

Tamten filmik jest szydzeniem z Chrystusa. Każdy to chyba widzi. Nie mamy 100 roku n.e. A to jest wątek o charakterze religijno-filozoficznym. W taki sposób wypowiada się wojny.

14 minut temu, Piotr_1 napisał:

Chrystus sam był Żydem i to był też jego Bóg.

Dziwne, że nie można podyskutować o religii, bo każda wątpliwość, wypunktowana nielogiczność, czy niekonsekwencja w dogmatach jest zaraz traktowana jako obraza uczuć religijnych. A czemu niektórych dogmatów nie traktować jako obrazy uczuć logicznie myślących osób???

1 minutę temu, porlick napisał:

Chrystus sam był Żydem i to był też jego Bóg.

Dziwne, że nie można podyskutować o religii, bo każda wątpliwość, wypunktowana nielogiczność, czy niekonsekwencja w dogmatach jest zaraz traktowana jako obraza uczuć religijnych. A czemu niektórych dogmatów nie traktować jako obrazy uczuć logicznie myślących osób???

Nie manipuluj sporem! Po pierwsze dyskutować o nielogiczności, niekonsekwencji można, nikt się o to nie obraża. Rozmowa jest stricte o tamtym filmie.

Sporu pomiędzy władzą żydowską a Chrystusem widać nie rozumiesz, bo niby skąd masz o to rozumieć, nie jest to żaden problem żeby to wytłumaczyć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.