Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minutes ago, TomekL3 said:

Bóg przecież jest Miłością, bezwarunkową miłością

Ten upadły, kocha bezwarunkowo ciebie takim, jakim jesteś. Sięgniesz z nim dna, masz szanse.

Ta prawdziwa milosc to korekta, kochająca to, skąd jesteś, a nie akceptująca tego, kim się stałeś.

….be still and know….

Musiałbyś lepiej znać PŚ i je rozumieć, żeby się o tym wypowiadać.
Mam na myśli że to frazesy zasłyszane tu i ówdzie. Po co z tym polemizować.
Dot. to również osobniczego wyobrażenia znaczenia słowa "miłość" które to wyobrażenie bywa różne u różnych ludzi.

To żadna odpowiedź.

W tej piosence Eurythmics śpiewają że miłość to nieznajomy w otwartym samochodzie, kusi cię do odjechania daleko stąd. I że miłość jest obsesją. I że jest w niej niebezpieczeństwo, że jest brutalna… i inne takie. Interpretacja poety oczywiście. Ale na pewno jest czymś szalonym i wyjątkowym 😉 Samochód może oznaczać podróż w nieznane dotąd rejony 😉

Edytowane przez Piotr_1
Ten upadły, kocha bezwarunkowo ciebie takim, jakim jesteś. Sięgniesz z nim dna, masz szanse.
Ta prawdziwa milosc to korekta, kochająca to, skąd jesteś, a nie akceptująca tego, kim się stałeś.

Upadły nie łapie się w kryteria miłości, chociaż w każdej chwili może to zmienić.
tak
Chrześcijaństwo to przyjęcie Objawienia Osobowego Boga Istoty najwyższej wszechmocnej Stworzyciela wszystkiego i Absolutu do którego się dąży , którego się wielbi , który jest nawyższą Wartością i ostatecznym Odniesieniem

Takie trochę masło maślane. Bóg jest miłością bezwarunkową. Oddając syna za nasze ,,grzechy,, warunkuje ją.
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, TomekL3 napisał:

Upadły nie łapie się w kryteria miłości, chociaż w każdej chwili może to zmienić.
Masło maślane. Bóg jest miłością bezwarunkową. Oddając syna za nasze ,,grzechy,, warunkuje ją.

nie może nie warunkować bo masz wolną wolę a Bóg na siłę nie zbawia

ten filmik o opętanej wstawiony wyżej jest takim zwiastunem tego co zdarzy się gdy wybierzesz zło

warto to przemyśleć

Just now, TomekL3 said:

Upadły kocha skrzywienia, dlatego akceptuje to kim jesteś, nienawidząc skąd jesteś.

Na dnie masz szanse.

Dlatego błogosławieni to nie święci.

To konieczny stan przejściowy, a nie docelowy jak niejeden wydedukował.

Później jest bajka.

….be still and know….

11 minut temu, TomekL3 napisał:

Takie trochę masło maślane. Bóg jest miłością bezwarunkową. Oddając syna za nasze ,,grzechy,, warunkuje ją.

To że czegoś nie rozumiesz nie oznacza ze Bóg się myli . Musiałbyś wiedzieć dlaczego Jezus umarł .

nie może nie warunkować bo masz wolną wolę a Bóg na siłę nie zbawia
ten filmik o opętanej wstawiony wyżej jest takim zwiastunem tego co zdarzy się gdy wybierzesz zło
warto to przemyśleć

Zbawienie to warunkowanie co nie jest domeną Miłości czyli Boga.
Gdy wybierzesz zło ( najczęściej nieświadomie) w każdej chwili możesz je porzucić gdy poznasz siebie.
Just now, slawek.xm said:

na pewno tam gdzie jest prawdziwa miłość , posłuszeństwo i pokora nie ma szatana bo żadnej z tych cnót nie znosi

Uwielbia się chować w meandrach tych stanów. To często stany niezrozumiałe, a ich postrzeganie jest efektem presji wspólnoty, kultury i społeczeństwa. 

….be still and know….

Upadły kocha skrzywienia, dlatego akceptuje to kim jesteś, nienawidząc skąd jesteś.
Na dnie masz szanse.
Dlatego błogosławieni to nie święci.
To konieczny stan przejściowy, a nie docelowy jak niejeden wydedukował.
Później jest bajka.

Upadły świadomie wybrał inną drogę do poznania siebie. W każdej chwili może obrać inną. Mimo wybrania drogi nie korzystania z energii boskiego światła nadal jest Nim.
Uwielbia się chować w meandrach tych stanów. To często stany niezrozumiałe, a ich postrzeganie jest efektem presji wspólnoty, kultury i społeczeństwa. 

Wypisz wymaluj religia.
21 minut temu, TomekL3 napisał:

To żadna odpowiedź.

To przeczytaj sobie tą książkę i wcale nie musi Ci się podobać ten Bóg co tam się przedstawia. Nie ma zupełnie takiego przymusu. Szukasz czegoś bardziej przyjemnego i pobłażliwego? Nie ma sprawy, szukaj w ezoteryce.

(ale nie na moją odpowiedzialność, na swoją)

To przeczytaj sobie tą książkę i wcale nie musi Ci się podobać ten Bóg co tam się przedstawia. Nie ma zupełnie takiego przymusu. Szukasz czegoś bardziej przyjemnego i pobłażliwego? Nie ma sprawy, szukaj w ezoteryce.
(ale nie na moją odpowiedzialność, na swoją)

Czytałem tę książkę i Boga tam nie znalazłem. Jest kilka istotnych informacji jak Go odkryć w sobie i zrozumieć, że jest mną a ja Nim. Jak każdy z nas.
5 minutes ago, TomekL3 said:

świadomie wybrał inną drogę

Nie ryzykowałbym stwierdzeń o świadomości w takich wymiarach.

Księga żywych tez powstała zanim powstał świat, wiec…

Wolne wole, świadomości i inne tego typu są questionable.

….be still and know….

9 minut temu, slawek.xm napisał:

na pewno tam gdzie jest prawdziwa miłość , posłuszeństwo i pokora nie ma szatana bo żadnej z tych cnót nie znosi

Czytając takie wpisy mam wrażenie ,że jeszcze bardzo długa droga przed tobą jeśli chodzi o realizację tych cnót . Ale staraj się dalej .

Nie ryzykowałbym stwierdzeń o świadomości w takich wymiarach.
Księga żywych tez powstała zanim powstał świat, wiec…
Wolne wole, świadomości i inne tego typu są questionable.

Wolna wola i świadomość to jedna z zasad naszego funkcjonowania. Jedna z zasad wszechświata.
3 minuty temu, TomekL3 napisał:

Czytałem tę książkę i Boga tam nie znalazłem. Jest kilka istotnych informacji jak Go odkryć w sobie i zrozumieć, że jest mną a ja Nim. Jak każdy z nas.

Jak każdy z nas? Co to? Każdy człowiek ma Boga? To bzdura. Takie właśnie mądrości znalazłeś jakie chciałeś.

Jak każdy z nas? Co to? Każdy człowiek ma Boga? To bzdura. Takie właśnie mądrości znalazłeś jakie chciałeś.

Każdy z nas jest Bogiem i Jego nierozłącznym elementem jednocześnie. Jak kropla w oceanie. A jak to odkryć w sobie przekazuje istota zwana Chrystusem.
7 godzin temu, Bartik napisał:

Powiedział że będą np wielkie trzęsienia ziemi ,to się dzieje za naszych czasów , ostatnio w Turcji . 
Ale niewielu będzie to wydarzenie widziało tak jak ci co czytają PŚ . 

Czy tylko zjawiska przyrodnicze mają być oznaką interwencji boskich?

A gdzie się podziały biblijne cuda? Np. czy ślepi dalej odzyskują wzrok? czy ludzie na wózkach nagle zaczynają chodzić? itp.

2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Każdy z nas jest Bogiem i Jego nierozłącznym elementem jednocześnie. Jak kropla w oceanie.

Urodziłeś się z człowieczej matki i z nasienia człowieczego ojca, jesteś więc człowiekiem, człowieku. Weź jakiś głęboki wdech na spacerze i ochłoń.

Edytowane przez Piotr_1
Urodziłeś się z człowieczej matki i z nasienia człowieczego ojca, jesteś więc człowiekiem, człowieku. Weź jakiś głęboki wdech na spacerze i ochłoń.

Jestem spokojny. Nie musisz się z tym zgadzać. Każdy z nas jest w innym miejscu na drodze do poznania siebie.
3 minuty temu, kghm napisał:

Czy tylko zjawiska przyrodnicze mają być oznaką interwencji boskich?

A gdzie się podziały biblijne cuda? Np. czy ślepi dalej odzyskują wzrok? czy ludzie na wózkach nagle zaczynają chodzić? itp.

Znakiem końca są wydarzenia które wszyscy widzimy , cuda które czynił Pan Jezus miały być zwiastunem i gwarancją tego co zrobi po zakończeniu tego wszystkiego . 
Nikt kto zna PŚ nie czeka na cuda bo ich po prostu nie będzie teraz. 

14 minut temu, kghm napisał:

A to człowiek zawala, nie Bóg. Bo człowiek nie słucha tego co powiedział Bóg, woli swoje filozofie, pieniądze, sławę, zaszczyty, miejsca na wysokich stanowiskach. I owszem, Bóg upodobał sobie działać nie tylko poprzez siły przyrody, ale także poprzez człowieka.

Edytowane przez Piotr_1
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ile można czekać ?

do Bartika

Przecież jest napisane: "szukajcie - a znajdziecie, proście, a będzie wam dane, kołaczcie, a otworzą wam"

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ile można czekać ?

do Bartika

Ja nie czekam ,żyje . To nie moja sprawa kiedy , dobrze że Pan Jezus podał wydarzenia po których mamy się spodziewać tej ingerencji , skoro się wypełniają to znaczy że jest to blisko . 

O, tak wyglądali ludzie Boga:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie bali się mówić prawdy, a przede wszystkim znali go i mieli przed nim respekt!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W 1000r. ludzie też tak uważali .

To co ludzie uważają nie ma nic wspólnego z planami Boga . 
Masz racje ,wytyczają daty np 2000r itp.

Pan Jezus powiedział że o tym dniu kiedy to nastąpi ,nie wie nikt oprócz Boga .

Ale podał wydarzenia które miały się spełniać wszystkie na raz , po tym można stwierdzić ,gdzie jesteśmy w strumieniu czasu . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.