Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak . A co wyjaśniła teologia ?

Czy nauka wyjaśniła też przewierty w blokach skalnych o przekroju trójkątnym i kwadratowym, w tym zmieniające swój kierunek przemieszczenia w środku skały?
A co wyjaśniła teologia ?

Mnie o teologię nie pytaj. Nie jestem wyznawcą.
16 minut temu, TomekL3 napisał:

Dobrze jest się na to w miarę przygotować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie zapomnę ręcznika, obiecuję :) 

17 minut temu, TomekL3 napisał:

Pozostałości i całe obiekty są praktycznie na całym świecie. Najbardziej znane są piramidy. Jest mnóstwo śladów także na terenie obecnej Polski, np. rejon Krakowa itd.

cóż, dzieło rąk ludzkich...

Ukryta Zawartość

Ok.
Pewnie gdyby się dokopać to umierałeś już wiele razy

Ukryta Zawartość

oj, bywały mocno aktywne weekendy... 😉 

Ukryta Zawartość

Oczywiście. Coś jak z ewolucjonizmem.

dokładnie :) 

2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Tego z sobą nie zabierzesz

Ukryta Zawartość

ale w autostopie przez galaktykę tak właśnie radzono...a im akurat wierzę :) 

13 minut temu, TomekL3 napisał:

Czy nauka wyjaśniła też przewierty w blokach skalnych o przekroju trójkątnym i kwadratowym, w tym zmieniające swój kierunek przemieszczenia w środku skały?

skalne korniki...ale już wyginęły :) 

Ukryta Zawartość

6 minut temu, TomekL3 napisał:

Przed chwilą to zrobiłeś.

Nie twierdzę ,że nauka zna odpowiedzi na wszystkie pytania ( w przeciwieństwie do teologii ) . Ale tajemnicę budowy piramid to akurat wyjaśniła . Podejście naukowe polega na tym ,że jak się nie wie to się mówi ,że się nie wie.

37 minut temu, kostropaty napisał:

a ciekawi mnie, co będzie jak umrę 😉

Jak to co ? Nic nie bedzie, gdyz nie bedziesz od tego momentu istnial.  Bedziesz sie dokladnie tak samo czul jak sie czules przed tym jak zostales poczety.

42 minuty temu, TomekL3 napisał:

Co myślisz o - tam po śmierci? Jest lub nie ma, nie wiesz?

Widze, ze nie wierzysz przekazowi biblijnemu, bo pewnie go nie znasz. Powyzej wyjasnilem co w tej kwestii mowi Biblia, i dlatego wiem co bedzie po smierci. Uwazam, ze bedziemy sie czuć dokladnie tak samo jak podczas znieczulenia ogolnego w czasie operacji. Wiem, bo juz to 4 razy przechodzilem. Jak spimy, to jeszcze cos sie dzieje, snimy itp., natomiast w czasie operacji nie istniejemy - nie wiemy nawet kiedy "odeszlismy" Jedynie po przebudzeniu wydaje nam sie, ze trwalo to bardzo krotko, w mgnienu oka. 

51 minut temu, TomekL3 napisał:

Jak umrzesz będziesz nadal istniał

Teraz, to juz jestem calkowicie pewien, ze nie znasz Biblii.

Nie twierdzę ,że nauka zna odpowiedzi na wszystkie pytania ( w przeciwieństwie do teologii ) . Ale tajemnicę budowy piramid to akurat wyjaśniła . Podejście naukowe polega na tym ,że jak się nie wie to się mówi ,że się nie wie.

Sęk w tym, że nauka budowy piramid i innych obiektów nie wyjaśnia. Tworzy za to wiele pytań bez odpowiedzi. Jest też spora grupa naukowców zadających te pytania.
Nauka jest bardzo ważna to oczywiste, natomiast naukowcy i papier wszystko przyjmą.
52 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dlaczego poinformował tylko wybranych a nie wszystkich ?

Nie wybranych, lecz wszystkich, ktorzy sa pokorni i bardzo chca poznac prawdy biblijne. 

4 minuty temu, Lutek napisał:

bedziemy sie czuć dokladnie tak samo jak podczas znieczulenia ogolnego w czasie operacji

Spadłem z krzesła

To co wiemy (wiemy!!!) o narkozie, to to, że człowiek się nie rusza, reakcje krążeniowe są osłabione , podobnie jak reakcje metaboliczne wczesne i opóźnione) i nic nie pamiętamy (zazwyczaj, choć nie zawsze). Reszta- do tej pory pozostaje tajemnicą, lub jak chcą inni jest nam nieznana. 

Racjonalisto! Mniej stereotypów; troszkę racjonalności proszę! 

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

3 minuty temu, TomekL3 napisał:

Czy muszę ją znać żeby wiedzieć?!

No przeciez napisales powyzej do 'kostropaty", ze jak umrze, to bedzie nadal istnial, a to oczywista nieprawda i Biblia to wyjasnia, natomiast Tobie kto powiedzial, ze po smierci bedziemy nadal istniec ? Chyba, ze masz na mysli istnienie po smierci naszego ciala, a na dluzej, to szkieletu :-)

22 minuty temu, Lutek napisał:

Jak to co ? Nic nie bedzie, gdyz nie bedziesz od tego momentu istnial.  Bedziesz sie dokladnie tak samo czul jak sie czules przed tym jak zostales poczety.

ok, ale skąd to wiesz? 

23 minuty temu, Lutek napisał:

Widze, ze nie wierzysz przekazowi biblijnemu, bo pewnie go nie znasz

to tak nie działa...znajomość nie równa się wierze

19 minut temu, TomekL3 napisał:

Nauka jest bardzo ważna to oczywiste, natomiast naukowcy i papier wszystko przyjmą.

fora internetowe również :) 

No przeciez napisales powyzej do 'kostropaty", ze jak umrze, to bedzie nadal istnial, a to oczywista nieprawda i Biblia to wyjasnia, natomiast Tobie kto powiedzial, ze po smierci bedziemy nadal istniec ? Chyba, ze masz na mysli istnienie po smierci naszego ciala, a na dluzej, to szkieletu :-)

Nie zapaliła się Tobie lampka, że Biblia( ST) to ubogi przedruk z Sumeru i Babilonu?! I nawet Biblia przekazuje informację o bogach, nie Bogu.

Bogiem stał się potem Jahwe( Marduk w Sumerze). Kazał narodowi, w którego stworzeniu brał udział wyznawać tylko siebie jako boga. Zakazał oddawać czci jego kompanom.
Jak pisze w Biblii bóg Jahwe ma jak najbardziej ludzkie(?) cechy, jak zazdrość, gniew, nienawiść. Oddajesz cześć psychopacie.

Jak sobie wyobrażasz nasze pośmiertne istnienie w rozkładającym się ciele?!
Owszem, istniejemy. Jesteśmy istotami energetycznymi ubrani w cielesny skafander na czas pobytu ( nie jedynego z resztą) w przestrzeni materialnej( przestrzeni dużej gęstości energetycznej).
Wszystko jest energią w różnych formach/stanach. Dobrze tu się sprawdza zasada zachowania energii.
fora internetowe również :) 

Czy to jakaś różnica?
Plandemia po raz kolejny ukazała oblicze ( jedno z nich) nauki i naukowców.
9 minut temu, TomekL3 napisał:

Jak sobie wyobrażasz nasze pośmiertne istnienie w rozkładającym się ciele?

Nie musze sobie wyobrazac posmiertnego istnienia, bo takiego istnienia nie ma.  Czlowiek po smierci nie jest swadomy niczego, bo po prostu od tego momentu nie istnieje. Dlatego tak sobie czasem mysle, ze jak umrzec, to super by bylo wlasnie w trakcie jakiejs operacji w znieczulenu ogolnym, bo rowniez nie jestesmy swiadomi niczego i juz w takim stanie bysmy pozostali - az do zapowiadanego w Biblii zmatwychwstania umarlych w przyszlosci i szansy na zycie wieczne tutaj na ziemi przeobrazonej w raj, w pelnym zdrowiu i wiecznej mlodosci.

Zaraz pewnie ktos napisze; " I ty wierzysz w te bajki ? "

Odpowiadam od razu: Tak wierze, a nawet jestem tego calkowicie pewien.

22 minuty temu, TomekL3 napisał:

I nawet Biblia przekazuje informację o bogach, nie Bogu.

A coś więcej na temat. O jakich bogach jeszcze Biblia mówi, bo ja myślałem że o Jezusie i jego Ojcu.

A coś więcej na temat. O jakich bogach jeszcze Biblia mówi, bo ja myślałem że o Jezusie i jego Ojcu.

NT mówi o Jezusie i Ojcu, do którego się odwołuje. Ten Ojciec nie jest bogiem Jahwe z ST. Jahwe jest jednym z członków wyprawy obcej cywilizacji na Ziemię w celach w sumie eksploracyjnych.

Odpowiadam od razu: Tak wierze, a nawet jestem tego calkowicie pewien.

To Twój wybór, Twoja wola i ja to akceptuję.

Doradzam tylko po ,,śmierci,, bacznie obserwować przestrzeń i każdemu napotkanemu spojrzeć w oczy.
Oczy zwierciadłem duszy
Lutek - I masz w zupełności rację, ciało umiera ..obumierają po kolei jego poszczególne organy i nie ma już nic. W stronę światła nikt nie podążą, bo to światło gaśnie z chwilą zgonu.

No to zapnij pasy
59 minut temu, kostropaty napisał:

ok, ale skąd to wiesz?

Wiem, poniewaz ufam temu i wierze w to co zawiera Biblia, ktora uwazam za slowo Boze, gdyz po jej doglebnym przestudiowaniu doszedlem do wniosku, ze ludzie sami od siebie nie mogli tego wszystkiego napisac - nie jest to mozliwe bez natchnienia ich pochodzacego od Boga. A - jak juz pisalem - znajduje sie  tam wyrazna odpowiedz, co sie dzieje po smierci, a wiec jeszcze raz: " ...umarli, nie sa swiadomi niczego... "

20 minut temu, TomekL3 napisał:

NT mówi o Jezusie i Ojcu, do którego się odwołuje. Ten Ojciec nie jest bogiem Jahwe z ST. Jahwe jest jednym z członków wyprawy obcej cywilizacji na Ziemię w celach w sumie eksploracyjnych.

Teraz, to nawet ja spadlem z krzesla - podobnie jak "absinth3"  :-)

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dlaczego poinformował tylko wybranych a nie wszystkich ?

Bo dla ciebie to mit ,więc nie dajesz Bogu możliwości aby działał .

a18538a340e1fb8a63bb0c9db32ccc67.jpg

Dogłębnie przestudiowałeś przedruk sumeryjskich przekazów opisujący lądujących kosmitów, stworzycieli rasy ludzkiej ( celem wykonywania niewolniczej pracy wydobywczej). Jeden z kosmitów, w Biblii zwany Jahwe stworzył sobie na własność rasę czarnogłowych( ciemne włosy) i zarządzał nimi jak w opisie. Zakazał oddawać czci innym bogom( kosmitom) itd.

A czego dowiedziałeś się z NT? Że Jezus jest synem Bożym? Oczywiście, że jest. Jak każdy z nas nim jest.

Można powiedzieć, że każdy z nas jest Bogiem. Jezus jako istota wysoce świadoma posiadała wiedzę o tym. Właściwie specjalnie tu zeszła żeby przekazać ,,dobrą nowinę,,

Podał też dokładną instrukcję ,,przebudzenia,, , podniesienia ( a właściwie powrotu do) świadomości by zrozumieć/odczuć kim jesteśmy.
41 minut temu, kghm napisał:

A coś więcej na temat. O jakich bogach jeszcze Biblia mówi, bo ja myślałem że o Jezusie i jego Ojcu

Moze jak tak w skrocie:

Mowi o obcych bogach, ktorym Izraelici oddawali czesc, zamiast Bogu Jahwe (Jehowie). Bylo ich wielu. Jak Izraelici znalezli sie w niewoli egipskiej, czy pozniej w babilonskiej, a takze po zburzeniu Jerozolimy przez Rzymian, to duzy wplyw wywieraly na nich tamtejsze religie ze swoimi roznymi bogami. Gdy po niewoli egipskiej osiedlili sie w Kaananie (ziemia obiecana, ktora dal im Bog), to takim chyba najbardziej znanym "obcym bogiem" byl Baal

2 godziny temu, Bartik napisał:

Bo dla ciebie to mit ,więc nie dajesz Bogu możliwości aby działał .

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czemu miliony ludzi na Ziemi nie otrzymały tej wiedzy ?

2 godziny temu, TomekL3 napisał:

No to widzę, że to już wyższa szkoła jazdy. 

A Jezus też przyszedł na ziemię w celach eksploracyjnych? Może pomylił ziemię z inną galaktyką?

9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czemu miliony ludzi na Ziemi nie otrzymały tej wiedzy ?

Tobie się tak wydaje że nie otrzymały możliwości poznawania Boga . Nie masz wglądu w te informacje . Nawet na tym forum dostajesz taką możliwość ale ją odrzucasz .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.