Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No na pewno nie do końca jeszcze rozkminiłeś tą geometrię duchowego ciała

Do końca napewno nie, nie ten level. Ale sporo już wiem o sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 minut temu, TomekL3 napisał:

Do końca napewno nie, nie ten level. Ale sporo już wiem o sobie.

Ukryta Zawartość

Ale Światłość już przyszła na świat i ludzie jej nie chcieli i nie chcą.

A światłością sami nazywamy wiedzę, a ciemnością sami nazywamy niewiedzę (ciemnogród).

Ukryta Zawartość

Ale Światłość już przyszła na świat i ludzie jej nie chcieli i nie chcą.
A światłością sami nazywamy wiedzę, a ciemnością sami nazywamy niewiedzę (ciemnogród).

Nie tyle nie chcieli co za bardzo nie mogli, nie rozpoznali. Zostali zmanipulowani ,,lękiem,,.
21 minut temu, TomekL3 napisał:

Nie tyle nie chcieli co za bardzo nie mogli, nie rozpoznali. Zostali zmanipulowani ,,lękiem,,.

Informacja ich przeraziła? Skoro istnieje Królestwo, to ma i swoje zasady i swoje granice.

A przecież Jezus nie przyszedł żeby potępić, tylko żeby ratować.

Ale nie chcą, mają swoje zdanie na ten temat, wolą przyjemne nauczania.

„Bo nie posłał Bóg Syna swego na świat, aby sądził świat; ale iżby świat był zbawion przezeń.

Kto wierzy weń, nie bywa sądzon: a kto nie wierzy, już osądzony jest, iż nie wierzy w imię jednorodzonego Syna Bożego.

A ten jest sąd, że światłość przyszła na świat, a ludzie raczéj miłowali ciemności niż światłość; bo były złe ich uczynki.”

Jana 3,16-18

A może chcą ładu i porządku i pokoju na świecie, a przerażają ich zasady?

To może chcą Boga porządku, ale Boga zasad się boją, bo im nie pasują! Łomatko!

Edytowane przez Piotr_1
Informacja ich przeraziła? Skoro istnieje Królestwo, to ma i swoje zasady i swoje granice.
A przecież Jezus nie przyszedł żeby potępić, tylko żeby ratować.
Ale nie chcą, mają swoje zdanie na ten temat, wolą przyjemne nauczania.
„Bo nie posłał Bóg Syna swego na świat, aby sądził świat; ale iżby świat był zbawion przezeń.
Kto wierzy weń, nie bywa sądzon: a kto nie wierzy, już osądzony jest, iż nie wierzy w imię jednorodzonego Syna Bożego.
A ten jest sąd, że światłość przyszła na świat, a ludzie raczéj miłowali ciemności niż światłość; bo były złe ich uczynki.”
Jana 3,16-18

Za dużo Biblii a za mało własnego doświadczenia, zwrócenia się ku sobie. Jezus jest takim synem bożym jak Ty czy ja i każdy z nas. To istota wysoce świadoma, która weszła w ludzkie ciało by pomóc nam poznać siebie i uwolnić od lęku, który to jest naszą główną blokadą, mentalnym więzieniem.
2 godziny temu, TomekL3 napisał:

Serce źródłem zła?!
Tu masz kilka praw wszechświata.

Ukryta Zawartość

7. Prawo kompensacji.

,,Jeśli chcesz mieć więcej pieniędzy, dawaj innym więcej pieniędzy bez oczekiwań"

Jesteś już milionerem, czy mam podać numer konta.

Myślałem, że zasadami wszechświata rządzą jakieś modele matematyczno-fizyczne, a tu taki filozoficzny bełkot.

Ukryta Zawartość

7. Prawo kompensacji.
,,Jeśli chcesz mieć więcej pieniędzy, dawaj innym więcej pieniędzy bez oczekiwań"
Jesteś już milionerem, czy mam podać numer konta.
Myślałem, że zasadami wszechświata rządzą jakieś modele matematyczno-fizyczne, a tu taki filozoficzny bełkot.

Nie tyle filozoficzny co kwantowy. Fizyka kwantowa, fizyka myśli i obserwatora. Dajesz bezinteresownie, z serca, to wróci do Ciebie z nadwyżką. Podobnie z dobrem czy złem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba jednak nie rozumiesz w ogóle zasad fizyki kwantowej. Nawet jak godzinami będziesz siedział i obserwował kamień to nie zmieni się on w bochenek chleba.

Zmienisz gdy będziesz świadomy, że możesz to zrobić. Coś jak zamiana wody w wino.
Dobry żart, ale chyba nie w tym temacie, z resztą jak wiele innych opisów cudów.

Tutaj jest jednak energia zagęszczona. W przestrzeni energetycznej, astralnej kreacja myślą( intencją) jest zdolnością wykorzystywaną na porządku dziennym, m.in. do tworzenia energetycznych implantów.

Cześć . ten temat może sie stać bardziej znany niż tematy o Polityce itp .....

Ale tu nie chodzi o popularność lecz o Prawde 

Co do współczesnych fizyków tak zwanych umownie kwantowych to oni nic nie wiedzą z natury świata ,jedynie ciagną kase na swoje badania i ostro zrą sie wzajemnie ,to taki świat ludzi bez zasad moralnych ,za pieniazki stworzymy tobie nowe swiaty To motto tej nowej ekipy naukowej ...I tworza od lat i nic niemogą konkretnego.

Ostatnio oglądałem wystemp takiego polskiego neo Fizyka który jasno powiedział że fakty Fizyków dziś nie interesują bo założeniem współczesnych Fizyków jest tworzenie teori a dopiero potem dopasowanie do nich faktów .

Kiedyś naukowcy obserwowali rzeczywistość ,dziś naukowcy naciagają fakty do swoich z dupy wzietych teori .

Np , wielki wybóch jako początek świata .Mi to niepasowało od chwili przeczytania o tej teori ,pomyślałem to sie dupy nie trzyma .

A dziś nowe teleskopy poswiadczają o bezkresie wszechswiata i "h,,,uj " strzelił teorie wybuchu ale twardogłowi kłamcy nadal benda bredzić o jakimś wybuchu nie podając do tego co to wybuchło ale ich umysł naukowy w dupie ma że bredza 

Edytowane przez atmeg

Do tej pory naukowcy ukrywają badania . To że w komórkach żywych działają bardzo skaplikowane inrzynieryjne utwory .I nie są tworem przypadku ani ewolucji lecz Inżyniera który to zaprojektował .Ale świat nauki ukrywa to . Bo przecież Bóg nie istnieje zwłaszcza u Komunistów 

=============================

a prawda jest taka że siła wyższa nazywana Różnie ale powiedzmy Bóg istnieje 

A naturalne wierzenia Ludzkie w Boga to nie zabobony lecz instynktowne odczuwanie Prawdy .

3 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Mam czytać dalej te wymysły ziemskich twórców i się odnosić?

a biblię to ufoludki napisały...

4 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Z wrogiem rozumu długo nie podyskutuję, ale... gadaj se Pan.

rozum w kontekście wiary...no, pyszne to 😄 

Mam ciekawą myśl. We Władcy Pierścieni Gollum (niegdyś Smeagol) miał pierścień życia wiecznego. Ale był prymitywny, głupi i miał kiepskie usposobienie, kogoś zabił, kradł, kiedy kiedy wciąż był normalnym, śmiertelnym hobbitem (czyli takim odpowiednikiem człowieka, zakładając że Elfy to odpowiedniki Aniołów, inne istoty). Zamknął się z pierścieniem w jaskini i żył tam ile? Np. 500 lat. Czy życie wieczne było dla niego wybawieniem? Niezbyt, sam sobie zgotował 1-osobowy mordor (piekło). Jest to dość straszne. Gdzieś tam się zaszył. Nie umarł, bo źródło życia nie zostało wyłączone (miał złoty pierścień)

Edytowane przez Piotr_1
1 godzinę temu, MSki napisał:

Nic nie strzelił, a zwłaszcza twój ch*j, choć tutaj mogę się mylić. Bo z takiego marszczenia freda nic nie wynika, może tylko to, że nie masz podstawowej wiedzy i dlatego marszczysz bez sensu.

Domyślać się tylko mogę, że ukrywają to tylko przed tobą.

Nie ,ukrywają to przed światem że to stworzyła inteligencja a nie komunistyczna ewolucja .

Godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Mam ciekawą myśl. We Władcy Pierścieni Gollum (niegdyś Smeagol) miał pierścień życia wiecznego. Ale był prymitywny, głupi i miał kiepskie usposobienie, kogoś zabił, kradł, kiedy kiedy wciąż był normalnym, śmiertelnym hobbitem (czyli takim odpowiednikiem człowieka). Zamknął się z pierścieniem w jaskini i żył tam ile? Np. 500 lat. Czy życie wieczne było dla niego wybawieniem? Niezbyt, sam sobie zgotował 1-osobowy mordor (piekło). Jest to dość straszne. Gdzieś tam się zaszył.

Tolkien znał historie świata ,badał ją .Czerpał do swojej powieści opisy z wielu stron świata .

życie nie jest przypadkiem ,życie to dzieło Boga .taka jest prawda .a nie tylko samo życie ale i cały kosmos .

Niewielu ,prawie nikt nie zrozumie tej tresci co napisałem i Ja nie jestem zawiedziony Tym .

15 minut temu, atmeg napisał:

Tolkien znał historie świata ,badał ją .Czerpał do swojej powieści opisy z wielu stron świata .

życie nie jest przypadkiem ,życie to dzieło Boga .taka jest prawda .a nie tylko samo życie ale i cały kosmos .

Niewielu ,prawie nikt nie zrozumie tej tresci co napisałem i Ja nie jestem zawiedziony Tym .

Ale patrz to. Umierasz nagle i wchodzisz we wieczność jak Hobbit który znalazł pierścień. Wchodzisz w inny świat gdzie nie umierasz, a życie trwa wieczność.

Sam padasz ofiarą (lub stajesz się zwycięstwem) tego kim jesteś i swojej filozofii, jak Smeagol, sam dla siebie staje się przekleństwem, albo właściwie wieczność staje się dla niego przekleństwem.

Albo odwrotnie, wieczność może stać się twoim błogosławieństwem, jeżeli jesteś kim innym niż on.

I widać że po śmierci nie ma już ratunku. Sam z tego nie wyjdziesz i tak, ponieważ nie jesteś nikim więcej niż jesteś.

Edytowane przez Piotr_1

Ale patrz to. Umierasz nagle i wchodzisz we wieczność jak Hobbit który znalazł pierścień. Wchodzisz w inny świat gdzie nie umierasz, a życie trwa wieczność.

Sam padasz ofiarą (lub stajesz się zwycięstwem) tego kim jesteś i swojej filozofii, jak Smeagol, sam dla siebie staje się przekleństwem, albo właściwie wieczność staje się dla niego przekleństwem.

Albo odwrotnie, wieczność może stać się twoim błogosławieństwem, jeżeli jesteś kim innym niż on.

I widać że po śmierci nie ma już ratunku. Sam z tego nie wyjdziesz i tak, ponieważ nie jesteś nikim więcej niż jesteś.

Każdy z nas ma w sobie czastke Boga ,W tym miejscu nawet biblia nie kłamie 

4 minuty temu, atmeg napisał:

W którym miejscu tak mówi?

W garażu mam błotnik od starego BMW. To cząstka BMW. Czekam na gratulacje, lajki proszę wklejać pod postem.

Edytowane przez Piotr_1

W garażu mam błotnik od starego BMW. To cząstka BMW. Czekam na gratulacje, lajki proszę wklejać pod postem.

To masz w garazu diabła .

2 minuty temu, atmeg napisał:

To masz w garazu diabła .

A Orkowie i Gollum też mieli w sobie cząstkę Boga? No ba, ten błysk w oku, te kocie ruchy. Nawet widziałem jak się jeden raz uśmiechnął z radości jak komuś przywalił pałą.

Edytowane przez Piotr_1

A Orkowie i Gollum też mieli w sobie cząstkę Boga? No ba, ten błysk w oku, te kocie ruchy. Nawet widziałem jak się jeden raz uśmiechnął z radości jak komuś przywalił pałą.

Jasne ze mieli pierwiastek boga w sobie ale ty masz w garazu pierwiastek Szatana ,jest różnica ? No jest .

twoja sprawa kogo wybierzesz .....

Ciekawostka... wybory, wybory, życiowe wybory. Coś tu jest na rzeczy.

Ukryta Zawartość

sugerujesz pójście w scjentologię? 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kostropaty
1 minutę temu, atmeg napisał:

Jasne ze mieli pierwiastek boga w sobie ale ty masz w garazu pierwiastek Szatana ,jest różnica ? No jest .

twoja sprawa kogo wybierzesz .....

W sumie mieli życie, a podobno życie pochodzi od Boga. Jakiś pierwiastek to faktycznie jest 🙂

40 minut temu, atmeg napisał:

Nie ,ukrywają to przed światem że to stworzyła inteligencja a nie komunistyczna ewolucja .

religia tego nie ukrywa, ba, ma z tego niezłą kasę 🙂 

a ludzie inteligentni i tak w te bajki nie wierzą 😉 

W sumie mieli życie, a podobno życie pochodzi od Boga. Jakiś pierwiastek to faktycznie jest 🙂

Ale pominołeś pierwiastek Szatana i siebie .

Godzinę temu, kostropaty napisał:

religia tego nie ukrywa, ba, ma z tego niezłą kasę 🙂 

a ludzie inteligentni i tak w te bajki nie wierzą 😉 

jacy ludzie inteligentni , Ty? żarty sobie robisz z inteligencji .

To jest dobre opowiadanie o piekle. Lepsze niż Tolkien. A ciarki przechodzą, bo facet nie wygląda na samozwańczego straszyciela, taki porządny z wyglądu.

Edytowane przez Piotr_1

Ty kosmopolita , komunista , nazywasz siebie istotą inteligentną ? Kto o tobie tak powiedział?

Godzinę temu, kostropaty napisał:

Tym na bank jest zawiedziony 😄 

Skad dostałeś namiary ze jesteś inteligentny?

2 minuty temu, atmeg napisał:

jacy ludzie inteligentni , Ty? żarty sobie robisz z inteligencji .

czytam twoje wpisy...ciężko w nich o inteligencję, o ortografii i interpunkcji nie wspominając 😉 

Ukryta Zawartość

ale ci naukowcy to świnie, no nie? 😄 

Ukryta Zawartość

19 minut temu, atmeg napisał:

16 minut temu, Piotr_1 napisał:

Słyszał że gdzieś dzwoni, tylko nie wie gdzie. Ale biblia jest spora i zawsze można coś dopasować np. to

,,Czyż nie wiecie, że jesteście świątynią Boga i że duch Boży mieszka w was?" I Kor.3

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.