Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czas nas tutaj obowiązuje ten sam, ponieważ znajdujemy się względem siebie w tym samym układzie poruszającym się z tą samą prędkością.

Faktycznie sen to tylko sen. Nie mówiłem że była tam jakaś nietypowa "chemia". Ale było coś w tym rollercoasterze, czy jakby takiej zakręconej zjeżdżalni jak na basenie. Tzn. wewnętrznie mnie trochę wykręciło (jakby przeciążenie). Ale trwało to sekundkę, nie było bolesne. Może tam się oddzielało coś od czegoś. A okienko (coś jak w samolocie) znaczyło że się z czymś żegnasz, ponieważ kiedy odlatujesz i  w okienku widzisz miasto z którego odlatujesz, to się z nim żegnasz. A oddzielenie to moja hipoteza. Np. oddzielenie ducha od ciała.

Żaden człowiek nie może zobaczyć Boga i pozostać przy życiu gdyż taką energią emanuje Bóg ,że to co cielesne nie przetrwałoby . Jeśli Bóg zwracał się do człowieka robił to za pośrednictwem aniołów. 

"...Potem zacząłem pomagać mu w najprostszych pracach. Ojciec, jak teraz wspominam, miał dla mnie bardzo dużo cierpliwości. Wiedział doskonale, że zawód zegarmistrza wymaga nie tylko wysokich umiejętności manualnych, ale również dużego opanowania, szczególnie podczas prac montażowych. Tu trzeba było podejmować czasami wiele prób podczas zestawiania całego mechanizmu zanim z powodzeniem ukończona została naprawa albo tylko konserwacja mechanizmu zegara. Podczas prac montażowych, chwila nieuwagi mogła skończyć się nawet poważnym uszkodzeniem składanego mechanizmu...."

Rozmowa z warszawskim zegarmistrzem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Zegar to trochę jak żywy organizm."

Patrząc w drugą stronę... czy żywy organizm można też nazwać zegarem? Mówi się o zegarze biologicznym, kobieta ma cykl miesięczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z każdego przekazu można coś dla siebie wyciągnąć. Tutaj akurat całkiem dobrze przedstawia budowanie struktur świadomościowych ( wewnętrznych bogów) w przestrzeni energetycznej.

Nieprawda, ktoś kto daje część prawdy i część nieprawdy, np 50/50, robi ludziom największy kocioł w mózgu. Jak niby miałbyś się zorientować w tych wszystkich dociekaniach. Odrobina kwasu całe ciasto zakwasza. Znaczenie tego: ciasto to ty, kwas to znaczy fałsz (zakłamanie). Rozwiązanie problemu: być przaśnym, czyli pozbawionym kwasu. Jak? Unikać.

Edytowane przez Piotr_1
W dniu 9.07.2023 o 15:28, Bartik napisał:

Żaden człowiek nie może zobaczyć Boga i pozostać przy życiu gdyż taką energią emanuje Bóg ,że to co cielesne nie przetrwałoby . Jeśli Bóg zwracał się do człowieka robił to za pośrednictwem aniołów. 

aaa, w książce było, no tak 😄 

W dniu 9.07.2023 o 20:19, Piotr_1 napisał:

Patrząc w drugą stronę... czy żywy organizm można też nazwać zegarem?

żywy organizm działa używając algorytmów 😉 

5 godzin temu, TomekL3 napisał:

Z każdego przekazu można coś dla siebie wyciągnąć. Tutaj akurat całkiem dobrze przedstawia budowanie struktur świadomościowych ( wewnętrznych bogów) w przestrzeni energetycznej.

o diamentowych siatkach świadomości coś było? pytam dla kolegi... 😄 

O siatkach coś kolega Arton pisał. Ja się z tym nie spotkałem, chociaż znając energetykę kryształów czy kamieni nie jest to niemożliwe. W zasadzie na poziomie energetycznym nie ma rzeczy niemożliwych.
Możliwe, że chodziło o energię wibracji diamentu, tak jak np. kwarcu.

3 godziny temu, kostropaty napisał:

aaa, w książce było, no tak 😄 

o diamentowych siatkach świadomości coś było? pytam dla kolegi... 😄 

A ty uczyłeś się z książek ? Czytasz książki ? Czy wiesz wszystko lepiej od naocznych świadków różnych wydarzeń ,którzy to opisywali ? 

Edytowane przez Bartik
6 minut temu, Bartik napisał:

A ty uczyłeś się z książek ? Czytasz książki ? Czy wiesz wszystko lepiej od naocznych świadków różnych wydarzeń ,którzy to opisywali ? 

1. tak

2. tak, namiętnie

3. jakich świadków, jakich wydarzeń? chodzi o mity sprzed dwóch tysięcy lat? 

20 minut temu, kostropaty napisał:

1. tak

2. tak, namiętnie

3. jakich świadków, jakich wydarzeń? chodzi o mity sprzed dwóch tysięcy lat? 

Nie ma znaczenia czy sprzed 2tyś lat czy sprzed 500 lat . Tak była spisywana historia i nic nie poradzisz ,dzięki temu wiele się dowiadujemy co było w przeszłości .

10 minut temu, Bartik napisał:

Nie ma znaczenia czy sprzed 2tyś lat czy sprzed 500 lat . Tak była spisywana historia i nic nie poradzisz ,dzięki temu wiele się dowiadujemy co było w przeszłości .

śmiem wątpić w prawdziwość tych "źródeł" 😉 

historie o krasnoludkach i smokach też były spisywane na przestrzeni dziejów 🙂 

3 godziny temu, kostropaty napisał:

Łatwo tak inteligentnie powiedzieć, nie potrafiąc ich do końca odwzorować, ani nawet opisać.

A czemu "algorytmów", a nie "praw".

Lub raczej czemu nie "w oparciu o prawa"

Edytowane przez Piotr_1
śmiem wątpić w prawdziwość tych "źródeł"  
historie o krasnoludkach i smokach też były spisywane na przestrzeni dziejów  

Sęk w tym, że zarówno jedni jak i drudzy istnieją napewno w przestrzeni energetycznej.
9 minut temu, TomekL3 napisał:

Sęk w tym, że zarówno jedni jak i drudzy istnieją napewno w przestrzeni energetycznej.

zawsze zastanawia mnie szafowanie wyrażeniem "na pewno" w tego typu dyskusjach...

nie byli, nie widzieli, ale wiedzą "na pewno" 🙂 

zawsze zastanawia mnie szafowanie wyrażeniem "na pewno" w tego typu dyskusjach...
nie byli, nie widzieli, ale wiedzą "na pewno"  

Byłem, widziałem, odczuwam ich obecność. Ty z resztą też, jak każdy z nas, lecz nieświadomie.
To, że nie dopuszczasz istnienia kogoś/czegoś nie znaczy, że nie istnieje. Owszem nie istnieje dla Ciebie.
polecasz innym Biblię?
może jednak za wcześnie Cię skreśliłem?

W każdej religii jest ziarno prawdy. Także Biblia ją zawiera.
25 minut temu, TomekL3 napisał:

Byłem, widziałem, odczuwam ich obecność. Ty z resztą też, jak każdy z nas, lecz nieświadomie.

piszesz o krasnoludkach i smokach?

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Tak. Nie zrozumiesz jak świadomie nie doświadczysz.

smoków i krasnoludków...nie myślałeś nad założeniem jakieś religii? 😉 

smoków i krasnoludków...nie myślałeś nad założeniem jakieś religii?  

Religii?!

Przy okazji rasa gadzia bardzo dużo czerpie energii z wszelakich religii, dokładniej z miejsc kultu jak kościoły, meczety itp. Ciągną także ze szpitali, koncertów, zawodów itp.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.