Skocz do zawartości
IGNORED

Promocja w Top Hi Fi czy warto?

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znalazłem na stronie internetowej Top Hi Fi =>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

promocje, m.in. z B&W

na przykład B&W DM602 + yamaha RX-797 + yamaha CDX-497 za 3499

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/34590-promocja-w-top-hi-fi-czy-warto/

zestawy zawsze wychodza taniej i tyle

pytanie czy urzadzenia w nich zawarte sa warte uwagi

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tez myslalem nad takim rozwiazaniem ale od razu zostalem przestawiony na inny pomysl, ktory mi sie podoba ale wiecej przy nim biegania, jesli chcialbys zerknac to zapraszam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rosim,

Wymienionego zestawu za te pieniadze bym nie kupil... Szkoda tego 3,5 tys... Te zestawienie sie nie zgrywa. Calosc zagra sucho, masywnie, "z wykopem", ale zupelnie bez "magii", ktora warunkuje sluchanie dla przyjemnosci i z satysfakcja.

Dodatkowo, B&W 602 S3 to nie sa kolumny dla poczatkujacego audiofila (bez doswiadczenia bedziesz mial spore problemy z doborem wzmacniacza i cd). Kup sobie lepiej jakies w miare "przyjazne" zestawiki, a przynajmniej bedziesz wiedzial, ze jezeli cos w systemie nie zagra, to kolumny wymienisz na szarym koncu (pomysl o Usherach, np. 520 - maja fajne przetworniki za calkiem ok pieniadze). Do tego jakas podstawowa, prosta lampka wylicytowana na allegro za okolo 1500 zl i na poczatek jakos bedzie... :) Do tego prosty CD z drugiej reki (sony es, pare pioneerow by tez sie znalazlo, itd.)... Bedziesz bardziej zadowolony, bez korzystania "z promocji".

Pozdrawiam,

Lete

W podobnej cenie xindak moim zdaniem jest ciekawszy:

Ukryta Zawartość

podobno trzeba powolac sie na forum i dostaniesz solidny rabat, popytaj forumowiczow:)

Ukryta Zawartość

lete, 4 Lip 2007, 11:14

>B&W 602 S3 to nie sa kolumny dla poczatkujacego audiofila (bez doswiadczenia bedziesz

>mial spore problemy z doborem wzmacniacza i cd). Kup sobie lepiej jakies w miare "przyjazne"

>zestawiki, a przynajmniej bedziesz wiedzial, ze jezeli cos w systemie nie zagra, to kolumny

>wymienisz na szarym koncu

A ja się z tym nie do końca zgadzam. Lepiej kupić od razu w miarę porządne kolumny, np. wyżej wymienione. Potem, pomimo pewnych trudności, można się bawić w dobieranie źródła i wzmaka mając przynajmniej jeden sensowny element. Faktem jest, że te yamaszki nie zagrają przyzwoicie - ja bym nie kupował zestawu właśnie z tego powodu.

Mam dosyc dobra opinie o 602 S3 (znakomita kopulka), ale tez i sporo zastrzezen (np. bas... jego szybkosci i prawdziwego "punktu" nie uswiadczysz - za miekki, jak dla mnie... ale i np. wytlumienie obudowy... graja "pudelkowato" w porownaniu do zestawow z porzadnym MDF... itd...). Faktycznie, porownujac do wiekszosci monitorkow dostepnych np. w MediaMarkt, to S3-ki sie bronia bardzo dobrze. Jednakze na dluzsza mete byly dla mnie nieakceptowalne. No i wreszcie, nie sadze, ze beda lepszym wyborem od mniejszych, ale bardziej muzykalnych i "rowniejszych" Usherkow S-520. W cenie do 2 tys. zl mozna juz zbudowac calkiem przyzwoite zestawy DIY (brzmieniowo "sklepowy" przedzial 4-6 tys.).

Pozdrawiam,

Lete

Blady99,

Tansze modele B&W byly sprzedawane w EuroRTV AGD, a z tego, co pamietam... rowniez i w MediaMarkt sie trafialy... Seria 60x to jednak nadal budzetowka. Modele, ktorych faktycznie juz nie wypada porownywac z oferta MediaMarkt, to seria 80x i wyzej.

Pozdrawiam,

Lete

Moze i masz racje jak chodzi o 602, ale 603 to jest dosc dobra konstrukcja i napewno w miedia markcie ani zadnym RTV nie znajdzie sie nic lepszego..Nie ma co wspominac o seri 8 bo takich drogich kolumn to tam nie maja:)

>rosim,

Moim zdaniem monitorki B&W DM602 grają bardzo słabo. Słuchałem ich w zestawie Rotela. No ale nie ma się co dziwić, dodają je do kompletu w cenie 400 zł. Więc jak za 400 zł to ujdzie.

Tak..jasne...wogole za darmo je daja do kompletu..porsze nie pisac takich BZDUR na forum bo chlopak tylko oglupieje...zjechali z marzy na cd, wzmaku i kolumnach i wyszla cena wysrodkowana..

poprostu Rotel nie gra z B&W. Podpisuję się pod tym. zestawienie z RX 797 jest w tym wypadku ( może to i profanacja ) o wiele lepsze. Sugestie o suchym dźwieku jakoś nie pasują. DM 602 ma mój kumpel na RXV 1500 i jak narazie jest w niebo wzięty , czyli jak komu pasuje.

Blady99,

No niestety są kiepskie i pocichu potwierdzi to sprzedający (jak ktoś się spyta czy to napewno B&W), dlatego pozbywają sie ich za "czapkę gruszek" czytaj 400 zł . Jak widać ja nie skorzystałem z tej super promocji ;) a zejść z ceny CD i RA jakoś za nic nie chcieli.

Byly... byly... W latach 1998-2002... Wtedy zamiast monitorow B&W (ktore przesluchalem sobie z... amplitunerem technicsa SA-AX530 czy cos takiego... heh) kupilem sobie tam swoje pierwsze podlogowki - Jamo... :P

A co do eltaxow, to trafialy sie im czasem calkiem dobre modele... Eltax Liberty 5+ graja naprawde dobrze i "nie ma wstydu", kiedy porownuje sie je np. z B&W 602... Wiem, bo mialem wszystkie, lacznie z Liberty 5+ po Jamo... :) Jak widac, Media Markt i RTVAGD mam "przerobione", ale to juz odlegla historia :)

Pozdrawiam,

Lete

No to się włączę,

Miałem kiedyś przyjemność posiadać zestaw Yamahy AX 496 z B&W 602 s3. Grało to całkiem znośnie choć twardo i bez jakiejś zbytniej finezji. Za to po stronie plusów zanotowałbym duzą szczegółowość przekazu. Jeśli nowa seria Yamahy gra tak samo to nie byłaby to zła propozycja. Natomiast porównywanie 602 do "konkurencji" za 400 zł to trochę nie FAIR. To naprawdę niezłe kolumny za ok. 2 kzł (obecnie grają u mnie w kinie domowym jako fronty z Denonem 3802)

mazurek,

No niestety życie zweryfikowało ich cene. Chętnie bym wzioł te monitoki ale podstawek pod kwiatki nie potrzebuje. Po wielkich targach opuścili z RA 1650 - 1500 zł i RDC z 2049 - 2000 z końcówkami deficyt w związku z tym 0% upustu : ) ale DM 602 za 400 zł - proszę bardzo.

B&W nie gra z Rotelem? Hmm a ja sadzilem, ze sa jakies powiazania kapitalowe miedzy tymi firmami i nawet podobno niektore modele B&W sie jakos tam mocno na sprzecie rotelowym testuje w procesach projektowych... hmmm....

adam,

nie słuchałem ich razem, ale odsłuchiwałem 603 i 604 oraz jakiegoś dzielonego Rotela - nie wyobrażam sobie żeby to miało razem zagrać - bardzo jasne i analityczne kolumny + chirurgiczny wzmak - chyba że w izbie tortur :)

Kal

U mnie 602s3 grały z pionkiem 229/339, kodą 261 po tuningu, wreszcie lampą 2x17W, z którą , pomimo niewielkiej mocy grają chyba najlepiej, chociaż do ideału jeszcze im daleko. Dźwięk owszem analityczny , scena zbudowana poprawnie -ale brak im tego czegoś co sprawia że muzyki słucha się przyjemnie godzinami.

Renia239, 4 Lip 2007, 16:02

>No niestety są kiepskie i pocichu potwierdzi to sprzedający (jak ktoś się spyta czy to napewno B&W),

>dlatego pozbywają sie ich za "czapkę gruszek" czytaj 400 zł . Jak widać ja nie skorzystałem z tej

>super promocji ;) a zejść z ceny CD i RA jakoś za nic nie chcieli.

To dziwne, bo nie dalej niż miesiąc temu nie chcieli zejść z ceny tej "czapki gruszek" (w tym samym sklepie!) poniżej 2000 PLN. Ale może trafiłem na jakiegoś nawiedzonego sprzedawcę...

msyl,

Trzeba było napisać na forum to bym Ci wzioł z tzw kompletem. Napisz na forum może ktoś kupuje zestawik i nie chce B&W to Ci odstąpi, może sam główny autor tematu wybierze sobie zestawik a Tobie opchnie skrzyneczki.

Sam autor tekstu woli kupić sobie (z róznych wzgledów) podłogówki, niż monitory, ale wtedy w Top Hi Fi nie opłaca się kupować elektorniki, bo bardzo dużo sobie cenią -w zasadzie jak rozmawiałem przez telefon ze sprzedawcą, to oferowane 3499 zł jest za sam zestaw yamahy ampli 797 + cd 497 a promocja polega na dołożeniu kolumn w jednym tylko kolorze - jasnym, w bliskim mi sklepie mogę taki zestaw samej elektroniki mieć za 2200, więc za te b&w zapłaciłbym w tej "promocji" ok. 1300 zł

Jak dla mnie B&W zrobili tylko jedną naprawdę dobrą kolumnę głośnikową - nowy monitorek CM-1. Jest po prostu genialny, zaprzecza dotychczasowej filozofii firmy, którą można wyrazić następująco: sucho, twardo, precyzyjnie, a na deser góra obetnie nam uszy.

>rosim,

Też uważam, że to zdziercy. Ale tego co ja chciałem niestety nie ma na allegro ani też gdzie indziej duzo taniej.

: (

>msyl,

Dobrze zrobiłeś, bo tych pieniędzy (2000 zł) to one napewno nie są warte. Generalnie przecenie uległa większość elektroniki szczególnie tej starszej. DM 602 to model z 2000/2001 r. Podobnie monitorki JBL E-30 kiedyś cena wynosiła 1500 zł a ostatno widziałem je w Saturnie za 850 zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.