Skocz do zawartości
IGNORED

Dussun (Korsun) V6i

abuq1

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ jesteś monotonny. Zawsze jak ktoś dobrze ocenia coś, co mieszasz z błotem, to już musi być handlarz. Nie masz innych argumentów? Bo te są żałosne, tym bardziej że sam przyznajesz że Dussuna nie słuchałeś.

Co do Zhaolu, to znowu: nie twierdzę że jest szczytem hiendu, ale gra bardzo dobrze, i z pewnością jest wart zakupu w swojej cenie. Z pewnością też można powiedzieć że gra lepiej niż MHZS, i lepiej niż wiele innych, nawet markowych odtwarzaczy w cenie nawet kilkukrotnie wyższej niż cena Zhaolu.

Nie chcesz kupować chińskich produktów to nie kupuj, Twój wybór. jednak zwalczając chińskie produkty z takim religijnym wręcz fanatyzmem godnym inkwizytora, i używając tak żałośnie słabych i wyłącznie emocjonalnych argumentów tylko się ośmieszasz i tracisz wszelkie pozory wiarygodności.

• Redaktorzy

Tak, ale Japończykom zajęło to wiele lat pracy - zarówno nad techniką, jak i wizerunkiem. Chiny też tę drogę przechodzą. Na razie psuje im interes wielki rozrzut jakości pomiędzy różnymi produktami - wystarczy porównać wnętrze tego np. Dussuna czy Shanlinga z bebechami MA na 845. Wygladają wręcz jak z innej planety. Trudno na razie o wspólny mianownik dla chińskich produktów, bo sami psują sobie opinię.

To samo było z japońskimi aparatami fotograficznymi. Ceniono tylko europejskie. A teraz europejskich firm praktycznie nie ma (poza niszowym Haselbladem i kultowym Leitzem, nota bene mocno związanym teraz z japońskim Panasonicem).

dobra macgyver ty sie mądrzyj i promuj a ja drugą szanse chińczykom dam może za sto lat. A co do zhaolu to brzmienowo wartał tyle ile kosztował. nic więcej - audionemesis byłodrobinę lepszy ale wszystko w okolicach playera za 3 koła więc bez cudów.

Abuq1->

Ja slyszalem ten wzmak i to z kolumnami Martin Logan. Gra tak jak wyglada, czyli doskonale. Ten wzmak ma najlepszy stosunek jakosci do ceny w porownaniu do wszystkich tranzystorowcow jakie do tej pory slyszalem.

Macgyver->

odpusc sobie dyskusje z tym kolesiem. On pewnie nawet olimpiady ogladac nie bedzie :)

marcin9999, 29 Cze 2008, 16:12

>zhaolu to brzmienowo wartał tyle ile kosztował. nic więcej - audionemesis byłodrobinę lepszy ale

>wszystko w okolicach playera za 3 koła więc bez cudów.

Fajnie. Zhaolu w okolicach playera za 3kzł, tak? I to się nazywa bez cudów? Zhaolu kosztuje ok. 150 dolców. Skoro gra jak playery za 3kzł czyli 7-8 razy droższe, to faktycznie cudów nie ma ;-)))

bamarek_> ja ci wspolczuje jak piszesz ze coś bło supe rna kolumnach martin logan - one same maja w sobie tyl emetalicznosci i nienaturalnosci ze mozna by tym obdzielic 4 dzielnice dużego miasta.

mcgyver-> te 3 tys to napisałem tak jakby przypadkiem znalazł sie jakis player wyceniony na 3 tys.

Tak czy owak na cuda nie ma co liczyc - sygnał na coaxialu to sygnał na szynie I2S. To zawsze wada zewnętrznego daca . moim zdaniem zhaoulu był dobry kiedy trzbea było podłaczyć dzwięk z laptopa po coaxialu. Poza tym miał wielką wadę - był bardzo wrażliwy na jakośc napędu więc jego cenę trzeba było jeszcze rozpatrywać wraz z ceną napędu. jak policzysz np ceca tl5100z jako napęd i zhaolu to już nie wyjdzie tak korzystnie. zwłaszcza że okazało się ze ten 10-letni cec grał sam lepiej niż z tym dacem a kosztuje w okolicach 1800 zł ( na ebayu 1000 )

bamarek_> ja ci wspolczuje jak piszesz ze coś bło supe rna kolumnach martin logan - one same maja w sobie tyl emetalicznosci i nienaturalnosci ze mozna by tym obdzielic 4 dzielnice dużego miasta.

mcgyver-> te 3 tys to napisałem tak jakby przypadkiem znalazł sie jakis player wyceniony na 3 tys.

Tak czy owak na cuda nie ma co liczyc - sygnał na coaxialu to sygnał na szynie I2S. To zawsze wada zewnętrznego daca . moim zdaniem zhaoulu był dobry kiedy trzbea było podłaczyć dzwięk z laptopa po coaxialu. Poza tym miał wielką wadę - był bardzo wrażliwy na jakośc napędu więc jego cenę trzeba było jeszcze rozpatrywać wraz z ceną napędu. jak policzysz np ceca tl5100z jako napęd i zhaolu to już nie wyjdzie tak korzystnie. zwłaszcza że okazało się ze ten 10-letni cec grał sam lepiej niż z tym dacem a kosztuje w okolicach 1800 zł ( na ebayu 1000 )

Temat nr: 40971

Autor: marcin9999 O mnie » Ignoruj » PW »

Data dodania: 2008-03-13 22:27:01

Stat: 1567 / 347 / 0 Lista tematów forum BOCZNICA »

Dodaj temat do listy ignorowanych tematów » Co to jest?

BOCZNICA: Prośba o likwidacje mojego konta

Zwracam się z prośbą do administratora o likwidację mojego konta na niniejszym forum.

marcin9999

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dziekujemy za wystep!!!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nieśmiało pragąłbym zauważyć, że mowa w tym wątku jest o konkretnych modelach wzmacniaczy. Kto słuchał jakiegokolwiek Dussona na dobrym systemie nie może powiedzieć, że jest to Chiński syf. Być może, że 85% wytwarzanych w Chinach produktów to buble, ale napewno nie w tym przypadku.

ale mcgyver mhzs-a broniles zaciekle ze mimo ze klejonka na dacu to super ....a teraz w rankingu cos ci polecial na leb na szyje.. jak tak samo podchodzisz do tych swoich kolumn to ja wspolczuje tym kotrzy je kupuja....ale coz wola ich wola . ich kasa...

...dwa miesiące temu nawiązałem rozmowy w temacie budowy kolumn.

Określiłem budżet jakim dysponuje i oczekiwałem na propozycję.

Były dwie : Klony ProAc(znane na forum) i MinasAnor. Wybrałem Minasy.

Potem były uzgodnienia co do wykończenia-oczywiście fornir, ekranowanie

magnetyczne ...itd.

Następnie pytania o akustykę pomieszczenia, celem dobrania wysoko-

tonowca ...po siedmiu tygodniach zaproszenie na odsłuch i odbiór kolumn.

To co zobaczyłem i usłyszałem przeszło moje oczekiwania.!!!

Za taki dźwięk i stolarkę w sklepie bym musiał zapłacić bardzo duuuużo

pieniędzy !!! Jednym słowem pełen PROFESJONALIZM.

Dźwięku nie da się opisać słowami...

marekzawa

Fornir, to czereśnia (bodajże kanadyjska) i kolorystycznie

wkomponuje sie do większości mebli. Ich rzeczywisty kolor nieco przybliża

zdjęcie z lampą, ale to tez nie ten kolor. Stolarka super. Przednie pionowe

krawędzie zaokrąglone (ciekawe jaka technika położyli na tych lukach

fornir, ze nie popękał) Brak jakichkolwiek śladów łączenia fornirów

powierzchni pionowych i poziomych - czyli krawędzie idealne, wyglądające

tak, jakby kolumny wykonane byle z jednego pełnego bala drewna. Miejsca

łączenia na powierzchni dwóch arkuszy forniru perfekcyjne - żadnej szczeliny.

Frezowania gniazd pod kosze głośników bez zastrzeżeń - żadnych szczelin...,

powierzchnie koszy pokrywają sie z powierzchniami obudów.

Jednym słowem..., robota fabryczna.

Może jeszcze dodam, że terminale podwójne, pozłacane.

... bas zdyscyplinowany, dobrze kontrolowany. Nienawidzę dudnień, buczeń,

braku konturów, zlewania sie, rozmywania itp basu. No cóż..., gralem ponad

20 lat na basie w przeróżnych warunkach akustycznych i na ten zakres

jestem szczególnie wrażliwy.

...a teraz taka mała ciekawostka:

Był u mnie mój znajomy posłuchać muzy. Jest to człowiek, który studiował

na akademii muzycznej i niezmiernie wrażliwy muzycznie i psychicznie.

Przyjechał do mnie rowerem - mieszka jakieś 2,5 km ode mnie.

Po zakończonym odsłuchu powiedział, ze nie spodziewał sie czegoś takiego

(w domu ma wieżyczkę Sony) i jest po prostu wstrząśnięty.

Zszedłem z nim na dol, a on za rower i prowadzi.

Pytam dlaczego nim nie jedzie ?

A on na to, ze nie jest w stanie i musi dojść do siebie.

Po kilku dniach spytałem czy w końcu wsiadł na ten rower ?

Nie wsiadł - prowadził cala drogę. :-)

lutek

ja mam z tego miejsca wyrazny apel i pretensje jednoczesnie do naszych MODERATOROW, co to k.mac jest ze znajduje sie kilku frustratow (tak jak tu ow geniusz marcin9999) i rozpiepsza kazdy watek ktory ma np. cos wspolnego z chinskim sprzetem, mozecie ulatwic normalnym forumowiczom zycie, czy nadal trzeba sie grzebac w gownie Pana marcina9999????

Jasne, jasne. Jak tylko ktoś śmie wyrażać poglądy odmienne od twoich, to prfzypuszczasz atak personalny na niego. A co, merytorycznych argumentów brakło? Zresztą nie dziwię się. Przecież sam się przyznałeś że Dussuna V6i nie słuchałeś. Mimo to nie wahałeś się zmieszać go z błotem. A co do MHZSa, to nie imputuj mi tu tego, czego nie twierdziłem. Owszem, protestowałem przeciwko opluwaniu go i nazywaniu ostatnim badziewiem, ale nigdy nie twierdziłem że to jakiś hiend, a jedynie że to klocek w niczym nie ustępujący konkurencji ze swojego przedziału cenowego. A ty tu teraz kłamiesz w żywe oczy że zaciekle go broniłem... owszem, zaciekle to ja występowałem przeciwko głupim uogólnieniom, zajadłemu zwalczaniu wszystkiego co nie nosi na sobie logo znanej marki, i ocenianiu sprzętu za pomocą portfela. Jeszcze trochę się postaraj w tym samym stylu, a staniesz się pośmiewiskiem forumowym, na równi z PawłemXYZ. Bo to, że twoje opinie o jakichkolwiek klockach, zwłaszcza chińskich nie są ani trochę wiarygodne to jest już dla wszystkich jasne.

a kazdy sprzet z chin powinien miec taka naklejke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2163-100000376 1214988595_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.