Skocz do zawartości
IGNORED

jelenia góra, legnica, wałbrzych -cisza?

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

ecch kerawikon :-| Nie utrzymuję. Moja myśl była taka że jestem lojalnym klientem i że jestem dobrym klientem. Jeżeli ktoś kto jest dystrybutorem uważa inaczej... Cóż trudno. Wiadomo klienci którzy kupują lexusy nie utrzymują Toyoty ale czy to znaczy że są nieważni? Widzisz jak kupiłem pierwszą Toyotę to "mój salon" nie zapomniał o mnie. Zapraszał na jazdy próbne, informował o nowych modelach i ZAWSZE dawali pojeździć w czasie przeglądu różnymi autkami. Efekt? Kupiłem już u nich trzy Toyoty. I WCALE NIE UTRZYMUJĘ TEGO SALONU SAMOCHODOWEGO. Tak więc Twoja ironia jest trochę nie na miejscu.

Ech no nie przesadzaj wolf jeśli się obraziłeś to przepraszam ,nie miałem tego na celu ,uważam ze wszelka polemika jest zdrowa i wskazana a jeśli trochę pozłośliwię to tylko dla dobra sprawy ,a ze przy okazji trochę ci i pojechałem .

Przyjmę wszelką krytyke pod warunkiem ze zgodzisz się ze mną że taka sytuacja jest niezdrowa i lepiej by było aby wszyscy czyli i sprzedawca i kupujący sie szanowali i nawzajem wspierali w tym co robią a nie nawzajem oszukiwali.

Musisz pamiętać ze taki sprzedawca tez musi z czegoś żyć , więc jeśli poświęca swój czas i zdrowie to dla klienta to trzeba to uszanować .Oczywiście sprawa własnych upodobań swoją stroną , ale osobiście uważam ze uzdrowi sytuacje np. wypożyczanie płatne sprzętu co ukróci praktyki odsłuchiwania dla sztuki a nie w konkretnym celu zakupów ,a wierz mi takich cwaniaków jest sporo .

kerikawon, 25 Lip 2007, 16:49

>Ech no nie przesadzaj wolf jeśli się obraziłeś to przepraszam ,nie miałem tego na celu ,uważam ze

>osobiście uważam ze uzdrowi sytuacje np. wypożyczanie płatne sprzętu co ukróci praktyki

>odsłuchiwania dla sztuki a nie w konkretnym celu zakupów ,a wierz mi takich cwaniaków jest sporo .

Ależ ja jestem jak najbardziej za tym. Dla mnie wyjazd do Warszawy to jest minimum 300zł. W dodatku słucham w warunkach innych niż u siebie. W dodatku pod presją czasu. W dodatku w nieznanej mi konfiguracji i akustyce. TO JEST BARDZO DOBRY POMYSŁ. Jeżeli jakiś dystrybutor coś takiego zaproponuje na pewno skorzystam.

Nie obraziłem się i zdaję sobie sprawę że sprzedawca nie jest instytucją charytatywną, ale ja też nie. On nie wyłoży 50000zł na trzy wzmacniacze z których aj kupię tylko jeden. A ja nie kupię w ciemno. Chodzi mi tylko o to że wszyscy narzekają a JA czuję się w tym momencie co najmniej dziwnie. A dlaczego? Bo już np. mój sklep wie że JA kupuję. I nie należę do typów którzy odsłuchają a później kupują na Allegro. Dlatego tak reaguję gdy ktoś tak pisze o kupujących. Bo inni mnie nie interesują. Uważam że należę do ludzi którzy próbują zmienić te opisywane przez Ciebe relacje. A że jestem wymagający... Cóż ;-)

Ależ Seba nikt nie neguje , ze jesteś nie Fajny:-).........

Arku wiadomo zapisuje sie na listę obecności jako numer jeden no i wypada założyć za jakie dwa tygodnie Post "spotkanie w sudetach"

no ba.... moze zalozymy tak dla odmiany jeden watek .."spotkanie w Sudetach" ( chyba ze ktos wymysli lepsza nazwe watku:))? czy na zlosc Lukarowi (olewaczowi) wciaz przy kazdym spotkaniu bedziemy zakladac oddzielny watek?

też się piszę. Ale muszę znać datę trochę wcześniej - w sierpniu aby wolne załatwić... chociaż i to będzie cieżkie. A może by w sobotę wieczorem zrobić spotkanie? kurde... prawie w każdą dobotę pracuję...

Mi wszystko jedno...sprawdze jutro wolne terminy wrzesniowe i razem cos wybierzecie!!!! Chodz nie wiem jak to zrobic...;) moze wszyscy na jakis czat wejdziemy?!:)

mówię o drugim etacie:) przeca pracuję na dwóch:)

a o szefie nie mówiłem nic złego... tylko co nieco o firmie

a z wódką zobaczymy - ale grzybki napewno są zdrowsze:)

idę spać... nie gadam z lożą szyderców:P

>mówię o drugim etacie:) przeca pracuję na dwóch:)

dobrze wiedziec...miescisz sie w 10 minutach?

>a o szefie nie mówiłem nic złego... tylko co nieco o firmie

cholera mam slaba pamięć zazwyczaj...al coś moglbym zarecytowac;)

>a z wódką zobaczymy - ale grzybki napewno są zdrowsze:)

jakbym chcial robic to dla zdrowia to spotkanie byloby w sanatorium;)

>idę spać... nie gadam z lożą szyderców:P

dobranoc....ja rowniez z nimi nie gadam!!!!

kerikawon, 25 Lip 2007, 18:00

>JarlBjorn, rozwiń swoją wypowiedź , bo nie wiem czy nie jestem za bardzo kontrowersyjny .

Wiadomo ze odsluch w warunkach domowych to zupelnie co innego niz odsluch w zaadaptowanym akustycznie pomieszczeniu salonu.

Skoro jednak czesc sklepow ma obiekcje przed nawet wypozyczaniem za kaucja, jakas tam oplata w rozsadnej wysokosci, podlegajaca rzecz jasna zaliczeniu na poczet ceny ostatecznej w przypadku decyzji o zakupie, bylaby w pewnym stopniu zrozumiala, pozwolilaby na odfiltrowaniu tych ktorym rzeczywiscie zalezy na posluchaniu pod katem zakupu od powiedzmy sobie osob ktore wypozyczaja sprzet na weekend na impreze, bo z takimi obawami w jednym ze sklepow sam sie zetknalem wypozyczajac wzmacnaicz na sob-niedz.

Cos takiego jak infolinia 0-801 platna za pierwszy impuls zamiast darmowej 0-800.

Ale sadze ze i tak standardem bedzie zwykle wypozyczanie za kaucja bez oplat. Wiekszosc ludzi interesujacych sie audio to jednak nie dzikusy.

JarlBjorn, 26 Lip 2007, 10:08

>Ale sadze ze i tak standardem bedzie zwykle wypozyczanie za kaucja bez oplat. Wiekszosc ludzi

>interesujacych sie audio to jednak nie dzikusy.

Jest tylko jeden problem z kaucją. Kto dzisiaj trzyma w domu 10/20/50/100 kzł w gotówce? Każdy rozsądny człowiek wolną kasę od razu choćby na zrównoważoną Arkę daje. Czyli co z tego że pieniądze są, jak są zamrożone i nie opłaca się zupełnie ich odmrażać na kilka dni. A nie oszukujmy się, zakup klocka za 10-20kzł to nie jest kwestia 1-2 dni.

pozdr

no właśnie i tu dochodzimy do pewnej bariery , gdzie odsłuchu można dokonać tylko w sklepie firmowym lub u dystrybutora lub u zaprzyjaźnionego dealera .I teraz taka firma ma koszty lub dealer ponieważ urządzenie należy dostarczyć , kto powinien ponosić koszta , moim zdanie uczciwe jest jeśli zainteresowany .Ludziki idą na łatwiznę ,kupują ogólnie dostępny chłam bo szkoda im czasu i pieniędzy na szukanie sytemu pod siebie .

jak łatwiznę? jak nie jesteś świadomy pewnego zjawiska to skąd masz niby wiedzieć? nie chodze nigdy na łatwiznę i zanim dokonam jakiegś wyboru to drążę temat. Ale kiedyś nie miałem zielonego pojęcia o tym temacie - zresztą trudno mieć w małym miasteczku! i myślałem, że sam znaczek pioneer przeniesie mnie w krainę pieknego dźwięku... teraz wiem, że to był błąd. Wtedy to był zupełny brak świadomosci nawet do tego aby szukać czegoś innego:)) Lepiej późno niż wcale:)

Seba78, 26 Lip 2007, 19:03

>jak łatwiznę? jak nie jesteś świadomy pewnego zjawiska to skąd masz niby wiedzieć?

Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie...

A na poważnie. Każdy tak zaczynał. To normalne. Ilu ludzi kupuje od razu super sprecyzowany wypasiony dobry system? Nie, zaczynamy przypadkowo, a później po kolei wszystko się wymienia. A że każdy następny wybór jest coraz bardziej przemyślany, celebrowany i długotrwały. No cóż to właśnie się dystrybutorom nie podoba. Ale powinni pamiętać że też każdy następny wybór jest też coraz droższy ;-) Ponieważ DolnyŚląsk (stąd ten wątek) najwyraźniej kończy się i zaczyna się we Wrocławiu to audiofili/klientów coraz mniej (wg Pana Leszka z Piłsudzkiego w Legnicy jest nas dwóch w ponad 100000-nym mieście). A skąd się mają pojawiać nowi? Jeżeli w sklepie nie można posłuchać to gdzie? A bez posłuchania nowi klienci się nie pojawią. Osobiste zarażenie bakcylem nie jest za częste gdyż z definicji jest raczej hobby indywidualne, samotnicze. Koledzy audiofile są raczej wskazani do rekomendacji sprzętowo/muzycznych a nie szerzenia pasji pośród społeczeństwa.

Właśnie to hobby w którym jesteśmy osamotnieni ale na własne życzenie .Skoro słyszymy i wiemy jakie zależności tym rządzą to powinniśmy ludzikom to pokazać i o tym mówić .Sadzę że to nie prawda że nie ma w Legnicy ludzi którzy nie chcieliby posłuchać dobrze muzyki .Oni po prostu nie wiedzą że tak można .

Proszę o zgłoszenia chcących słuchać z Legnicy .

Rozmawiałem z Panem Leszkiem z Piłsudzkiego i na wrzesień dystrybutor obiecał mu że dostarczy Anthema procesor i subwoofer Ultracube. Tak więc t u nas "na prowincji" coś czasami się pojawia.Będzie można zorganizować jakiś odsłuch. Różne wzmacniacze, kolumny. Może być ciekawie ;-) W razie czego proszę o zgłoszenia na [email protected] ;-) Coś byśmy w któryś wrześniowy weekend zorganizowali.

pozdr

P.S.

Jak na razie wg mojej wiedzy tylko POLPAK zauważył że na prowincji ludzie też słuchają, stąd też może dominacja Paradigma w Legnicy

Jeśli chodzi o Legnicę to wiem, ze jest tam pan Jacek gość z tego co sie orientuje miewa u siebie klocki naprawde ultra wypaśne (wadia,mbl,nautiliusy b&W)...więc moze z nim sie spiknijcie na odsłuch przy piwku.

A swoja droga moze ktos by zabrał do Bukówki paradigmy...tyle sie o nich słyszy niepochlebnego, ze ostre, ze dzwiek jak z baniaka...poznalibyśmy prawde w szerszym gronie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.