Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner - z coaxiala na optyka

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

WItam serdecznei szanownych forumowiczow :)

posiadam maly problem moj ampli posiada niestety tylo 1 wejscie coaxialne i 2 cyfrowe chce sobie kupic jakiegos CD najprawdopodobniej bedzie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak widac posiada on wyjscie coaxialne a na ampli coaxialka mam juz zajetego, czy istnieje jakies przejscie coaxial - optyk ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/35015-amplituner-z-coaxiala-na-optyka/

Czesc.

tu masz link do odpowiedzi jaka dostalem na te same pytanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do majmaj

Jeśli przy wyborze Cd kierujesz się opisem przetworników, filtrów to nie ma sensu łączyć go cyfrowo. Połączenie cyfrowe eliminuje wszestkie zalety takiego cd gdyż wykorzystujesz przetworniki amplitunera a nie te w CD.

Korzystasz z Cd tylko jako transportu, jego jakość też jest ważna ale 90% wartości CD to jego tor audio i przetworniki C/A.

Jeśli zaś jesteś pewien że chcesz połączyć cyfrowo to kupu cokolwiek co ma odpowiadające ci wyjścia cyfrowe bo i nie bedzie różnicy.

Powtarzam róznica jest w C/A odtwarzacza, jakości toru audio, filtrach itp oraz kabelkach, którymi to połączysz

pozdrawiam

weź pod uwagę że dzięki wyjściu cyfrowemu możesz słuchać dts-audio i ac3-audio a po analogu to jedynie szumy usłyszysz. jeżeli twój ampli ma 1 wej. coaxial i 2 wej. optyczne to kup cd-ka z optyką na wyjściu i po kłopocie.

cyt. "posiadam maly problem moj ampli posiada niestety tylo 1 wejscie coaxialne i 2 cyfrowe"

Do Slayer:

A jak słuchasz muzyki w DTS to masz efekt przerw między utworami? Bo ja mam i nie mogę tego w żaden sposób obejść. Podłączyłem DVD do ampli raz optykiem, raz koaksjalem i dalej to samo. Problem ten dotyczy tylko płyt CD w DTS, które nagrywałem w Nero tak jak zwykłe płyty, ustawiając zero przerw między utworami. Płyty DVD z tego samego otwarzacza chodzą normalnie.

Chodzi mi o to, że nagrałem wiele CD-R w Nero, także koncertów i nie miałem najmniejszych problemów z przerwami. Ustawiałem na "0" i po sprawie.Problem pojawia sie tylko na płytach w DTS, które nagrywam z identycznymi ustawieniami jak normalne płyty. Wypróbuję Burrn, ale wątpie żeby to coś pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.