Skocz do zawartości
IGNORED

Wczoraj pobili mnie - zgłaszać?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Lesio

Ja tez jestem rocznik 70 i rodzinnie z Kamionka pochodze.Rady o wyłapaniu gosci czy cos takiego to bym nie polecał.

Bo to moze sie skonczyc ciezkim pobiciem lub cos podobnego własnie tego poszukujacego sprawiedliwosci...;-).Takie rzeczy to tylko Norris.

Nie wiem czy mam cos na gebie wypisane ale nigdy mnie nikt nie zaczepił .Owszem ja popełniłem dawno taki bład i byłem 2 -miesiace na zwoleniu z powodu własnej głupoty młodzienczej.

Rolandsinger

Złosc ci przejdzie ,miesiac bedziesz sie ogladał za siebie i na tym sie zakonczy .Natomiast jak drogi sadowe i jakies konfrontacje sie zaczną to długo nie zapomnisz tego wieczoru

Grundig High Fidelity

Rolandsinger, 4 Sie 2007, 15:25

>Szczerze mówiąc wolałbym zgłosić.

Zgłoś, bo inaczej to ci bandyci będą się czuć bezkarni. I nie obawiaj się zemsty, tylko kup sobie paralizator. Byłem w podobnej sytuacji i trzymałem rękę w kieszeni na tej zabawce kiedy dostałem strzał z lewej. Drugiego nie zdążył zadać, a reszta hołoty dała drapaka. To były gnoje, więc trochę szczęścia miałem. Paralizator warto mieć na rzemyku wokół nadgarstka.

Pzdr.

@ mzawek

Skąd Ci do głowy przyszło, że odczuwam gniew?

Ja współczuję tym kolesiom, bo nie wiedzą, co robią. Gdyby wiedzieli, to by w ten sposób nie postepowali..

Qubric, jak kolesie byli zaprawieniw bojach...jacys zapaśnicy, czy bokserzy to cud jak facet ktory nie rusza sie w takich tematach(odruchy) trafi jednego... chyba że spici, ze ledwo na nogach stoją... co innego 1:1, czy nawet 2...ale 7-8 ?

Musieli by stać w miejscu i czekać...to nie matrix.

mzawek...wlaśnie przez takie zachowanie jak Twoje takie robale sie tak dobrze czują i jak ktos sie im postawi to zdziwieni razy 2.

A druga sprawa...ja wiem...skoksuj się, kup sobie psa typu świnia, czarną bume z zadymionymi szybami...fryzure jakąś do tego...no zrób coś z sobą ;)

Pozdrawiam

Ja bym pierwsze dni brał proszki upokojajace azeby sie nie zagotowac...

Rolandsinger

Olej tych smieci bo pewnie młodzi ,głupi .Zdechna i tak pod sklepem lub na murku smierdzacym.A pamietaj ze jak sa młodzi to i rodzice ich moga cie nachodzic i niby prosic albo i straszyc....

Grundig High Fidelity

Roland – jaka fikcja? Przecież wyraźnie napisałeś że Sąd uznał działanie w obronie koniecznej. Czego byś chciał? Że wyrzucasz gościa w dziewiątego piętra swojego mieszkania, policji mówisz, że wtargnął przemocą i już Ci wszyscy wierzą??? Nie ma tak dobrze. Wtedy byłby dopiero dziki zachód.

Ale w ogóle coś ci się często przytrafiają takie zdarzenia? Może goście Cię znali?

PS. Xniwax – Ale Bronson grał w tym filmie mormona – absolutnego wyznawcę przemocy i agresji. Rolandsinger też pisze w tym tonie - strach pomyślec jak się to skończy ;)

W takich sytuacjach musisz zatakowac pierwszy i tak silnie uderzyc aby reszte przestraszyc. Najlepiej w klate bo i huk duzy i efekt w postaci padajacego ciala na glebe robi wrazenie. Reszta ucieknie a jak nie to i tak byles juz martwy jak tylko cie namierzyli. Oczywiscie jak jestes sam to uciekaj. A po cholere ci sie z panienkami chcialo wloczyc po ulicach. Panienki drazna debili. Najgorsza rzecz siedzic w pubie na wolnym powietrzu z lasencja. Awantura gotowa.

Roland, należy im to uświadomić uważam. To nie jest do cholery jakas wysoko postawiana mafi, która przez wzglad na zasady nie popuści...to są dresiki.

Najwyżej będą gadać, ze "ten frajer nas podkablował i dlatego Rychu ma rok w zawiasach na trzy", ale przy nastepnej takiej akcji zaczną...mysleć.

Chodze sobie poćwiczyc na sale ladnych kilka lat...to jest sport dla tych co im się za bardzo nie chce ostro ćwiczyc...choć są też maniacy....

ale wnioski, bo trochę tego towarzycha poznałem...niektorzy naprawdę fajni i inteligentni goście...jak ktoś ma kase i jest ustawiony to sie w życiu w takie zabawy nie ubabrze. To robią zwykłe z metra ciete kmiotki.

Cwiczy tam pare konkretniejszych typów...kiedys przyszla nowa trenerka i opieprzała ich jak początkujacych o np. nieodkladanie hantli. Jak myślisz kto sie na takie uwagi wpieniał ?

Ci najwięksi i najlepiej poustawiani po prostu się pośmiali, ze twarda sztuka i...odkładali.

A te zwykle z metra cięte małe gnojki z ktorymi mialeś nieprzyjemnosć oczywiscie piana na pysku...i też odkladali:)

pozdrawiam

he, no wlaśnie Roland...jak pisłą Qubric ostatnio coś często....jakis czas temu pisałes, ze na dworcu podszedł do ciebie jakiś koks i sympatycznie zagaił...może jakos okazujesz im antypatię(nie wiedząc o tym:)-Ty jesteś psycholog).

To był pierwszy raz w życiu (z wyjątkiem akcji w domku letniskowym, ale tam facet chciał zrobić włam, a że nas zastał, to był zaskocznony - zasłonięte rolety), że ktoś w ogóle był niekulturalny wobec mnie na ulicy. W kilku miastach Śląska, gdzie pracowałem w poradniach, to żule i karki mi się kłaniają na ulicy i dziękują, że im tatkę na odwyk skierowałem, bo inaczej by się zapił nalewkami na śmierć.

Zazwyczaj to mnie ludzie biorą za jakiegoś zbira lub gangstera, bo ponoć wyglądam groźnie :)))

Dlatego tu podeszli w ośmiu, bo wiedzieli, że wtedy nie mamy szans na obronę. Natomiast ich motywem był fakt, iż wyhaczyliśmy im miejscowe laski, u których oni nie mieli szans.

>W tych sprawach jest to dalej zupełna dzicz w Polsce.

>...gliniarze nas poinformowali ze typki beda znali nasze personalia.

Jak to jest q.... wogole mozliwe ?!

Dlaczego napadajacy Cie bandzior ma znac Twoje personalia.

Napadniety powinien byc pod specjalna ochrona,

uniemozliwiajaca napastnikowi dostep do takiej informacji.

A za sama probe ich zdobycia, powinien dostawac drugie tyle

co za sam napad !

Przy tak debilnym wymiarze sprawiedliwosci, nie potrafiacym

ochronic poszkodowanego i takiej indolencji policji,

rzeczywiscie jest nad czym sie zastanawiac !

@ lancaster

A tamten koleś to był jakiś skończony kretyn, chodziło o to, że gdy kupowałem coś w sklepie z jeansami, to byłem po prostu uprzejmy dla sprzedawczyni, poźniej się dowiedziałem, że to była jego ex.

A tego, że mój wygląd prowokuje nie mogę wykluczyć.

Kiedyś idę z kumplem we dwóch przez miasto nagle zza rogu wychodzi ekipa 20stu - jako że ośmieliliśmy się iść tym samym chodnikiem co oni otrzymałem mocnego kopa w jaja od sk***ysyna o wzroście 2m i zgiołem się w pół :) Na szczęście to im wystarczyło hehe. Grupa to grupa w grupie każdy czuje się mocny i jakby tak psy za samo grupowanie się łysych pał lały ich na miazgę to by się bardzo szybko skończyło całe to cwaniactwo i zaczepianie. A jak narazie nietykalny czuję się idąc w grupie z kolesiami przynajmniej kilku bo przy porównywalnych siłach dresy nie atakują - muszą widzieć swoją przewagę liczebną.

No nie facet przegina

Roland są ludzie ,którzy myślą ,że zjadli wszystkie rozumy i maja na wszystko lekarstwo i odpowiedź -przyciągają sobie sami problemy jak magnes a życie pokazuje najróżniejsze scenariusze -cienki z Ciebie psycholog jak z koziej d... trąbka psychologiem chyba jesteś od marketingu i sprzedaży DENONA. i przestań wciskać głupoty na temat twojej pracy oraz gadać pierdoły ,że w związku z tym ,że pracowałeś w uzależnieniach posiadasz pozwolenie na broń palną a jeżeli tak jest to jesteś prawdziwą fujarą ponieważ drogi Panie tak akurat wychodzi ,że pracuję w instytucji państwowej mundurowej i od kilku lat zajmuję się profilaktyką uzależnień wśród dzieci i młodzieży współorganizuje szkolenia z różnymi organizacjami i instytucjami dla nauczycieli Psychologów, wychowawców w zakładach resocjalizacyjnych dotyczące zażywania środków odurzających wszystko od strony technicznej- i pierwszy raz słyszę bzdury ,że jakikolwiek psycholog terapeuta czuje sie zagrożony i potrzebna jest mu broń palna!!! Znam wielu terapeutów , ale ty jesteś wyjątkowy i zapewne byłbyś najgorszym z najgorszych .Znam wielu ludzi którzy mając broń czują się jak prawdziwi mężczyźni znam wielu którym atrapa broni dodaje męskości i animuszu a ty drogi Rolandzie zapewne do takich należysz a jedyna rzeczą z ,której w życiu mogłeś strzelać to guma od spódnicy swojej mamy.

Z tego wszystkiego wychodzi ,żę jesteś ogarnięty wielką mitomanią

Zresztą sam przyznałeś że nawet koledzy pozostawiają cię na polu bitwy -może nie warto się nadstawiać za Ciebie? Być może zaskoczyłeś ich (łysych) swoim wspaniałym kunsztem analogi i przeróżnych metafor skierowanych wobec nich a jeżeli jeszcze pieprzyłeś takie głupoty jak "czasami" na forum to już wszystko jasne no chyba ,że mieli stare klocki i pozazdrościli Twojego Denonka

ulica to nie forum i czasami trzeba trzymać język za zębami ponieważ przez własna głupotę może stać się komuś krzywda tym bardziej jeżeli jest się kimś zupełnie innym a niżeli tym kim się myśli ,że się jest Także przełknij gorzką pigułkę zdejm z tyłka pieluchę i idź posłuchać sobie muzyki

bartasxxx przejdź sobie raz w nocy SAMEMU po tyłach Multikina i po placu Bema zobaczymy sądze że gadka ci się zmieni jeżeli do domu wrócisz na własnych nogach :) Każdy wie jak to w tym kochanym kraju jest i po niektórych dzielnicach miast poprostu się w nocy nie spaceruje, w 90% wystarczy tylko to że idziesz - nie musisz nikogo wyzywać ani zaczepiać

Jesli tak jest, to po kiego ch... mamy teraz budowac stadiony, kiedy nalezaloby - wiezienia !

Jesli powszechnie wiadomo ze na tylach Multikina jest stale taka sytuacja, to co w tym p..... kraju robi Policja ?!

Totalna bezsilnosc i totalna indolencja ! (choc sytuacja na forum jest analogiczna - totalne bydle jest bezkarne

a za rozmowe o filozofii, skazuja cie na - dozywocie ! :)

LOL. Roland, jestes fajny bolek, ale straszna z ciebie jednak fujara. Faktycznie, niezrozumialym jest wydanie ci jakiegos pozwolenia na bron, co w twoim wypadku brzmi badziej powiedzmy....fantazyjnie. Troche jak ten drugi o swiatlach, ale tak naprawde to chcial powiedziec, ze to klasa s. Posluchaj Rioland, chodzisz do zlych miejsc, jak widzisz firebucow (chociaz ten jest zbyt fajtlapowaty), viresow itp walesajacych sie przed klubem, poszukaj pod swoim deklem min. rozsadku, wracaj do glupkowatej dyskoteki i w komforcie ochrony dzwon po taksowke. Reasumujac, ewidentnie korzystasz z nienajlepszych lokali oraz lokalizacji, co przyznam, ze w pewnych wypadkach moze byc nawet interesujace. Musisz jednak pamietac (jezeli nie jest to blednie zalozeniem z defimicji), ze taki egzotyczny wybor berzposrednio laczy sie z atrakcja walenia po ryju. Dobra strona twojego wpisu jest przypomnienie mi o broni. Zupelnie nie pamietam gdzie sa w domu moje pistolety. Napisz cos o tych dziewczynach, to bedzie bardziej interesujace od twojego idiotycznego dylematu skladania skarg.

Vlad, 4 Sie 2007, 16:08

>>W tych sprawach jest to dalej zupełna dzicz w Polsce.

>

>>...gliniarze nas poinformowali ze typki beda znali nasze personalia.

>

>Jak to jest q.... wogole mozliwe ?!

>Dlaczego napadajacy Cie bandzior ma znac Twoje personalia.

>Napadniety powinien byc pod specjalna ochrona,

>uniemozliwiajaca napastnikowi dostep do takiej informacji.

>A za sama probe ich zdobycia, powinien dostawac drugie tyle

>co za sam napad !

>Przy tak debilnym wymiarze sprawiedliwosci, nie potrafiacym

>ochronic poszkodowanego i takiej indolencji policji,

>rzeczywiscie jest nad czym sie zastanawiac !

Niestety wiele rzeczy powinno być ,a nie jest.

Opisane moje po krotce zdarzenie mialo miejsce na polach mokotowskich.

ochroniarze obiektu wdali sie z nami w bojke. po czym szybciutko do przyjechania PO zmienila sie obsada.

chcielismy zalozyc sprawe cywilna o napasc,ale szybko nam przeszlo gdy jeden z funkcjonariuszy oznajmil nam na boku ze beda winni znali nasze personalia. pewnie nie jest to legalne ale mozliwe.

natomiast lata temu mialem podobna sytuacje do inicjatora watku. niemialem co prawda uszczerbku na facyjacie. ale mlodziencza fantazja kazala mi szukac napastnikow po warszawie.trwalo to rok i przynioslo efekty.

znalazlem pojedynczo wszystkich pieciu. jak na dzentelmena przystalo zajalem sie nimi osobiscie.choc pozniej moi koledzy mi jeszcze pomogli w zrobieniu tego i owego.

Roland mitomanie ja wiem już kim jesteś :) specu od psychologi i uzależnień wygląda ,że forum dla Ciebie to twój jedyny świat

Większość tu ludzi ma pracę rodziny a forum jest jednym z hobby jakie mają a swoje problemy osobiste rozwiązują samemu. Pytasz się co masz zrobić w tej sprawie? Jesteś dorosłym facetem i nie wiesz jak masz postepować?

Czekam z niecierpliwością na następny wątek

"Dziewczyna mnie zdradza -naskarżyć mamie?"

Synku, to nie jest problem osobisty. To kwestia społeczeństwa tego kraju, którego znaczącą część stanowią ludzie bezmyślni, wykazujący jedynie zwierzęce odruchy, gdyż zawsze żyli w obrębie marginesu i niekt nie ich nie wychował.

Roland, mam ciekawa, ale co wazniejsze nowa dla ciebie informacje. Kazde spoleczenstwo ma w sobie dewiacje, wiec to nie jest spoleczenstwo, ale urbanistystyka i odpowiednia percepcja jej klasowego podzialu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.