Skocz do zawartości
IGNORED

jaka karta dzwiekowa

thomaz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Audiotrak Prodigy HiFi - nowa 350 - a do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kup jedną sztukę i zamontuj (łatwe) na wyjściu stereo. Karta ma specjalne podstawki - jakość dźwięku na pewno się poprawi. Zresztą możesz eksperymentować ze wzmacniaczami operacyjnymi, masz dodatkowo wyjście słuchawkowe gdzie można włożyć inny wzm. oper. i porównywać je tylko przekładając kabelki.

Co do stosowania interkonektów na tej karcie, to można sobie darować. Używałem interkonektów Monster Interlink 300 mkII i Cable Talk Advance 3 - powiem że w porównaniu z kabelkiem jack-cinch Thompsona nie ma dużej różnicy - na mp3 nie usłyszysz raczej. Niuanse. Kup sobie jack-cinch Klotz LaGrange od tego usera

Ukryta Zawartość

robi na zamówienie - są lepsze od łatwo dostępnych Prolinków, zdecydowanie poprawią ci dźwięk a zwłaszcza bas w stosunku do zwykłych kabelków. Warto.

Z innych kart - rozważałem Maya II albo Julia, ale wygrał Audiotrak (notabene ta sama firma) dzięki tym podstawkom na opampy.

Jak chcesz Viste, to popytaj sprzedawcę tych kart czy jest obsługa... Bo jak nie to zostaje tylko SB XFi MusicExtreme ale tylko pełny.

PS: Poczytaj opinie w dziale Karty dźwiękowe :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie lepiej ta?

Ukryta Zawartość

Uzywam linuxa , wiec prodigy hi-fi by dzialala.

Vista za czesto sie wiesza,no i nie ma takich efektow co compiz fusion w linuxie.

Ukryta Zawartość

thomaz,5 Sie 2007, 19:39

>Witam

Szukam jakiejs fajnej karty dzwiekowej do komputera.

Cena tak do 500zl

Jeżeli ci chodzi o karty stereo ,to najbardziej się opłaca

>Prodigy HD posiada przetwornik ''AKM AK4396'' oraz wzmacniacz słuchawkowy

Ukryta Zawartość

>E-MU 0404 ,posiada ten sam przetwornik ,ale brak w niej wzmacniacza słuchawkowego

Ukryta Zawartość

>E-MU0202 USB

Ukryta Zawartość

>ESI Juli@

Ukryta Zawartość

Z tych kart sobie coś wybierz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie umiem powiedzieć nic o pozostałych kartach - tj. nie słyszałem ich. Parametry parametrami ale jak to gra?

Polecam stronę:

Ukryta Zawartość

człowiek modyfikuje sprzęt audio, więc chyba można potraktować poważnie jego opinie.

Ukryta Zawartość

Może to cię zainteresuje?:

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak z tymi wzmacniaczami oper. ale miałbyś samą kartę taniej

Ukryta Zawartość

Jesli karta ma byc tylko do odsluchu to moim zdaniem nie warto brac teraz E-mu 0404, audiotrak HD2 jest IMO ciekawsza propozycja: Op-ampy na podstawkach, wbudowany amp sluchawkowy niezlej klasy, przyjazne sterowniki. Poza tym nizsza cena od e-mu, gdzie placisz za mnogosc wyjsc/wejsc i oprogramowanie.... w koncu karta jest "połprofesjonalna" karta studyjna. Prodigy Hi-Fi sobie daruj, ma przetowrnik z zupelnie innej ligi - w zamian dostajesz jedynie 7.1 ktore Ci bedzie potrzebne jak dziura w moscie...

Upgread'em w stosunku do audiotraka HD2 byloby dopiero E-mu1212m lub Esi Juli@ ze wzgledu na wyjscia symetryczne.

Oczywiscie mowie o D/A, przeciez A/D to nam tak potrzebne jak snieg zeszloroczny... no chyba ze ktos bawi sie w zgrywanie Vinyli itp...

Audiotrak HD2 ma DAC'a AK4396 - jest naprawde wysokiej klasy przetowrnik !!! Prodigy Hi-Fi "zaledwie" WM8776 wolfsona.

Nie przesadzaj z tą żenadą...

Jesli chodzi o creative - w nowszych modelach swoich kart [audigy2 ,prawie cala seria X-FI] ta firma stosuje naprawde niezlej jakosci przetoworniki - Cirrus Logic CS4382 - tylko co z tego skoro caly uklad analogowy jest totalnie zje****, a do tego procesor DSP karty chrzani jeszcze sygnal na dokladke?

Naprawde nie oceniaj wszystkiego po okadce [tutaj po DAC'u], mimo gorszego przetowrnika i tak Prodigy HiFi jest o lata swietlne przed produktami creative'a...

Zgadzam się, ale chodziło mi o sam przetwornik, który nie ma zbyt dobrego brzmienia, bo słuchałem go na modyfikowanej karcie audigy. Taka kanapka, równolegle do njej była płytka z osobną stabilizacją napięć do prztwornika oraz torze analogowym na samych OP275. Brzmiało przestrzennie, ale nic poza tym.

Ukryta Zawartość

Miód... tylko nie do kupienia w Polsce niestety...

Staram się przekonać SoundImport żeby się nią zainteresowali ;)

Ukryta Zawartość

Znaczy mi akurat potrzebne :) Używam tak do stereo jak i KD :)

Niedługo powinienem mieć już HD2, obecnie mam już Prodigy Hi-Fi z BB 2134PA x5 na pokładzie. O wyniku konfrontacji HD2 vs Hi-Fi w niedalekiej przyszłości pewnie tu napisze.

Pod względem jakości brzmienia wysoko lokuje się nieprodukowana już karta Terratec EWX24/96. Czasem bywa na Allegro w cenie plus minus 200 złotych. Sądzę, że warto wziąć ja pod rozwagę.

Mam w kompie Audiotraka Prodigy 7.1 HifI + Wzmak-Harman/Kardon-PM645 + Kolumny stereo Quadral ,wczesniej mialem CreativeLabs X-Fi Music(czyli 3 wersje okrojoną ) kolega ma x-fi pro, obie karty grają ostro tak jakby bardziej dźwięk był wymuszony ale ja specem nie jestem ;P , po zmianie na audiotraka jest lepiej bardziej miękko ale to chyba jeszcze nie to czego oczekuje ,ciekawe jak gra audiotrak zmodowany z opampami lepszymi .

Sprawdź sobie :)

Ukryta Zawartość

Starczy ci jedna sztuka (chyba że checsz też na wyjście słuchawkowe albo multichanel) , mogę ci nawet poradzić na priv gdzie wsadzić jak już kupisz.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.