Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

Skibus

Młody jesteś i do tego nie za mądry. Zakładam się, że 1991 roku nie pamiętasz. Na realnej gospodarce się nie znasz. A do tego sam srasz w swoje gniazdo, obrażając Prezydenta. Szkoda, że takich ludzi "wyprodukowało" ostatnie 15 lat.

>tomek7776, 26 Sty 2009, 12:35

>no to jesli konkretnie,to konkretnie,co robi obecny rzad?

>

>SAME PODWYZKI!!!!!!

Ćwiczysz okrzyki przed kongresem ;-)?

Jestem Europejczykiem.

arek67 > heh, widać u Ciebie staruszku tęsknoty za komunizmem. Ale spoko masz do tego prawo.

tomek7776, 26 Sty 2009, 12:35

>no to jesli konkretnie,to konkretnie,co robi obecny rzad?

>

>SAME PODWYZKI!!!!!!

A co zrobił Twój rząd ? SAME WYDATKI I BZDURY !!!

A teraz przychodzi Ci płacić za rozdawnictwo i głupotę. Podziękuj swoim idolom za to. Oni się poddali ale długi i bzdury po sobie zostawili.

chlopie(?),zyjesz w wirtualnym swiecie,przeszloscia.

za PISu byly to najlepsze lata dla polski w calej powojennej historii.oczywiscie byla to tez zasluga poprzednikow.

a co zrobili popaprancy???do tej pory.

Numerek, najlepsze to może i były ale to nie zasługa pissiorków. Gdyby nie głupota rządzących wtedy, dzisiaj było by lepiej. Trudno, żeby nie było dobrze, jak się w gospodarkę nie wtrącali i do tego gospodarka pędziła na przód. Za to skopali wszystko czego się dotknęli ( WSI, walka z przestępczością ( walka na opowiadaniu bajek na konferencjach prasowych się nie liczy, no chyba, że to taka taktyka: zanudzić przestępców bajkami ), polityka zagraniczna itp ). Wielu rzeczy nawet nie musnęli a powinni ( reforma służby zdrowia, sensowna reforma szkolnictwa ( nie narzucenia mundurków ) itd. Właściwie to przez większość czasu kompletowali ekipę i też im to nie wyszło.

Numerek jedyne co robili to OPOWIADALI O SWOICH SUKCESACH ( czysto wirtualnych jedynie ). Jeżeli opowiadanie bajek Ci starcza to ok, masz do tego prawo. Ale wypadało by kiedyś dorosnąć.

Jeżeli oni w tak komfortowych warunkach się poddali to liczysz, że im się uda w kryzysie ?

Krzyczą, że Tusk rządzić nie umie, nic nie robi i ... tylko krzyczą. Żadnej alternatywy/programu nie przedstawili.

SLD robi mniej więcej to samo, tylko ma dużo zdrowsze podejście do kk i do wolności jednostki. I, o dziwo, są mniej socjalni od pissowskiej "prawicy".

Nikt nie ma pomysłu co dalej robić, Tusk przynajmniej zdąża w dobrym kierunku ( choć zdecydowanie za wolno ).

Nie oceniaj rządów podczas ich trwania. Większość decyzji ujawnia się dopiero w przyszłości i wtedy ci co skopali najgłośniej "ryczą", ze to wina obecnej ekipy. Jak chcesz ocenić rząd to spróbuj przewidzieć jakie skutki przyniosą ich działania. Co przyniosły działania pissiorkow to już wiemy. Dziękuj im za to co masz teraz i za obecne podwyżki.

Skibus

Dobre. Ja i komunizm:) W 1991r. Premierem był Bielecki. Miało być 1 mln nowych miejsc pracy a skończyło się na 2 mln bezrobotnych. Historia lubi się powtarzać.

>tomek7776, 26 Sty 2009, 13:26

>twoja odpowiedz,to sa "konkreciki"?chyba w/g wodza twojej patii.

Zmuszasz mnie tomuś, żebym kolejny raz nazwał cię młotkiem.

Czy ty naprawdę jesteś taki tępy???

Jaki piszesz dużymi literami, to tak, jakbyś w realu KRZYCZAŁ, więc cię pytam, z jakiej to okazji?

Jestem Europejczykiem.

sam sobie zaprzeczasz,jesli odziedziczyli(PIS) pedzaca gospodarke,to przez 2 lata niczego nie zepsuli,wrecz odwrotnie podtrzymali,

a doszla do wladzy popaprana partia,i zespsula wszystko,niczego nie podtrzymala.

zreszta zadna to nowosc,zawsze jak byli u wladzy to wszystko psuli.

Jaro_747

26 Sty 2009, 14:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1256 / 1588 / 0 >tomek7776, 26 Sty 2009, 13:26

>twoja odpowiedz,to sa "konkreciki"?chyba w/g wodza twojej patii.

Zmuszasz mnie tomuś, żebym kolejny raz nazwał cię młotkiem.

Czy ty naprawdę jesteś taki tępy???

Jaki piszesz dużymi literami, to tak, jakbyś w realu KRZYCZAŁ, więc cię pytam, z jakiej to okazji?

od takiego tepaka jak ty,uslyszec ze jest sie tepym,to jakby slyszec twojego wodza tuska -leniwego-klamliwego,i jego piardy na rozne tematy.

pewnie ta sama PR sekta cie programowala.

jestes zalosny.

Skibus

"kto płaci za kretyńskie wycieczki kartofla na obszary wojny ?

TY, JA, MY WSZYSCY !"

Skibus spoko, rozumiem. Młody jesteś i narwany. Przetrzyj różowe okulary i zobacz co się dzieje. Może zrozumiesz, że postawiłeś na fałszywych proroków:)

>arek67, 26 Sty 2009, 16:35

Zauważyłem u kolegów PiSdraków dziwną manierę. Polega ona na tym, że wszystkich myślących inaczej uważają za pijane dzieci we mgle, natomiast oni sami mają jasny wgląd w przyszłość i trzeźwy ogląd rzeczywistości.

Otumanienie przeciwników spowodowane jest głównie wzięciem ich umysłów w jasyr przez Tuska :-), natomiast niezwykła jasność umysłu jest efektem wiary w geniusz Prezesa.

Owocuje to ciągłym wzywaniem do "przejrzenia na oczy", "przecierania okularów" i tym podobne.

Możliwe jest oczywiście, ze jest to grafomańska maniera pojedyńczego osobnika wystepującego pod różnymi nickami lub efekt lektury tych samych gadzinówek.

Co o tym sądzicie?

Jestem Europejczykiem.

>tomek7776, 26 Sty 2009, 14:29

>jaro

>

>nic nie poradzisz ze glosowales na przegranych,sam jestes przegrany.

Już ci mówiłem młotku, i mówię raz jeszcze, że nie głosowałem na PO tylko przeciwko Kaczorom.

Jeżeli jestem na tym przegrany, to ty niestety też :-)))!

Jestem Europejczykiem.

Dodaj do tego głęboką wiarę w to, ze każdy jest oszukiwany i prowadzony przez kogoś ( oczywiście po za nimi ). Samodzielne myślenie jest absolutnie wykluczone ( to tylko objaw manipulacji mediów, w szczególności GW i to nawet jak ktoś ich GW nie czyta ).

>>jakub102, 26 Sty 2009, 14:45

>NO CIEKAWE CZY JUŻ TERAZ JEST DOBRY OKRES NA KUPOWANIE, CZY JESZCZE SPADNĄ

GIełda teraz leży, chyba tak nisko jeszcze nie była jak patrzę na niektóe spółki. Ale to chyba jeszcze nie koniec, bo tendencja ciągle spadkowa i to wcale nie mała

Panowie, nie kłóćcie się, tu trza powoli myśleć w co wchodzić już na długo.

Waluty już mają ostatnie podrygi, może jeszcze 10 gr i zjazd, lub nawet już nie to.

Wiguś 20 wygląda na takiego, który jeszcze by chciał jeden strzał w dół zrobić i odgwizdać koniec bessy.

Myślę, że 1600 powinno pęknąć, ale raczej na krótko, to dzisiejsze wybicie to chyba jeszcze nie to, ale juz jest cieplej niż zimniej.

Jeżeli nasze fundusze nie są w stanie dżwigać giełdy i odwrócić trendu, musi to zrobić inwestor zagraniczny, no właśnie, po ile będzie sprzedawał swoje waluty????

Na szczycie hossy, rok temu sprzedając akcje odkupił swoje waluty raczej okazjonalnie, patrząc na dzisiejsze ceny. Hmm, zaczynam wierzyć w to że wiekszy ma jednak rację.

Życzę sukcesów Panowie.

Jaro

Co to znaczy myślenie inaczej? Ja obserwuję rzeczywistość, analizuję fakty i je komentuję. Mówię wyraźnie. PO to cieniasy i nie znają się na gospodarce. Znają się natomiast na finansach, szczególnie swoich własnych. Dlatego będą bronić systemu finansowego a to oznacza masakrę w realnej gospodarce. Doktrynalna obrona deficytu budżetowego (dzisisiaj mówi się o 18 mld pln) to zabójstwo przede wszystkim dla inwestycji w tym infrastrukturalnych. Prosto Tobie mówię jak chłopu na miedzy, boś taki mądry pewno inżynier, a nie rozumiesz podstawowtych liczb. 100 mld mniej kredytu, a to sygnalizują banki, to 11% PKB. 7% w 2008r zamieni się na minus 2% w 2009r i do tego będzie z kilkaset tysięcy bezrobotnych bez żadnych szans na znalezienie pracy w najbliiższych latach. To będzie znowu jak na początku lat 90-tych ogromny koszt i finansowyy i społeczny. Dlatego dzisiaj lepiej jest powiększyć deficyt budżetowy np. do 40 mld, wpakować tą kasę na zaliczki na rozwój infrastruktury, dostać do tego 4 razy tyle z UE i uratować chociaż częściowo gospodarkę. Ale ci faceci nie zrobią tego bo to są doktrynerzy, monetaryści tzn. Bielecki i Rostowski. Oni będą bronić tylko banków a Tusk w ogóle się na tym nie zna tylko w panice ich się słucha. Dlatego kryzys przez tych idiotów będzie i głębszy i dłuższy a skończy się ich polityczną klęską.

Rząd i Tusk są tak słabi, że dystrybutorzy energii (zagraniczne koncerny)podnoszą sobie ceny prądu o kilkadziesiąt procent, wbrew stanowisku Urzędu Regulacji Energetyki czyli wbrew prawu i mają to w dupie bo tak im nakazały centrale. A to kolejny nóż w plecy dla przemysłu.

PS

Co do giełdy. Wsparcie jest na 1550. Tak wynika z analizy technicznej. Będzie walka o obronę tego minimum. Nie mniej w związku z coraz gorszymi prognozami gospodarczymi zakładam, że ten poziom jednak pęknie. A wtedy WIG20 może nawet spaść do 1200 albo i niżej. Takie są realia i to nie jest żadne myślenie inaczej.

Poczytajcie sobie co pisałem w październiku na temat kryzysu. Ekonomia i finase to żadna psychologia. To opium dla ciemnego ludu aby raz na jakiś czas ograbić go z majątku.

czyli wyglada to na "bezkrolewie"

nikt w naszym kraju nie rzadzi,konstytucyjne organy panstwa,powolane do rzadzenia,wybrane dzieki mediom,sa "nagie".

w tej chwili trwaja rozmowy z marcinkiewiczem,czyli z premierem,tak krytykowanego rzadu PISu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wczoraj u Lisa,Putra i Natali-Swiat,rozjechali merytorycznie chlebowskiego i waltz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

warto sie w sluchac w zagluszane slowa politykow PISu,bo jest to smutna prawda.

Ukryta Zawartość

Wiesz Marcinkiewicz był jedynym sensownym politykiem tamtego rządu. I był na właściwym miejscu. Niestety reszta nie dorównywała mu kroku.

Ukryta Zawartość

To jest namacalny przykład niekompetencji.

Minister Infrastruktury z PO. Prawa ręka Tuska. Chyba wszyscy marszałkowie wojewódźtw też z PO. Jeden oddawał kota w worku a idioci nie wiedzieli co biorą. A teraz od stycznia jest burdel, nie chcą płacić chociaż to już jest ich spółka i zaraz będzie informacja, że to związki zawodowe są winne strajku na kolei.

To są barany. Audyt spółki to się robi przed zakupem a nie po:) To się nazywa Due diligence czyli należyta staranność. To są niechluje.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.