Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"W Gdańsku powstaje Chór Narzekań. Mieszkańcy miasta będą wyśpiewywać swoje kryzysowe żale. - donosi Gazeta Wyborcza. Organizatorzy przedsięwzięcia najpierw zamierzają zebrać listę żali. Może ją współtworzyć każdy, wystarczy mailem wysłać powód do narzekań. Następnie gdańscy twórcy żale obywateli przerobią na pieśni. - pisze gazeta."

tomuś! jesteś gdzieś tam?! dołącz szybciutko do tego chóru! to w sam raz dla ciebie. albo chociaż ślij tam swoje żale, zamiast codziennie wyklejać nimi bocznicę ;-P

Ukryta Zawartość

dzisiaj pozbyłem się wszystkich swoich akcji i zastanawiam się nad następną turą, tylko jeszcze nie wiem co kupić...patrzę na tę Warfamę a ona ostatnimi dniami spadek i spadek. W co tu teraz wejść? Planuję raczej krótkookresowo - max 2 tyg

>>tomek7776, 5 Mar 2009, 21:01

>zapowiada sie duza zwala,nie warto sie zapakowywac,bedzie taniej,

>zapowiada sie upadek GM,to bedzie masakra.

GM pada już kilka miesięcy. Kasy od rządu nie dostał, więc kiedyś upaść musi, pytanie czy akurat w najbliższym miesiącu..

pojawiły sie w miarę rozsądne głosy, że szykuje się mocna korekta (zaznaczam - KOREKTA!) bessy w okresie marzec-kwiecień, która wywinduje WIG nawet do poziomu 2000 pkt...

>Saczek

Warfama nie zachwyciła raportem i sporo straciła spadając ponad 20% w 1 dzień. Kupiłem wtedy po 0,64, potem jeszcze spadła do 0,54 a teraz wisi na 0,63. Na razie trzymam i mam nadzieję w przyszłym tygodniu zarobić - w końcu do 3 x sztuka ;D "...16.02.2009 Pol-Mot Warfama złożył spółce Bumar wiążącą ofertę zakupu wybranych składników majątku Ursus i Ursus Komponenty. Spółka liczy, że otrzyma odpowiedź w ciągu miesiąca. Pol-Mot Warfama przeprowadził wcześniej due dilligence. Spółka tłumaczyła wtedy, że przejęcie majątku Ursusa będzie krokiem do realizacji strategii rozwojowej spółki, zawierającej rozszerzenie asortymentu produkowanych wyrobów o szeroką gamę ciągników rolniczych..." Przyjęcie tej oferty przez Bumar powinno wpłynąć na kurs.

Mam kilku swoich faworytów (głównie spółki, które mocno stąpają po ziemi i przed tym całym zamieszaniem stały całkiem nieźle na giełdzie) ale jakoś w 2000pkt na GPW w najbliższym czasie to ja nie widzę. Upadek GM odbił by się na GPW szerokim echem, ale ile by trwał? Max 3-4 dni. Gdyby było pewne że to lada chwila, warto by było poczekać.

Powracając na chwilę do Warfamy...od kiedy zacząłem się nią interesować, papier nie pokazał właściwie prawie żadnej dynamiki. Inne akcje miały tendencję wzrostową, podczas gdy Warfama ciągle w okolicach 0% (otwarcie-zamknięcie). No i nie wiem, wydaje mi się, że te akcje trzeba by dłużej potrzymać. Trochę przypominają mi BIOTON'a - firma stabilna, rozwojowa...ale nie zarobkowa.

odnośnie tej prognozy odnośnie wzrostu WIG 20 na 2000pkt to korekta ta miałaby miejsce w okresie marzec- kwiecień, a potem nastąpiłaby kontynuacja spadków, aż do poziomu 1000/900 pkt wig20 pod koniec roku. Z kilku względów scenariusz taki wydaje się całkiem prawdopodobny.

>tomek7776

Dudy to bym nie kupił - nie lubie ich wyrobów - sama chemia, błe ;D

>>thon022, 7 Mar 2009, 12:28

Kto tak prognozuje z WIG? Osobiście nie widzę możliwości wzrostu na 2000pkt, może gdyby GPW była zupełnie niezależna, ale nie jest. Ja nie widzę takich perspektyw. Tak samo nie wiem za bardzo czym miałby być spowodowany spadek na 1000pkt. To są dla mnie jakieś mocne spekulacje

obecnie (i wczesniej rowniez),notowania na GPW nie zaleza od kondycji firmy,od popytu,czy podazy,

to "kontraktowcy"ustalacja czy dzis rosnie ,czy spada.

czas panowie przejrzec na oczy,zyjemy w "bananowej" republice.

Ciekawy blog, autor musi mieć duże doświadczenie, polecam.

Ukryta Zawartość

Acha, nie mam nic wspólnego z tym panem, poprostu wydaje mi się to bardzo rzeczowe.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Tomek,czyżbyś twierdził ,że inne giełdy są wolne od działań spekulacyjnych ?

Są lepiej zabezpieczone,ale ten sezon pokazał,że i to nic nie pomogło.

Mało tego,przeciętny zjadacz chleba jest tam "dymany" na dużo większą skalę niż u nas.

Frank

polska to bantustan i bananowa republika,tu skupiaja najwieksze patologie calego swiata,

nie chce mi sie pisac o szczegolach,ale w cywilizowanych krajach za takie szopki jak u nas idzie sie na 15 lat do pierdla.

u nas wyrok dostaja ludzie ktorzy upominaja sie o swoje w urzedzie,przyklad z tv ,w zusie,i przyklad z bialostockiego UC,facet scigany przez prokuratora,skierowany na badania do psychiatryka,za postawienie sie wymuszeniu ,przez pracownika UC,200zl jakiejs dodatkowej oplaty do akcyzy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.