Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisane było BRE. Na onecie chyba, nie wiem.

Piękna rano mi czytała jak jeszcze majaczyłem w pół śnie, ale "BRE" usłyszałem wyraźnie ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

BRE raczej brr ... Dziś - 5%, 2 rekomendacje sprzedaży i KNF do tyłka im się dobiera. Ja konsekwentnie nie dotykam akcji banków i innym też to radze.

Jak ktoś chce poznać mechanizmy działania świata polecam:

YOUTUBE "wezwanie do przebudzenia"

powieść w odcinkach ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

>Redaktor

Nietypowo?

Dolar słabnie.

Forint zyskał 4.8%, korona czeska 3,9%,PLN 3,6%.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - moj dzisiejszy dobry humor ;)

x1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zwróćcie uwagę na wskaźniki techniczne, wszystkie są przegrzane, rynek musi w najbliższym czasie trochę się obsunąć. Ja wywaliłem wszystko dziś jak leci, na razie wystarczy nerwów, czas na wypoczynek.

Wesołych Świąt.

ja tez uważam że 1900 -2000 niedługo, na pewno w kwietniu. Byłem przekonany że dziś będzie zwała, ale na szczęście nie wszystko wyprzedałem. Na takim Gancie znowu + 13%! ;D. Szkoda że Police, Netie wywaliłem, no i nie zapakowałem się za całą kasę. Ale jutro pakuje na full! Jest trend wzrostowy i kapitał jest wygłodzony, dlatego tak sie rzucił na akcje. To moze być jedyna okazja w tym roku ...

• Redaktorzy

Niepokoi mnie jedno zjawisko: skoro spadek na giełdzie był wyłączną winą polskiego rządu (jak kilku kolegów dowiodło tutaj wielokrotnie i niezbicie), to KTO wbrew polskiemu rządowi funduje teraz wzrost? "Jaki Bóg spoza Boga partię rozpoczyna" (Borges)? Czy może jest to działanie partii opozycyjnej, która wykradła z niepolskiej kieszeni premiera kluczyk do nakręcania giełdy i kursu złotego, i teraz nim kręci na korzyść wszystkich Polaków? Kto zna odpowiedź na to kluczowe, nomen omen, pytanie?

No i co ? Miałem rację? Miałem rację? No miałem! :D Na samym LCC kupionym rano po 0,91 mam +5%. Teraz jest takie parcie na akcje, że kursy z butów wyrywa. Orzeł Biały +7,7%, nawet NWR wreszcie ruszył. Trzeba kupować to co szybko rośnie, bo nie wiadomo jak długo to potrwa.

może tak a może nie ... Możliwe, że będzie korekta ostatnich wzrostów - ale wtedy to ja wyciągne jakieś zaskórniaki i akcji dokupię ;D. Idzie w góre i do końca kwietnia na pewno jeszcze wzrośnie - a potem to trzeba być czujnym jak ptak ...

zrozumcie wreszcie jedno,wyniki spolek ,nijak sie maja do ich spadkow,czy wzrostow,spekula robi na gieldzie co chce,ustala wzrosty spolek,spadki,na forach gieldowych wypisuje na zamowienie rozne podpuszczajace wpisy.

maja informacje o zleceniach drobnych inwestorow,ksztaltuja podaz i popyt.manipuluja kursami spolek,

a o sposobach manipulacji kontraktami,to nie chce mi sie nawet pisac.

juz pare razy pisalem,ale napisze raz jeszcze,

polska to bananowa republika,bantustan,do cywilizacji nam daleko!!!

no tak, ale dla mnie nie ma różnicy czy wzrost jest efektem gry spekulantów, wyników spółek, biznesinformacji czy opadów monsunowych ;D . Akcje takich spółek jak GANT, ACE, MCI, MOSTEXP, LCC ida do góry i można nich zarobić. Trzeba tylko ustawiać stoploss i być wyczulonym na zmianę trendu - tak to widzę. A na razie idzie w góre i jestem pewien że jeszcze pójdzie. Jak można zarabiać to trzeba to wykorzystać. Pozdr.

thon022, napisałeś "co to za bzdury ? i jaki mają związek z giełdą?"

nie obejrzałeś choćby pierwszych kilku odcinków, że pytasz?

cały układ finansowy (łącznie z giełdą) kraju, świata jest sterowany przez bardzo wąską grupę ludzi i to, czy giełda pójdzie w dół, czy w górę, nie zależy od żadnych analiz, od wyników spółek, od logicznych przesłanek ... zależy od z góry ustalonego planu lub od kaprysu.

przy pomocy przedstawionych tam prostych mechanizmów można wywołać kryzys w dowolnej skali, w zależności od aktualnych potrzeb :o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Ale to są oczywiste oczywistości i już chyba ze cztery strony temu o tym pisałem,

że te wszystkie analizy można sobie o kant dupy potłuc, a analityków w kosmos wysłać

i efekt dla giełdowych "graczy" będzie dokładnie taki sam ;)

Żeby daleko nie szukać przykład Swarzędza, który miesiącami równo dołował,

a raptem wystrzelił w górę na 60% i dwa dni później zniknął z giełdy...

Od jakiegoś czasu obserwuję sobie kilka takich spółek jak np. Bioton, który z dnia na dzień potrafi skoczyć o 30% z nie wiadomo jakiego powodu, żeby tydzień później wyrównać do pierwotnego kursu i wszelkie ruchy na jakiś czas zanikają... pozornie, bo dokładnie identyczny numer odchodzi na jakiejś innej, przeważnie "śmieciowej" spółeczce, która nie bardzo wiadomo czym w ogóle się zajmuje, a jej akcje od pół roku utrzymują stały kurs 0,06 aż tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki skok o 40, 50 czy nawet 70 procent, równie nagły spadek i cisza...

Już tam wcześniej o tym wspominałem, że ponad 90% mamony w obrocie na całym świecie, znajduje się w rękach niecałych 10% ludzi zamieszkujących naszą planetę, a żeby było jeszcze ciekawiej, to połowa tej forsy fizycznie nie istnieje i nigdy nie istniała :) tak więc przewidywanie czegokolwiek w takich warunkach jest równie poważnym zajęciem co wróżenie sobie z fusów po porannej kawie.

Wszyscy pieją o jakimś kryzysie, końcu świata i nie wiadomo czym tam jeszcze... a tym czasem żadne wskaźniki jak na złość nie chcą potwierdzać rzekomej apokalipsy. Na domiar "złego" wbrew analizom analityków nawet mieszkania zaczęły drożeć, a chyba nic takiego się nie wydarzyło co mogłoby tłumaczyć ten fenomen... no chyba, że coś przeoczyłem, a to jest bardzo możliwe, bo od jakiegoś miesiąca przestałem się wsłuchiwać w mądrości głoszone przez różnej maści analityków i spokojnie czekam na rozwój wypadków. Co ma być to będzie, a że przy okazji można się załapać na okruchy ze stołu możnych tego świata, albo wszystko stracić... cóż, ryzyk fizyk ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

"przy pomocy przedstawionych tam prostych mechanizmów można wywołać kryzys w dowolnej skali, w zależności od aktualnych potrzeb :o)"

Po pierwsze, nie w dowolnej. Po drugie zaś, zdolność do wywołania kryzysu nie oznacza takiej samej zdolności do wywołania wzrostu.

parantulla, 15 Kwi 2009, 12:47

>Ale to są oczywiste oczywistości i już chyba ze cztery strony temu o tym pisałem,

>że te wszystkie analizy można sobie o kant dupy potłuc, a analityków w kosmos wysłać

>i efekt dla giełdowych "graczy" będzie dokładnie taki sam ;)

>Żeby daleko nie szukać przykład Swarzędza, który miesiącami równo dołował,

>a raptem wystrzelił w górę na 60% i dwa dni później zniknął z giełdy...

>Od jakiegoś czasu obserwuję sobie kilka takich spółek jak np. Bioton, który z dnia na dzień potrafi

>skoczyć o 30% z nie wiadomo jakiego powodu, żeby tydzień później wyrównać do pierwotnego kursu i

>wszelkie ruchy na jakiś czas zanikają... pozornie, bo dokładnie identyczny numer odchodzi na jakiejś

>innej, przeważnie "śmieciowej" spółeczce, która nie bardzo wiadomo czym w ogóle się zajmuje, a jej

>akcje od pół roku utrzymują stały kurs 0,06 aż tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki skok o 40, 50

>czy nawet 70 procent, równie nagły spadek i cisza...

>Już tam wcześniej o tym wspominałem, że ponad 90% mamony w obrocie na całym świecie, znajduje się w

>rękach niecałych 10% ludzi zamieszkujących naszą planetę, a żeby było jeszcze ciekawiej, to połowa

>tej forsy fizycznie nie istnieje i nigdy nie istniała :) tak więc przewidywanie czegokolwiek w

>takich warunkach jest równie poważnym zajęciem co wróżenie sobie z fusów po porannej kawie.

>Wszyscy pieją o jakimś kryzysie, końcu świata i nie wiadomo czym tam jeszcze... a tym czasem żadne

>wskaźniki jak na złość nie chcą potwierdzać rzekomej apokalipsy. Na domiar "złego" wbrew analizom

>analityków nawet mieszkania zaczęły drożeć, a chyba nic takiego się nie wydarzyło co mogłoby

>tłumaczyć ten fenomen... no chyba, że coś przeoczyłem, a to jest bardzo możliwe, bo od jakiegoś

>miesiąca przestałem się wsłuchiwać w mądrości głoszone przez różnej maści analityków i spokojnie

>czekam na rozwój wypadków. Co ma być to będzie, a że przy okazji można się załapać na okruchy ze

>stołu możnych tego świata, albo wszystko stracić... cóż, ryzyk fizyk ;)

Może ty się mijasz z powołaniem palnatula, ja ciebie widze w rolipublicysty radia maryja.

• Redaktorzy

Parantulla, to w sumie też nic nowego, jeśli chciało się słuchać od początku głosów rozsądku. Kryzys od początku nazywano finansowym i podkreślano, ze nie jest to kryzys gospodarczy w dotychczasowym rozumeiniu tego słowa. To, co dzieje się dzisiaj, wyraźnie to poświadcza. Kryzys został wywołany przez pirackie wykorzystywanie instrumentów finansowych i mimo jego "ambicji" objęcia sobą całości działalności gospodarczej najwidoczniej jest do tego niezdolny.

Wzrost można wywołać w prosty sposób ... choćby wypuszczając dodatkowe pieniądze na rynek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.