Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 310 - od środka: tak mało a tak gra

marban

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Wraz z okazją do zbudowania zestawu stereo (KD już mam - czyt. o mnie) zakupiłem używanego NAD 310.

Wielu z was pewnie słyszało sporo o tym skromnym modelu (ja również się oczytałem).

Gra bardzo przyjemnie. Moje tannoy mx3 nabrały życia i już nie są podpięte do amplitunera KD onkyo TX-SR600.

Pewno tak już zostanie, no chyba że budżet kiedyś pozwoli na zmiany/

Wklejam fotki (od środka).

Jakość - jak to z komórki (sorry).

Proszę o informacje czy to co mam w środku jest jak najbardziej w 100% oryginalne.

Jeżeli nie - trudno. I tak dla mnie gra dobrze.

Budzi we mnie obawy ten "transfromator" - taki sam mam zamontowany do halogenów w kuchni :-)

Pozdrawiam,

M

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5208-100006826 1187032125_thumb.jpg

post-5208-100006827 1187032125_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś to maleństwo, od tego wzmacniacza dopiero zacząłem słuchać muzyki. Lepszy jest od nowszych i większych 320Bee itp.

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Aha, widzę w Twoim opisie że szukasz CD z tej firmy, otóż odradzam. Bardzo dobrze, jak nie rewelacyjnie zgrywa się z tym wzmakiem CD63 mkII KI.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A ten budzacy Twoje obawy transformator, to calkiem niezle trafo toroidalne, ktorego nie trzeba sie "wstydzic" (to akurat jeden z lepszych elementow w tym wzmaku).

Pozdrawiam,

Lete

Nie jestem znawcą elektroniki i skoro kupiłem używany wzmacniacz (bez plomb producenta)

chciałem zapytać się szanownego forum czy to co jest w środku to faktycznie oryginał.

Rozumiem że transformator jest ok :-)

Pozdrawiam,

marban

• 1 rok później...

Witam ponownie,

Rok mnie cieszył swoim dzwiękiem.

Po przeprowadce (uszkodzenie mechaniczne wykluczone) usłyszałem że lewy kanał szwankuje.

Zamiana kabelków od CD (Lewy i Prawy) oraz kolumn nic nie zmieniła - lewy kanał nawalił.

Dzwięk jest troszkę charczący, średnica jakaś płytka.

Pytanie:

1. Co to mogło nawalić?

2. Gdzie to naprawić (wawa)?

Gdy teraz oglądam środek wzmaka widać brązowe ślady pod kondensatorami (są też widoczne na zdjęciach z przed roku). Same kondy nie są napuchnięte. Czy to oznacza, że już ktoś je wymieniał?

Pozdrawiam,

Być może to klej....

Na szczęście wzmak po ok 3 minutach grania, nagle podgłaśnia jeden kanał i wszystko wraca do normy.

Czy w takim razie jest to wina potencjometru?

Ten model ma gałkę dzieloną na lewy i prawy kanał.

• 1 miesiąc później...

Nie chce zakładać nowego wątku

Wie ktoś czy w ampli nada 710 jest wzmak 310??

Ampli jest z tego co zauważyłem zazwyczaj tańsze niż 310.

nigdzie nie mogę znaleźć info o 710

nie, przepisywać arta to przesada:P ale wielkie dzięki za chęć pomocy. Ale jeśli możesz to napisz czy porównywali 710 do 310 tzn czy obecność tunera ma jakiś negatywny/pozytywny(?) wpływ na dźwięk i ogólnie jak oceniali tego nada. No i czy istnieje możliwość sterownia pilotem. z góry dzięki

Jestem po operacji, siedze na zwolnieniu i nudze sie, chetnie przepisze i walne Ci na PW, cala przyjemnosc po mojej stronie, jakby cos mam doswiadczenia z amplitunwrami 701 i 705. Zaraz biore sie do pisania:)

• 1 miesiąc później...

Czy 310 lepszy od 3020 ,nie wiem,nie porównywałem tych wzmacniaczy.Miałem natomiast 310 i jest to wzmacniacz nijaki,wybrałbym 3020,bo na tym modelu NAD zbudował swoją legendę.Często nowsze i lepsze jest wrogiem dobrego.

Czy NAD 310 napędziłby DALI Concept 6 ? Bo wydaje mi się słaby (jesli chodzi o moc).

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.